Mach3 napisal/-a:Morda. A so rezila na fedrih?

Da najprej to razrešimo, rezila NISO na fedrih, pač pa ima kartuša pred rezili pravokotno na njih tanke žičke, da rezila ne morejo zarezati v kožo. Podobno kot ima Wilkinson Quatro, če me spomin ne vara:

Imam pa še nekaj več odgovorov glede Feather kartuš. Mojo sem prepričal, naj namesto Gillette Venus preizkusi Feather MR3 Neo. Je taka oseba, da težko proba kaj drugega, ko se enkrat na nekaj navadi. In tudi če proba nekaj drugega, tisto drugo ne bo kar tako v redu, če se ne sklada z navadami. Pa čeprav je lahko izdelek boljši, pod pogojem da se morda samo malenkost prilagodiš.
A pri Pri tem Featherju je bila takoj navdušena. Argument je bil, da gladko teče, da lepše zdrsi skozi dlake. Vedel sem, da mora res biti nekaj drugače, zato sem si brivnik ogledal.
Takoj se opazi, da je ročka težka, deluje masivno. Ima 56 g. Gillette Fusion za primerjavo, ima 40 g. In pred rezili je najprej vrteči valj, tako da se kartuša pravzaprav z eno stranjo pelje po koži, ne pa drsi. Za valjem so gumaste lamele in potem rezila. Če je ročica na z-osi, kartuša rotira okrog x in y-osi. Naj bo smer britje x-os. Z drsno tipko lock pa lahko blokiramo rotiranje okrog osi y.
Ker je omenjeni brivnik bil na razpolago, sem izkoristil priložnost in primerjalno testiral vs. Gillette Sensor Excell.
Feather MR3 Neo pri tem testu deluje kot formula 1. Pa čeprav sem pri Sensor Excel uporabil novo kartušo. Feather res veliko enostavneje drsi po koži, brez vsakega upora in predvsem brez vsake iritacije. Deluje tako, kot da je britje nekaj čisto enostavnega, da ni potrebno paziti, da brez težav potegneš direktno ATG, gladkost zagotovljena brez upora in iritacije.
Občutek imam, da bi si lahko kar med tuširanjem umil obraz z navadnim milom in preden bi si obraz splahnil, kar s tem brivnikom potegnil ATG in bi bil obrit gladko in brez iritacije. Ker vem, v katero smer rastejo dlake, ogledala sploh ne bi potreboval. Edino za zalisce.
Slabost, katero sem opazil, da se pač mašijo rezila. To sem opazil predvsem zaradi moje razvade z DE, kjer teh problemov več ne poznam. Zdi pa se mi, da se maši manj kot pri Fusion-u.
Vzdržljivosti kartuše seveda ne morem komentirati.
Če bi uporabljal kartuše, bi od do sedaj preizkušenih, definitivno izbral Feather MR3 Neo. Moram reči, da je presegel moja najoptimističnejša pričakovanja, pa še kartuše so ugodne. Na poti imam @cromov predlog - Gillette Guard, kateremu bom tudi dal priložnost.