Brivniki na kartuše

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!
Odgovori
Bajkman
Re: Brivniki na kartuše

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 03 Maj 2014, 00:38

Mach3 napisal/-a:Morda. A so rezila na fedrih?
Slika

Da najprej to razrešimo, rezila NISO na fedrih, pač pa ima kartuša pred rezili pravokotno na njih tanke žičke, da rezila ne morejo zarezati v kožo. Podobno kot ima Wilkinson Quatro, če me spomin ne vara:

Slika

Imam pa še nekaj več odgovorov glede Feather kartuš. Mojo sem prepričal, naj namesto Gillette Venus preizkusi Feather MR3 Neo. Je taka oseba, da težko proba kaj drugega, ko se enkrat na nekaj navadi. In tudi če proba nekaj drugega, tisto drugo ne bo kar tako v redu, če se ne sklada z navadami. Pa čeprav je lahko izdelek boljši, pod pogojem da se morda samo malenkost prilagodiš.

A pri Pri tem Featherju je bila takoj navdušena. Argument je bil, da gladko teče, da lepše zdrsi skozi dlake. Vedel sem, da mora res biti nekaj drugače, zato sem si brivnik ogledal.
Takoj se opazi, da je ročka težka, deluje masivno. Ima 56 g. Gillette Fusion za primerjavo, ima 40 g. In pred rezili je najprej vrteči valj, tako da se kartuša pravzaprav z eno stranjo pelje po koži, ne pa drsi. Za valjem so gumaste lamele in potem rezila. Če je ročica na z-osi, kartuša rotira okrog x in y-osi. Naj bo smer britje x-os. Z drsno tipko lock pa lahko blokiramo rotiranje okrog osi y.

Ker je omenjeni brivnik bil na razpolago, sem izkoristil priložnost in primerjalno testiral vs. Gillette Sensor Excell.
Feather MR3 Neo pri tem testu deluje kot formula 1. Pa čeprav sem pri Sensor Excel uporabil novo kartušo. Feather res veliko enostavneje drsi po koži, brez vsakega upora in predvsem brez vsake iritacije. Deluje tako, kot da je britje nekaj čisto enostavnega, da ni potrebno paziti, da brez težav potegneš direktno ATG, gladkost zagotovljena brez upora in iritacije.

Občutek imam, da bi si lahko kar med tuširanjem umil obraz z navadnim milom in preden bi si obraz splahnil, kar s tem brivnikom potegnil ATG in bi bil obrit gladko in brez iritacije. Ker vem, v katero smer rastejo dlake, ogledala sploh ne bi potreboval. Edino za zalisce.

Slabost, katero sem opazil, da se pač mašijo rezila. To sem opazil predvsem zaradi moje razvade z DE, kjer teh problemov več ne poznam. Zdi pa se mi, da se maši manj kot pri Fusion-u.

Vzdržljivosti kartuše seveda ne morem komentirati.

Če bi uporabljal kartuše, bi od do sedaj preizkušenih, definitivno izbral Feather MR3 Neo. Moram reči, da je presegel moja najoptimističnejša pričakovanja, pa še kartuše so ugodne. Na poti imam @cromov predlog - Gillette Guard, kateremu bom tudi dal priložnost.

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 03 Maj 2014, 20:32

Zanimivo mi je, kako da tiste prečne žičke ne motijo britja. Rezila vseeno pridejo do kože?

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 04 Maj 2014, 00:22

Ja, pridejo do koze, saj so zicke zelo tanke. Na zacetku sem imel problem, da sem prenezno pritiskal zaradi DE navade. A ko enkrat pravilno pritisnes, si delezen odlicnega rezultata.

Zdi pa se mi, da je potrebno veckrat cez isto podrocje. A to je morda samo posledica mojega neznanja s kartuso.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 04 Maj 2014, 00:53

take zicke za zascito pred urezom zaradi napacnega premika so imele vcasih tudi Wilkinson kartuse...

kaj pa je funkcija tistega kovinskega valjcka z luknjicami?
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 04 Maj 2014, 01:30

@miha, prehitro si prebral moj predzadnji komentar. Morda je prepozna ura... :lol:

Pa še video
https://www.youtube.com/watch?v=3kL25NEDSA4

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 04 Maj 2014, 09:24

Prav imas, tisti valjcek sem nekako spregledal :oops: .
britev.si ruleeees :)

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 04 Maj 2014, 10:19

@bajkman, omenil si da so kartuše ugodne cene? 20gbp za 9 kartuš zame ni ugodna cena, ok bila bo če bi zdržale min 20 britij..

Uporabniški avatar
simon

Odgovor Napisal/-a simon » 04 Maj 2014, 12:46

Tudi moja je z brivnikom zelo zadovoljna.Kartuše nisem uporabil minimalno dve leti,moj cilj pa je bil,da ugotovim v kolikšnem času se lahko kvalitetno obrijem?Kartušo sem nastavil tako,da je bila gibljiva in očitno sem bil tudi jaz preveč nežen ker je bilo potrebno kar nekaj prehodov in časa.Naslednjič bo kartuša nastavlena na trdo,uporabil pa bom bolj grobe prehode. ;)
Večni problem je mašenje rezil in zaenkrat ni neke pametne rešitve za ta problem.Ravno MR3 neo ima zadnji del kartuše zelo zapolnjen, kar še dodatno otežuje odstranjevanje dlak iz rezil. :( Gillette Mach 3 uporablja popolnoma odprt sistem kartuše in je čiščenje bolj enostavno!

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 04 Maj 2014, 14:33

Primorec napisal/-a:@bajkman, omenil si da so kartuše ugodne cene? 20gbp za 9 kartuš zame ni ugodna cena, ok bila bo če bi zdržale min 20 britij..
Meni se zdi dokaj ugodno za toliko izpopolnjeno kartušo. Ne me narobe razumeti, ugodno je proti ostalim kartušam in ne proti DE.
http://connaughtshaving.com/mr39.html

Cena je cca 2 EUR/kartušo.

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 04 Maj 2014, 20:00

Meni se zdi to vseeno precej drago oziroma na ravni Gillette. Če bi že uporabljal ta cenovni razred, bi verjetno raje vzel SensorExcel oz. Mach3 (vmetena rezila in odlični rezultati pri meni).
Tiste žičke in valjčki mi nekako ne upravičujejo višje cene glede na Hofer Prince ali DM Balea.
simon napisal/-a:Večni problem je mašenje rezil in zaenkrat ni neke pametne rešitve za ta problem.Ravno MR3 neo ima zadnji del kartuše zelo zapolnjen, kar še dodatno otežuje odstranjevanje dlak iz rezil. :( Gillette Mach 3 uporablja popolnoma odprt sistem kartuše in je čiščenje bolj enostavno!
Hofer Prince (3 rezila) ima ta problem praktično neopazen, saj ima za rezili povsem odprto. Jaz si lahko popolnoma brez mašenja brijem vsaj 6-dnevno brado.

Odgovori