Ja Astra je tudi mene porezala precejkrat, je zelo ostra in groba obenem..Hvala bogu da sem našel zame boljše..Če te je ras zelo porezala oziroma je bila iritacija velika probaj persona red ali bolzano, te so bolj prijazne koži...Če pa ti omenjeni ne bosta dovolj ostri ti ostane samo še ena: permasharp..Ta teden sem po dolgem času 3x uporabil iridium super, sem jo pohvalil, ampak po pol leta uporabe permasharp in super-max mi niso več všeč..
Pa še to če se z astro porežeš naj te potolažim, če bi naletel na 7 o'clock sharp edge bi bilo verjetno še huje..
Še en nasvet: glede na tvoje težave uporabi tallow based milo, Arko, Cella, MWF, Tabac..Nisem sicer bral vseh postov zato ne vem katero milo si uporabil..
Muhle R89 ima 0,76mm gap-a. Isti gap ima moj Edwin Jagger brivnik, moj feather popular pa 0,61mm. Pa se pozna, če se brijem z Jaggerjem si lahko z slabo žiletko in milom kar precej pokvarim dan, z featherjem pa si enostavno ne morem narediti prevelike škode..Ko sem kupoval za jaggerjem naslednji bribnik sem se orientiral po tej tabeli:
http://wiki.badgerandblade.com/Double-E ... _Blade_Gap
Ne pa me razumet narobe, da si kupil napačen brivnik, ko boš našel ustrezno žiletko in se bo tudi koža navadila na de britje bo vse ok..Tudi meni je boljše če se brijem na tri dni, ne na dva..Sam klinc ko so mi začele kocine sivet...