DE Brivnik za začetnike

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Bajkman
Re: DE Brivnik za začetnike

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 22 Nov 2013, 17:00

Edmond Dantes napisal/-a:Danes sem prejel Mühle R89. Poleg brivnika je bil v paketu še manjši paketek britvic Gilette ( 5 kos. ). Brivnik je zelo lep in ga bom danes testiral.

Lp
:lol: Hitro na testno vožnjo. Če poveš natančeneje, katere Gillette britvice so zraven, bo morda kakšen od forumašev celo navedel mnenje.

Jaz sem poleg dobil samo eno Derby žiletko - obup.
Naročil pa sem na shaving.ie

LP

Edmond Dantes
Kraj:Château d'If

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 22 Nov 2013, 17:58

Tudi jaz sem poleg brivnika dobil eno Derby britvico, katero sem takoj vrgel stran. Paketek Gilette Silver Blue so bile zraven.
Drugače pa sem se pravkar obril in pri tretjem prehodu sem se malce porezal nad usti ( brki ) ter okoli adamovega jabolka. Prva dva prehoda je bilo OK, potem pa, ker še vedno nisem bil dobro obrit, sem začel motoviliti in se pač porezal. Nisem še naštudiral kako mi rastejo dlake, zato pač v tretje vozim z vseh strani. Sedaj ima kar rdečo kožo in me peče. :) Izgleda da bom tudi jaz moral kupiti modri Bepanthol. Za britje sem vzel novo britvico Astra.

Kožo imam še bolj rdečo kot prvič. Kot sem že prej napisal. Prva dva prehoda sta mi šla BP, pri tretjem sem pa zašuštral. Sem se namazal s kremo Nivea in šele sedaj se vidi kako sem rdeč. Brke nisem dobro obril, saj čutim na kontra, da bode... :(

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 22 Nov 2013, 19:32

Ja Astra je tudi mene porezala precejkrat, je zelo ostra in groba obenem..Hvala bogu da sem našel zame boljše..Če te je ras zelo porezala oziroma je bila iritacija velika probaj persona red ali bolzano, te so bolj prijazne koži...Če pa ti omenjeni ne bosta dovolj ostri ti ostane samo še ena: permasharp..Ta teden sem po dolgem času 3x uporabil iridium super, sem jo pohvalil, ampak po pol leta uporabe permasharp in super-max mi niso več všeč..
Pa še to če se z astro porežeš naj te potolažim, če bi naletel na 7 o'clock sharp edge bi bilo verjetno še huje..
Še en nasvet: glede na tvoje težave uporabi tallow based milo, Arko, Cella, MWF, Tabac..Nisem sicer bral vseh postov zato ne vem katero milo si uporabil..

Muhle R89 ima 0,76mm gap-a. Isti gap ima moj Edwin Jagger brivnik, moj feather popular pa 0,61mm. Pa se pozna, če se brijem z Jaggerjem si lahko z slabo žiletko in milom kar precej pokvarim dan, z featherjem pa si enostavno ne morem narediti prevelike škode..Ko sem kupoval za jaggerjem naslednji bribnik sem se orientiral po tej tabeli:
http://wiki.badgerandblade.com/Double-E ... _Blade_Gap

Ne pa me razumet narobe, da si kupil napačen brivnik, ko boš našel ustrezno žiletko in se bo tudi koža navadila na de britje bo vse ok..Tudi meni je boljše če se brijem na tri dni, ne na dva..Sam klinc ko so mi začele kocine sivet...

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 22 Nov 2013, 19:54

Zanimivo, meni pa je Astra precej OK. Včeraj sem jo 1. sprobal in je šlo dobro. Recimo da je bil DFS+, z minimalnimi urezninami. Sem pa moral kar 4x čez, od tega 2x ATG. Naslednje so Persona Red.

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 22 Nov 2013, 20:31

Saj ne vem kaj pomeni da se močno porežeš, Niso bile neke velike ureznine. Pač na nekaj mestih mi je malce tekla kri, nič hudega. Še najslabše je bilo pri levem brku, ker sem se trudil da bi dobro pobril. Milo sem uporabljal Cella, tako da mislim da je napaka samo v mojem ne znanju. Ker sem se želel obriti popolnoma na gladko, sem šel večkrat čez, čeprav sem vedno nanesel kremo. Mislim da se preveč drkal z brivnikom in to je to. :) Mogoče je tudi to, da sem imel brado še prekratko, mislim da cca. dva dni.

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 22 Nov 2013, 20:32

Kaj pomenijo kratice:
BBS = popolnoma gladko obrit ???
DFS = ???

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 22 Nov 2013, 20:45

DFS:
=Damn Fine Shave
=Definitely Fine Shave

oz mogoce da krozi se kaksna druga varjanta, amak pomen je isti, torej se kar ok, ni pa cisto gladko kar pomeni pa kratica BBS (baby bum smooth, ali pa baby butt smooth)
britev.si ruleeees :)

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 22 Nov 2013, 21:17

Zanimivo, sem pa od vseh teh Fajn šejvov oddaljen damm many months... :)

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 22 Nov 2013, 21:30

uf prej mi ni celega posta objavilo oz popravkov

torej se enkrat (najbolj gladko na levi, najmanj na desni

bbs>dfs>pgs>ccs>sas (>elektricni brivnik :D)

bbs = Baby Butt Smooth
dfs = Damn Fine Shave
pgs = Pretty Good Shave
ccs = Close Comfortable Shave
sas = Socially Acceptable Shave

in se slikica ki sem jo mimogrede nasel :D

Slika
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
simon

Odgovor Napisal/-a simon » 22 Nov 2013, 22:49

Edmond Dantes napisal/-a:Saj ne vem kaj pomeni da se močno porežeš, Niso bile neke velike ureznine. Pač na nekaj mestih mi je malce tekla kri, nič hudega. Še najslabše je bilo pri levem brku, ker sem se trudil da bi dobro pobril. Milo sem uporabljal Cella, tako da mislim da je napaka samo v mojem ne znanju. Ker sem se želel obriti popolnoma na gladko, sem šel večkrat čez, čeprav sem vedno nanesel kremo. Mislim da se preveč drkal z brivnikom in to je to. :) Mogoče je tudi to, da sem imel brado še prekratko, mislim da cca. dva dni.
Kolikor sem uspel testirati cello ti lahko potrdim da ni napaka samo v tvojem znanju. :oops:

Odgovori