Moja najljubša mila

Vse o milih, kremah in podobnih stvareh...
Odgovori
bizzy1
Re: Moja najljubša mila

Odgovor Napisal/-a bizzy1 » 21 Dec 2014, 14:58

Bajkman napisal/-a:
Primer je HTGAM, ki ga res razbaca kot gnoj na njivi.
hahahhahaha :lol:

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 22 Dec 2014, 16:38

Da ne bi koga zavajal, oz. odvrnil od nakupa, se moram dopolniti. Krivico delam MWF-ju, saj si zasluži biti omenjen. Milo je zelo nežno, zelo lep in nevsiljiv standarden vonj. Koža se počuti kot bubreg u loju!
milo, za katerega se s Simonom strinjava: Oba si ga upava pojesti. :D
Je na osnovi loja, skrivnost dobrega počutja kože pa je veliko dodanega lanolina. A ravno lanolin po drugi strani težava, zakaj ni na mojem spisku. Edini razlog je, da je zaradi lanolina milo muhasto. Težje ga je narediti, pena pa ni preveč obstojna, saj mehurčki vztrajajo.
Težava se pojavlja predvsem pri delanju pene v posodi. Pozabite tudi na toplo peno iz Scuttle-a, kar je z MWF nemogoče, čeprav sem se hudičevo trudil dokazati nasprotno.
Ampak direktno na obrazu se da narediti normalno peno.

Če bi delal peno direktno na obrazu, bi se to milo kaj kmalu lahko znašlo na 1. mestu. Sliši se tudi, da naj bi nekoliko zmanjšali dozo lanolina v novih verzijah, kar bi lahko precej poenostavilo penjenje.
MWF je posebnost v vseh pogledih. ;)

Bom editiral svoj prvotni prispevek.

Jurbanowski
Kraj:Poland Alkoholand

Odgovor Napisal/-a Jurbanowski » 22 Dec 2014, 18:21

Nekje na mojem seznamu želja je tudi Haslinger Schafmilch, ki tudi vsebuje lanolin in ga veliko ljudi hvali.

Uporabniški avatar
Omega

Odgovor Napisal/-a Omega » 22 Dec 2014, 18:57

Zanimivo, če najdeš kje le povej :D
Up spirits!

Jurbanowski
Kraj:Poland Alkoholand

Odgovor Napisal/-a Jurbanowski » 22 Dec 2014, 19:07

Sem že našel ;) Mislim da imajo celotno serijo. Cena nekje 5 EUR za kos...

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 22 Dec 2014, 19:17

Tudi LEA Classic je zelo podobna MWFju

Uporabniški avatar
simon

Odgovor Napisal/-a simon » 23 Dec 2014, 00:29

Bajkman napisal/-a:Da ne bi koga zavajal, oz. odvrnil od nakupa, se moram dopolniti. Krivico delam MWF-ju, saj si zasluži biti omenjen. Milo je zelo nežno, zelo lep in nevsiljiv standarden vonj. Koža se počuti kot bubreg u loju!
milo, za katerega se s Simonom strinjava: Oba si ga upava pojesti. :D
Je na osnovi loja, skrivnost dobrega počutja kože pa je veliko dodanega lanolina. A ravno lanolin po drugi strani težava, zakaj ni na mojem spisku. Edini razlog je, da je zaradi lanolina milo muhasto. Težje ga je narediti, pena pa ni preveč obstojna, saj mehurčki vztrajajo.
Težava se pojavlja predvsem pri delanju pene v posodi. Pozabite tudi na toplo peno iz Scuttle-a, kar je z MWF nemogoče, čeprav sem se hudičevo trudil dokazati nasprotno.
Ampak direktno na obrazu se da narediti normalno peno.

Če bi delal peno direktno na obrazu, bi se to milo kaj kmalu lahko znašlo na 1. mestu. Sliši se tudi, da naj bi nekoliko zmanjšali dozo lanolina v novih verzijah, kar bi lahko precej poenostavilo penjenje.
MWF je posebnost v vseh pogledih. ;)

Bom editiral svoj prvotni prispevek.
Edina konkurenca temu milu je po lastnostih Dr.Harris, recimo Windsor.To milo je nezahtevno in me zelo spominja na MWF.Lanolin lahko dodajam po svoji želji ,vse ostalo pa je na visokem nivoju!

mango

Odgovor Napisal/-a mango » 23 Dec 2014, 01:15

Jaz za enkrat še nisem testiral veliko mil/krem. Zdaj uporabljam Niveo sensitive in seifenglatt citrusbomb in slednjega ne meram, ker mi je že vse živce popil, saj enostavno ne morem naredit pene, porabil ga bom pa samo zato, da mi stane posodica. Ravno danes sem nabavil Tabac, testno vožnjo pa bom imel najverjetneje v sredo ali četrtek. Ko sem ga odprl mi ni lepo dišal. Saj ne, da bi smrdel, ampak ima tak poseben vonj ki mi je bil malo moteč, potem sem ga imel pa pol ure pod nosom in mi čedalje lepše diši. Vonj je res tak specifičen, nevem kako bi najlažje opisal, mogoče kot nek parfum za katerega ne veš ali je ženski ali moški. Sem pa opazil, da so me začele peči oči, pa sem pogruntal da ga imam najbrš že predolgo pod nosom :D Več bom napisal ko ga sprovam :)
Glede mil imam pa zato najprej namen testirat cello, arko in palmiro, če jo seveda kje dobim :)

PS: barabe ste me že okužili s vsemi temi stvarmi, od začetka sem se imel namen brit z žiletkami ki jih bi pač dobil in z Niveo, zdaj pa že razmišljam o zalogi svakojakih mil, o kakšni britvi in še da bi fatboyu dodal kakšen vintage brivnik... Ste že hujši kot ebola :lol:

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 23 Dec 2014, 01:23

Fatboy je najlegendarnejši vintage, zato si izbij iz glave ostale.

Z mili ne pretiravaj, sicer ne bo nikogar, ki bi karkoli prihranil s prehodom na DE.

mango

Odgovor Napisal/-a mango » 23 Dec 2014, 10:53

Saj mil imam za enkrat dost, samo po prebranih prispevkih sem se odločil da ko bom naslednjič kupoval (in potreboval), kupim cello, saj jo vsi hvalite, ni draga pa še v Sloveniji je dobavljiva. Glede Arka in Palmire je pa podobna zadeva, le da grem vsako leto enkrat ali dvakrat v BiH in če jih najdem, mi tistih 60 centov ne bo škoda (na forumu piše naj bi šla sicer Palmira v stečaj, tako da je glede nje manj verjetno da jo probam). Defenitivno pa ne misim probat še kakšega mila ki je cenovno enak ali dražji Tabacu, saj je bil to neke vrste sladki greh in mnenje sem dobil (na forumu), da dosti boljšega od Tabaca ne morem dobit (vsaj da bi upravičilo še višjo ceno).
Glede vintage bivnika je pa pač tako, da se mi zdijo enostavno najlepši in če bi kdaj našel kakšnega lepo ohranjenega za ugodno ceno bi ga kupil ne glede na to, da je fatboy najlegendarnejši, saj bi šlo bolj za zbirateljski nagon, ampak to je ko bo in če bo :)

Odgovori