Klasične DE žiletke

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
caus24
Kraj:Velenje
Re: Klasične DE žiletke

Odgovor Napisal/-a caus24 » 21 Nov 2014, 16:45

Prosil bi za mnenje tiste kateri imate malo več izkušenj. Kot dobitnik ene od nagrad v nagradni igri sem dobil eno Personna žiletko. Zanima me vaše mnenje o teh žiletkah. Ta katero sem poizkusil se je obnesla vrhunsko, bolje od vseh drugih (fether, astra, derby,bic,....) So te ziletke dobre al je to bila slucajno ena kvalitetna. Rab bi si narocil 100kom in me zanima kaj mislite da se ne bom nasral.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 21 Nov 2014, 17:21

To naj bi bile ene najbolj priljubljenih britvic in veljajo kot zelo prizanesljive do kože. In ne, nisi po naključju dobil dober primerek.

Za mene so nekoliko pretope, za tebe pa očitno OK, če nisi tega opazil.

LP

Uporabniški avatar
janez011

Odgovor Napisal/-a janez011 » 21 Nov 2014, 17:58

Potrjujem vse trditve, tudi meni je ustrezala. ;)

caus24
Kraj:Velenje

Odgovor Napisal/-a caus24 » 21 Nov 2014, 18:42

Najlažje sem dosegel BBS z personno astro in featherjem. Pri personni ni bilo nikoli ureznin pri drugih dveh neglede na pripravo in pazljivost vedno (verjetno zaradi ostrine ce pravis tako)

bizzy1

Odgovor Napisal/-a bizzy1 » 23 Nov 2014, 18:34

No ker velika večina ljudi hvali Feather žiletke sem se odločil, da jih naročim..prejšnji teden so po pošti prispele žiletke in danes sem se odločil da jih sprobam..uff kako je tole ostro :D

Brada: Prvi pass (WTG) je šlo bp, hitro, gladko in si mislil, mogoče pa res niso tako sharp..drugi pass (ATG) pa so se na vratu zelo hitro pojavile rdeče pikice (kakih 10) sicer je vrat vedno tista slaba točka pri meni :)

Glava: Pri glavi grem vedno (ATG) in tudi pri uporabi Feather sem šel nasproti rasti dlak..šlo je gladko brez problemov.

Overall bi reku, sem obrit zelo gladko ampak mislim da to niso žiletke katerim bi jaz rekel "go to"..mogoče čez čas :lol:

bizzy1

Odgovor Napisal/-a bizzy1 » 27 Nov 2014, 20:10

Danes je bila uporabljena Feather žiletka drugič in še zdaj se sprašujem ali je možno da je bil prisoten tako velik padec pri oštrini/performansu? Namreč britev mi je zelo "poskakovala" sploh pri britju glave..zgleda delujejo fenomenalno samo pri prvem britju potem pa jo lahko samo še odvržem. :?

Do sedaj so se mi še najbolj izkazale Gillette silver blue in 7 o'clock..

Naslednje ki bi jih rad sprobal pa so: Astra, Polsilver, Personna...

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 28 Nov 2014, 09:57

Kar se ostrine tiče, probaj polsilver, permasharp, gilette whites (dobavljive pri nas)..Za nadaljni test ti priporočam še bolzano in supermax ss...
Vse od gilette: astra, polsilver, permasharp 7 oclock sharp edge in tiste ki jih dobiš pri nas so med sabo precej podobne. Če bi delal blind test jih verjetno ne bi ločil med sabo.
Bolzano ti priporočam, ker jih lahko rabiš nad 5 britij, če ti ostrina ustreza. Titanova prevleka jim namreč podaljša uporabnost.
Supermax ss ti priporočam da jih probaš, prvo britje ali vsaj prvih par potegov so neudobne na koži, nato pa ponujajo res dobro britje za cca skupno 4 uporabe..Bom probal corking na teh..

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 28 Nov 2014, 11:26

Dodal bi, da je pri meni Polsilver SI skoraj enaka Gillette Silver Blue. Dve britvici, kateri sta za mene na vrhu in ju skoraj ne ločim.

bizzy1

Odgovor Napisal/-a bizzy1 » 28 Nov 2014, 16:20

@Primorec, Bajkman..tudi sam sem nekako še najbol zadovoljen z Gillette Silver Blue žiletkami..so dovolj ostre in zdržijo tudi po 5 britij.

Ker sta omenila, da praktično ni veliko razlike med SB (meni najbol prijetnimi) in pa Polsilver SI, Astra, Permasharp, sem se odločil da bom probal Supermax SS ter Bolzano.

Aja je že kdo sprobal Satinex 2000 platinum..mislim da jih dosti uporabljajo italijanski barberji.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 28 Nov 2014, 16:30

Za Satinex 2000 še nisem slišal. :shock:

Vsekakor pa jaz čutim razliko med Astro in Polsilver SI. Da pa ne omenjam trajanja Polsilver-ja.

Odgovori