Brivniki na kartuše

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!
Odgovori
Mach3
Kraj:LJ
Re: Brivniki na kartuše

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 31 Maj 2014, 19:51

Zanimivo!

Sicer sem pa danes bluzil po Leklerku in našel 2-rezilne brivnike za enkratno uporabo (verjetno hišna znamka) za samo 7c/kos! :shock:
To je na ravni Derby britvice. Potem še bolj vidiš, kako nategujejo s kartušami.

Sicer pa sem se včeraj obril 1/2 z 2-rezilno Wilkinson disposable(2), 1/2 pa z Rimei+Derby(4). Odlično na obeh straneh, morda z Rimei na par mestih DFS+ namesto BBS.
Uporabil sem po dolgem času Cello in čopič - nobene iritacije čopiča. To mi je res že čudno.
Sem se pa prej res temeljito umil in nanesel regenerator za lase. Alum skoraj nič pekel.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 31 Maj 2014, 20:11

Hahahaha!! :lol: :lol: :lol:

@Mach3, tudi sam se pogosto zamislim. Že več kot leto treniram DE britje tako in drugače, vmes tudi kartuše, pa sem vseeno stalno na začetku. Morda pa je samo potrebno "prebiti zid" in potem bo vse jasno.

Leiito

Re: Gillette brivniki na kartuše

Odgovor Napisal/-a Leiito » 22 Jun 2014, 14:24

Mach3 napisal/-a:Hja, tako pač je. Sem šel brat B&B in so točno taki primerki kot jaz. So šli nazaj na Sensor ali pa M3.
S kartušami 2-3 dosegam konsistentno veliko boljše rezultate kot s katerokoli kombinacijo DE, pa tudi če uporabim peno iz piksne.
To pomeni vedno BBS tudi po vratu in čeljusti + 0 iritacije.

OK, če bi imel na izbiro samo Fusion kartuše za 4€, bi vsekakor vztrajal na DE, pa tudi če bi se zadovoljil s CCS.
Ampak če dobim kartuše za 65c, ki so mi superiorne, ne vidim razloga, da bi si uničeval kožo. 6 mesecev je mislim da dovolj, da sem ugotovil, kako naj bi pravilno potekalo DE britje. Ampak na vratu pač ne gre.
DE bo za kakšno luksuzno vikend britje, ko bom imel veliko časa. Oziorma bom na vsake toliko naredil spet serijo poskusov z DE.
Hočeš reči, da je Mach3, ali celo Sensor, boljši od Fusion Proglide (Power)?

Btw, prihaja nov quantum leap v zgodovini multibladov, največji korak naprej od uvedbe 5-ih rezil - Gilette Flexball, v ZDA (in na Amazonu) že v prodaji:
http://www.gillette.com/en/us/products/ ... xball.aspx

A tiste online trgovine z začetka tega threada, kjer so kline izredno poceni, set testirali? So res original Gilette kline za zahodne trge?

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 22 Jun 2014, 15:02

Tiste kline sem jaz poizkusil - katastrofa!

Mach3

Re: Gillette brivniki na kartuše

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 22 Jun 2014, 17:29

Leiito napisal/-a:Hočeš reči, da je Mach3, ali celo Sensor, boljši od Fusion Proglide (Power)?
Absolutno, SensorExcel je vsaj zame optimum multiblade kartuš. Tudi Mach3 ne zaostaja. Ampak cena je Sensor kartušo zame že prenapihnjena, zato uporabljam Prince (3 rezila) oz. DM Balea.
Leiito napisal/-a:Btw, prihaja nov quantum leap v zgodovini multibladov, največji korak naprej od uvedbe 5-ih rezil - Gilette Flexball, v ZDA (in na Amazonu) že v prodaji:
http://www.gillette.com/en/us/products/ ... xball.aspx
Kar naj prihaja, me ne gane. Cena bo pa verjetno 10€/kartušo :lol:

Ko ravno pišem, danes eno najboljših britij ever; s SensorExcel in Arko milom.

Leiito

Odgovor Napisal/-a Leiito » 22 Jun 2014, 19:21

Tudi jaz imam zagonetko z žiletko. Na spodnjem robu čeljusti nisem dovolj raztegljiv, da bi ustvaril ravno površino + za res gladko obritost moram iti ATG, vsaj 2x in če naredim toliko prehodov, se ne morem izogniti močno pekoči senzaciji, ki traja ob dotiku z vodo še naslednje jutro, nato se mi je tam pojavila še iritacija. Zadnje 2 britji sem mandibulo in pod brado, kjer je grain zelo mešan, obril s Fusion Power in eto, nič požigalništva, nič iritacije.

Mi je pa konfuzno, ker mi povsod drugje DE britje povsem ustreza in mi je veliko bolj prijetno kot z F Power. Zadnji 2 britji kombiniram DE s Feather za WTG, DE z Astro za ATG, kjer to lahko storim in F Power za omenjeno, ampak 3 brivniki za eno okroglo usnje je že malo huda. Zdi se mi, da za povsem gladko obritost moja brada enostavno terja več prehodov, kot jih lahko koža z DE prenese.

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 03 Jul 2014, 10:14

Po dolgem času sem spet uporabil DM brivnik s 5 rezili in brivski gel. Kot sem že zadnjič ugotovil, ta hudič tako cuka, da kar boli.
In potem sem ugotovil, da cuka zato, ker je kartuša uničena! Namreč že dolgo nazaj se spomnim, da sem to kartušo sčistil s krtačko za roke (plastične kocine) in jo seveda uničil. :roll:
Potem sem vzel novo kartušo in je bila zadeva čisto drugačna. Na nekaterih predelih se pozna, da dlake bolje pobere v 1 prehodu kot DE ali 3-rezilna, vendar je povsod drugod preveč okorna, hkrati tudi kot nova malce bolj cuka kot 3-rezilna. Prav tako se zapaca pri bradi stari 4dni+. Pridelal sem tudi več iritacije.

Tako da, še enkrat ugotovil, da prednosti pred 2-3 rezilnimi kartušami ni, oz. so praktično samo slabosti. Je pa zanimivo se vsake toliko obriti s tako pošastjo, ki je po površini za ene 3 Sensor Excele. :lol:

Leiito

Odgovor Napisal/-a Leiito » 03 Jul 2014, 11:46

100 ljudi... Jaz imam zdaj, če hočem popolno gladkost na mandibuli, razor burn tudi pri uporabi kartuše in nisem opazil posebne razlike med Fusion Power in Mach3. Občutek imam, da mi je razpadla tehnika, nekako tako kot ti pri tenisu razpade backhand, potem ko si mislil, da ga že obvladaš.

Poskusil bom z advanced shaving techniques, ena se celo imenuje po mach3,

http://www.youtube.com/watch?v=TQco5PWc2JU

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 03 Jul 2014, 12:43

@mach3, mislim da bi ti moral poizkusiti še Gillette Slim Adjustable na manjši agresivnosti. Takrat dejansko lahko briješ kot s kartušo - tudi pritisneš kot s kartušo.
Dozdeva se mi, da na vratu za BBS potrebuješ pritisk, tako da bi ta brivnik lahko bil rešitev..

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 03 Jul 2014, 13:59

Niti ne pritisk, ampak nategnt kožo, kar mi kartuša naredi sama. Tako da rešitev že imam :)

Odgovori