Odgovor
Napisal/-a Leiito » 29 Maj 2014, 22:00
Morda utegne koga zanimati Biotique Palmyra, indijska krema za britje, pri badgerju in še kje znana tudi kot "the thing". Naročil sem jo z Amazona, kjer je poceni, samo za prek £10.00 izdelkov iz add-on item kategorije, skupaj z "naravnimi" face moisturizerji ipd. firme Bulldog, ki so jo v zadnjem času hypali v Esquireju in podobnem ilustriranem listju.
Kupil sem še lonček, za katerega sem razumel, da je premer 5.5 inč, izkazalo se je, da so centimetri in lahko čopič v njem kvečjemu vrtiš kot bi delal ogenj. Denar, muzika...
Palmyra je na oko neprivlačna (objavim fotko, samo da najdem metodo), kot da sestavine ne bi bile dovolj zmešane, vse skupaj je videti tako kot si sam predstavljam svinjsko mast, tudi vonj ni višek sofisticiranosti, prej nasprotno, vsaj za evropske standarde, ko delaš peno so na začetku še grudice, ampak naredi pa vrhunsko smetano. Zdi se mi primerna za začetnike kot sem sam, ker odpušča preveč/premalo vode, se ne suši in ponuja ornk poušter. Škoda res, da je vizuelno in s stališča vonja tak under performer, ker bi mi bila sicer na prvem mestu, pred Prorasom, Muhletom, Tabacom, TOBSom itd. Za mojo tehniko ji še najbolj parira Speick, ki pa ga imam samo v sticku, ki mi ne sede najbolj. Ampak s Speickom bo že jutri drugače.
Ni ravno za v to temo, ampak od tipa, ki na youtubu prodaja "method shaving" sem se naučil, da se brivnik drži kot pikado, torej sem ga prej držal narobe, vsaj kar se metode tiče + on uči, da ob prehodih reagiraš na podlago z večanjem kota, nekako v trzajih. Ko to dela on zgleda nekako logično.
Kar pa sem se naučil od njega, in uporabil, je poševen prehod od sredine brade na dol, saj ne da je posebej zahtevno, in pa "hook", ko tik pred koncem prehoda zarotira brivnik. Zdi se učinkovito za adamovo cono, sploh če, kot pri meni, se smer dlak na majhni površini hitro menja.
Aja, Bulldog. Res sem se trudil samega sebe prepričati, da je bil to racionalen nakup, kupil sem namreč 4 njihove produkte in mogoče so res über naravni, testirani na neživi materiji itd., ampak cela izkušnja (fluidnost kreme na prstih, vonj, vpojnost v kožo, efekt...) je za 2 razreda pod Biothermom, kar sicer uporabljam. Edina relativno svetla točka je ravno AS balzam, ker minimalno peče, ampak brez pravega vonja to pač ni to,