Brivniki na kartuše

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!
Odgovori
Mach3
Kraj:LJ
Re: Brivniki na kartuše

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 16 Maj 2014, 08:20

Uf si pa naredil raziskavo. Očitno bom moral še kaj v Lidl pogledat :-)

Za Hofer brivnik nimam kaj povedat, embalažo sem vrgel v koš že 1. dan. Nabavil pa sem takrat brivnik s 6-rezilnimi kartušami, ker sem mislil, da je to nartaboljše :lol:
Pašejo pa na isto ročko 3-rezilne kartuše.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 16 Maj 2014, 12:48

Meni so bile hoferjeve 3 rezilne boljše od 6 rezilnih (prince)

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 16 Maj 2014, 13:19

So rezila preveč skupaj pri 6-rezilnih, a ne? In se pač prej zapaca, in težje spuca.
Torej, do sedaj smo z vsemi blagovnimi znamkami odkrili 6 izdelovalcev kartuš:

Feather, Gillette, Wilkinson, Feintechnik, Personna in Dorco..

Do sedaj sem poizkusil:
Wilkinson: Samo 2x poizkusil Quattro, prehitro se zapaca, od projekta sem hitro odstopil
Gillette: Poizkusil praktično vse, na test čaka še GUARD. Najboljši je Sensor Excel. Dopuščam možnost, da me Guard bolj prepriča.
Feather: MR3-Neo. Pravi stroj, britje enostavno, dobro. Meni se ni zapacal, tudi moja tega ne ugotavlja. A vsaj po uporabi ga je potrebno dobro izplahniti.
Feintechnik: Dvorezilne kartuše v Lidlu za 23 centov/kos (pravzaprav je še ceneje, saj je not vedno 5 "brezplačnih", torej 18 centov/kos). To imam nekje, ne vem niti kako sem dobil. A privzel sem, da je gotovo zanič, saj je poceni - prepričan sem bil, da so kartuše za 1-kratno uporabo. Spomnim se, da sem 1x poizkusil, a je že daleč nazaj. Vem da sem se normalno obril, a glede BBS in iritacije bi lahko lagal, enostavno se ne spomnim z gotovostjo.
Personna: Glej @mach3-jeve komentarje glede DM-brivnika
Dorco: Glej @mach3 in @Primorec komentarje ter forum Slo-tech glede Prince brivnikov. :D Poizkusil parkrat, imel pa sem problem s slabo gibljivostjo glave.

Za novince in opazovalce foruma, ki se zanimajo za kartuše, mislim da še ne moremo dati nasveta, ker ne vemo dovolj. A če lahko že sklepam, kaj se bo izluščilo, najboljše kartuše so Feather.
Za "Gillette-ovce" je najboljša izbira Senosr Excell.
Najugodnejšo britvico za sprejemljivo britje pa mislim da bo potrebno najti med Lidlovo in Mullerjevo dvorezilno

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 16 Maj 2014, 13:31

Bajkman napisal/-a:So rezila preveč skupaj pri 6-rezilnih, a ne? In se pač prej zapaca, in težje spuca.
Preveč skupaj, predrago, prav tako ni nobenega smisla tako število rezil. Ja, mašile so se preveč že pri 3-dnevni bradi. 3-rezilni Prince je veliko boljša izbira.

Bajkman napisal/-a:Za novince in opazovalce foruma, ki se zanimajo za kartuše, mislim da še ne moremo dati nasveta, ker ne vemo dovolj. A če lahko že sklepam, kaj se bo izluščilo, najboljše kartuše so Feather.
Za "Gillette-ovce" je najboljša izbira Senosr Excell.
Najugodnejšo britvico za sprejemljivo britje pa mislim da bo potrebno najti med Lidlovo in Mullerjevo dvorezilno
Verjetno tudi tukaj velja, da vsakemu ustreza kaj drugega.
Glede absolutno najboljše bi jaz stavil na SensorExcel ali Mach3 (nisem pa probal Feather).

Še vedno odlično britje, precej ceneje - DM ali Prince, 3 rezila.

Glede najcenejše variante s kartušami se pa strinjam, Lidl/Muller 2 rezili. Oziroma za enkratno uporabo, BIC, Hofer...

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 16 Maj 2014, 13:39

A je kaka podobnost?

Slika

Slika

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 16 Maj 2014, 14:40

Verjetno kar ista zadeva. Tudi ta se hitro zabaše, mene je tudi precej iritiral. Samo vpetje in gibljivost je OK.

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 16 Maj 2014, 22:56

Novo britje s Prince 3 rezila. :shock:
Eno najpopolnejših britij pri meni na sploh. BBS v 2 prehodih, alum praktično ni pekel. Ne vem, kolikokrat je že bila uporabljena kartuša, ampak rezala je brez upora, tako kot SensorExcel. Skratka zaenkrat lahko rečem, da mi Prince bolj ustreza kot DM Balea.

Sem pa tako kot že prejšnjič naredil drugačno predpripravo - namesto vroče brisače samo malo namočil brado s toplo vodo, dobro nanesel regenerator za lase ter izpral. Nato pa DM gel. Očitno dobra kombinacija.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 16 Maj 2014, 23:02

Sedaj moraš ponoviti test s toplo vodo in regeneratorjem ter DM kartušo. Bril si se s korejskim brivnikom. :D

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 17 Maj 2014, 13:37

Tud avto mam korejski, mogoče je to dobra kombinacija? :lol:

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 17 Maj 2014, 13:51

Para gate! :lol:

Odgovori