Slant
Re: Slant
Mimogrede pa zanimivo, da si se nad Polsilverjem vedno pritozeval, sedaj pa najbrz zaradi pene namesto kreme + copica celo brez iritacije.Mach3 napisal/-a:Eh, ta video sem že videl. Tudi jaz se ne strinjam, slant pač precej bolj učinkovito poreže dlake kot povprečen DE z ravno glavo in to sem občutil že pri prvem britju.Bajkman napisal/-a:Torej, vse naše ugotovitve je postavil na glavo! Vse pohvale, katere tukaj pišemo, so zrastle samo v naših glavah. Tako da je efekt Slanta samo navaden placebo!
Ampak se ne strinjam.
Sicer pa sem se ravnokar obril z 37C in se spet čudil, kako z lahkoto pobere v prvem prehodu večino kocin. Imel sem pač 4-dnevno brado, pa sem si rekel, da naredimo malo premora s kartušami in 4-dnevna brada je taprava zadeva za slant. Uporabil sem Polsilver (4) in DM sensitive peno iz piksne. Ko vroč nož skozi maslo, pri prvem prehodu je lahkotnost slanta res neprimerljiva s kartušo. No, po 3 prehodih sem dosegel eno mojih najboljših britij z DE brivniki, praktično brez iritacije, kar se mi še ni zgodilo pri DE. Le po vratu je ostalo za odtenek več šmirgla kot pri kartuši. Vprašanje zdj, ali je ratal odličen rezultat zaradi dolgega časa med britji in se je koža res dobro opomogla, ali pa je to zaradi odsotnosti čopiča (ki tudi mene očitno iritira).
Skratka 37C bo še vedno moja izbira pri daljši bradi.
Je res. Vprašanje zakaj ni bilo iritacije, ali zaradi 4-dnevnega premora ali zaradi čopiča. No, bom videl čez 2 dni.
Ampak dejstvo je, da me tako malo Alum še ni pekel, po obrazu praktično nič, le malce po vratu in robu čeljusti.
Zato bom sedaj nekaj časa testiral britje brez mila in čopiča, samo z DM gelom, kar mi bo dalo konsistenco vsaj pri peni; poleg tega bo šel iz enačbe tudi čopič.

Ampak dejstvo je, da me tako malo Alum še ni pekel, po obrazu praktično nič, le malce po vratu in robu čeljusti.
Zato bom sedaj nekaj časa testiral britje brez mila in čopiča, samo z DM gelom, kar mi bo dalo konsistenco vsaj pri peni; poleg tega bo šel iz enačbe tudi čopič.
Že drugič sem se obril po dveh dneh, v obeh primerih perfektno. In to na hitro, brez kopliciranja, danes se nisem niti stuširal tik pred britjem, stuširal sem se že 3 ure prej. Nisem imel namena briti danes, a sem si premislil.
Kar je bistveno, res je to zame prvič v življenju, da sem se uspel obriti brez posledic po dveh dneh, koža pa se počuti ko bubreg u loju!
Uporabil sem:
- Domače milo, naredil sam
- Jojoba olje
- Pol obraza z LIDL peno, pol obraza s Spar Gelom
- Merkur 37C Slant
- Polsilver SI (6.)
- AS Tobaco
- Losjon Bepanthol
Nič nisem kompliciral umil sem si zobe in med tem dobil idejo, da poizkusim hitro britje. Z milom in toplo (ne vročo) vodo umil obraz, nanesel jojoba olje, nanesel peno in gel, obril v treh pasovih, s tem da nisem vmes splahoval in nanašal pene in gela na novo, pač pa samo vrnil nazaj, kar se je nabralo na brivniku. Splahnil z mrzlo vodo, nanesel AS + balzam. Zmaga.
Več kot to mislim da ne morem doseči, niti mi ni potrebno, vsak dan se tako ali tako ne mislim briti. Če bi že želel vsak dan, bi se najbrž lotil z Slim Adjustable. Če ne bi bil firbčen, bi to kombinacijo in način obdržal, vse skupaj pa časovno čim bolj skrčil. Ne bo mi dalo miru, tako da bi vsaj Cello rad uporabljal, zato bom še poizkusil, ampak obvezno v posodi.
Mislim da je jasno, problem na koži so mi delali čopiči.
Imam pa eno skrb, ker grem na morje najraje v kamp. Bojim se, da bom po britju pozabil 37C in čez pol ure ga ne bo več...
Kar je bistveno, res je to zame prvič v življenju, da sem se uspel obriti brez posledic po dveh dneh, koža pa se počuti ko bubreg u loju!
Uporabil sem:
- Domače milo, naredil sam
- Jojoba olje
- Pol obraza z LIDL peno, pol obraza s Spar Gelom
- Merkur 37C Slant
- Polsilver SI (6.)
- AS Tobaco
- Losjon Bepanthol
Nič nisem kompliciral umil sem si zobe in med tem dobil idejo, da poizkusim hitro britje. Z milom in toplo (ne vročo) vodo umil obraz, nanesel jojoba olje, nanesel peno in gel, obril v treh pasovih, s tem da nisem vmes splahoval in nanašal pene in gela na novo, pač pa samo vrnil nazaj, kar se je nabralo na brivniku. Splahnil z mrzlo vodo, nanesel AS + balzam. Zmaga.
Več kot to mislim da ne morem doseči, niti mi ni potrebno, vsak dan se tako ali tako ne mislim briti. Če bi že želel vsak dan, bi se najbrž lotil z Slim Adjustable. Če ne bi bil firbčen, bi to kombinacijo in način obdržal, vse skupaj pa časovno čim bolj skrčil. Ne bo mi dalo miru, tako da bi vsaj Cello rad uporabljal, zato bom še poizkusil, ampak obvezno v posodi.
Mislim da je jasno, problem na koži so mi delali čopiči.
Imam pa eno skrb, ker grem na morje najraje v kamp. Bojim se, da bom po britju pozabil 37C in čez pol ure ga ne bo več...

Ha, ha bajkman, kmalu boš tudi ti dekompliciral britje, tako kot sem ga jaz...Bolj kot sem kompliciral, slabše je bilo..Btw, danes sem se po dolgem času obril z astro..Prvih par potegov je bilo zelo slabih, potem ko sem šel atg je že bilo boljše..Podobno obnašanje kot supermax..Kot da bi imel rob iglice ali nek ostanek od brušenja, po parih potegih pa zadeva postane znatno bolj smooth...Ampak še vedno mi astra ni preveč všeč..Bom videl kako se obnese drugo in tretje britje..Astre nisem rabil že vsaj eno leto, sem praktično pozabil kako brije...Všeč pa mi je proraso belo milo, sicer je bila brada stara 4 dni in je bilo britje lahko, če bi bila dva dni bi verjetno pogrešal loj, ki ga nima..
Zadnjič spremenil Primorec, dne 17 Maj 2014, 19:06, skupaj popravljeno 1 krat.
37C, Polsilver(7) in 4 dni brade. Odlično, BBS povsod, popolnoma brez ureznin, alum se je komaj kje čutil. Lahko bi rekel da moje najboljše britje s Slantom.
Očitno sem počasi pogruntal. Mlačna voda + regenerator za lase + DM gel. Se pa vsekakor ornk pozna 4 dni premora, koža si popolnoma opomore.
Očitno sem počasi pogruntal. Mlačna voda + regenerator za lase + DM gel. Se pa vsekakor ornk pozna 4 dni premora, koža si popolnoma opomore.
Evo, 37C in nova Astra. Prepriprava enaka kot prejšnjič (mlačna voda, regenerator za lase, DM gel).Bajkman napisal/-a:Prosim, javi kako bo, ko boš dal novo žiletko. Morda pa ti odgovarja nekoliko izrabljena...
Takole je bilo - WTG sploh nisem čutil, tako odlično je rezalo v primerjavi s Polsilver(7). Pri XTG in ATG je bilo pa potrebno ogromno pazljivosti, saj sem takoj pridelal par malih ureznin.
Na koncu BBS praktično povsod, alum pa je pekel za odtenek bolj kot prejšnjič pri Polsilver(7). Skratka precej dobro britje, ampak očitno mi ustreza, da je britvica vsaj malo rabljena. Bolje malo cukanja kot ureznine.