Klasične DE žiletke

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Primorec
Re: Klasične DE žiletke

Odgovor Napisal/-a Primorec » 12 Apr 2014, 01:56

ha, ha, kakor jaz ko sem prvič probal prince s 3 rezili..Zadeva je pela kot za stavo..Ampak samo prvič..potem je bila kaput..Potem primerjam z Bic oranžnimi za enkratno uporabo..tiste so bile praktično dolgo let edina stvar ki me je obrila...Jaz zase vem da bom trpel če se obrijem prej kot na tri dni, ker imam kot bajkman drat in koža rabi čas da se zaceli. Če karkoli na silo probavam je bloodbath..Jaz za moj drat rabim ostrino, ki bi drugega uporabnika ki ima puhek ziritirala do amena. Zato pa tolikokrat ponavljamo tisti ymmv..Ko enkrat dobiš brivnik z gapom ki se ti ne maši in ravno prav ostro britvico ki še odreže brez da bi ti nesla še eno plast kože zraven..Potem si zmagal..No ja..poiskat je treba še tako milo ki je pri atg še ravnoprav slick da si ne škodiš ko hočeš po vsi sili BBS..Malo mutim ampak tko je..ko dobiš pravo kombinacijo je to to..

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 12 Apr 2014, 20:09

Ja, briti drat je velik problem. Srečo pa imam, da moj drat ni gost na vseh delih. Praktično imam veliko gostoto samo na bradi.
Zdi pa se mi, da nastane problem iritacije tisti trenutek, ko rezilo trči ob dlako in je ne more narahlo odrezati. Predstavljam si, da ob trku rezilo, namesto da bi zdrselo po koži skozi dlako, pravzaprav zdrsi po dlaki dol v kožo. Pa imamo tiso, kar si ne želimo.
Zadnje čase opažam, da s mi s trdimi dlakami potrebujemo Slant ali pa navaden, ne preveč odprt brivnik. Pri manj odprtem brivniku enostavno žiletka ne doseže kože, pa čeprav zdrsi po dlaki proti koži. Posledica je edino manjša gladkost. Ampak če je rezilo dovolj ostro, je tu še vedno BBS.

Super izbira je seveda nastavljiv brivnik. WTG močno odpreš, da se ne maši, WTG malo zmanjšaš, ATG pa dovolj zapreš, da ne more priti do iritacije. Slim Adjustable se pri meni odlično obnese.

@Primorec, predlagam ti, da daš tvojemu Slimu prioriteto in ga čim prej spraviš v pogon. Če se pri meni obnese, se bo tudi pri tebi. Ročka ni prekratka. ;)

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 12 Apr 2014, 21:10

Glej, vse brivnike, ki jih imam sem že vse nekako testiral, razen slanta le 3x. Ampak vedno se vrnem k feather popular. Ne vem kaj je na njem, ampak z njim se vedno normalno obrijem.. Pa imam jagger 89, open comb, slant, black beauty, slim.. Z nastavljivimi sem delal enako kot si opisal, pa se mi je zdelo prezamudno..Moj prvi jagger 89 me je obril ok, samo ko sem kupoval naslednjega sem iskal namenoma manjši gap. In ga našel pri feather popular..Ostali brivniki so bili kupljeni zaradi radovednosti, kakšnih strašnih presenečenj nisem pričakoval,niti jih ni bilo..No ja z izjemo open comb..Z britvijo bom probal še kdaj, open comb pa je naprodaj, ne verjamem da bo še kdaj prišel na vrsto....

Leiito

Odgovor Napisal/-a Leiito » 12 Apr 2014, 22:18

Kaj pa je gap?

A je kdo probal nastavljivega Merkurja ali kaj podobnega?

http://www.westcoastshaving.com/Merkur- ... _p_36.html

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 12 Apr 2014, 22:23

Leiito

Odgovor Napisal/-a Leiito » 12 Apr 2014, 22:39

thx

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 12 Apr 2014, 22:42

Pa res se mi zdi bolj kot gap za agresivnost pomemben exposure. Sploh če vzamemo kožo kot ravno površino

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 12 Apr 2014, 23:10

Bajkman napisal/-a:Pa res se mi zdi bolj kot gap za agresivnost pomemben exposure. Sploh če vzamemo kožo kot ravno površino
Se popolnoma strinjam. Exposure je tisto, kar pove koliko britvice je izpostavljene izza varnostne prečke in koliko nevaren je brivnik za ureznine.
Gap samo pove, kako dobro bo brivnik "požiral" daljše dlake oz kako dobro se bo čistil. Recimo Merkur37C ima precejšen gap, zato grem z njim komot nad 1cm brado. Po drugi strani bi se Rimei pri taki bradi mašil, hkrati pa Merkur ni nič bolj nevaren za ureznine kot Rimei po mojih izkušnjah.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 13 Apr 2014, 11:15

Ja, z majhnim exp. pa ne bo bbs..Vedet je treba da se med žileto in guardom naredi kožna guba (odvisno od pritiska).najbolj se to vidi pri open comb brivniku. ta zadeva je tako agresivna da lahko kar pozabiš na 3 passe, že dva sta preveč, sploh za atg..

Leiito

Odgovor Napisal/-a Leiito » 14 Apr 2014, 10:17

Če se vrnem na domnevno neostrost Feather. Ni problem klina, enake težave sem imel namreč danes z Derbijem. vse skupaj sem se bril cca 60 minut, nebroj prehodov v vse možne smeri pa še vedno ni gladko, tudi na zgodnjem delu lic ne. ??? Nenavadno res. Ko sem se prvič bril z DE, je bila izkušnja odlična, koža gladka, drugič tudi, od tedaj pa samo navzdol, eskponencionalno. Ne vem kaj, razen kreme, bi bil lahko problem, zdi se kot da bi imel na koži toliko zaščite, da je žiletka ne more prebiti. Danes sem začel s Proraso žajfo, neka srednja žalost, ki na mokrem obrazu ni postajala nič boljša. Najprej Feather, ni šlo, potem Derby, nič bolje, potem menjava kreme na Muhle, ker to kremo pa znam speniti, da so vrhi pa to, saj ne da je baš neka znanost. Z Muhle se mi zdi, da je žiletka začela bolje prijemati, ampak kar se mi je zdelo zanimivo, z eksperimentiranjem sem ugotovil, da sem še najbolj učinkovit, če že za lica EJ odprem za 1/4 obrata (ali pa še več). Edina nerodnost je, da za to tehniko rabiš 3 roke, ker brivnik ne ostane fiksen na -0.25, ampak se cela glava vrti.

Odgovori