Slant

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Bajkman
Re: Slant

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 10 Mar 2014, 00:12

Sem pričakoval, da ti bo iz piksne vsaj tako dobro kot s kremo. Tudi sam ne vidim razloga, zakaj bi bila pena iz piksne slabša, če izvzamemo več umetnih snovi.

No, razlog, da se je pena iz piksne dobro obnesla, vidim tudi v tem, da s čopičem ne praskaš po obrazu. Mislim, da katerikoli čopič direktno na obrazu vsaj malo poškoduje kožo. In točno to kožo gremo potem še briti z žiletko, s tem pa pride do močnejše iritacije, kot bi prišlo brez čopiča.
Želim povedati, da omembe delanja pene v posodi niso iz trte izvite.

LP

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 12 Mar 2014, 21:53

Evo še enkrat bitje s peno iz piksne. Ena stran z Merkur 37 in Gillette SB (4), druga RiMei in Derby (3). Brada 3,5 dni.
Eno boljših britij sploh. ALUM je zelo malo pekel, ureznin = 0.
Na strani slanta BBS po 3 prehodih (tudi ATG), na strani RiMei DFS po 4 prehodih. Še enkrat sem videl, kako bolj učinkovit je slant, enkratno.

Ni mi pa jasno, zakaj po popolnoma enaki pripravi in dolžini brade toliko razlik - zadnjič fejst iritacija že po XTG, zdaj pa praktično nič iritacije po ATG in bolj obrabljeni britvici. Uganka.
Tehnika dvomim da se spreminja, edino kar bi se lahko spreminjalo je občutljivost kože (morda tudi mastnost?).

EDIT (12h po britju): na strani Rimei že kar šmirgel, na strani Slanta še gladko (DFS).

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 15 Mar 2014, 01:51

Fantje, to je Ameeeeerikaaa!!! :D

Pridem popoldan od kosila v kopalnico.
Grem pod tuš in že na začetku vidim, da je nekdo spraznil večino bojlerja. Skrbi me, da bo test zato nerelevanten in bom moral čakati še dodatnih nekaj dni. Po umivanju obraza voda komaj še mlačna. Odprem 37C, namontiram novo Astro SP, malo pridržim, da se ne uvije, ko jo zašponam. V Lijak vlijem mlačno "mlakužo".
Prvi poteg, kljub slabšim ostalim pogojem - fantastično! Govorijo agresivni brivnik, zato nadaljujem pazljivo. A glej hudiča, vseeno komot lahko delam daljše potege. Niti se mi ne zdi tako agresivno, skozi dlake pa leti kot namazano. Malo bolj pritisnem, potegnem, brez problema, brez iritacije, brez ureznin. Grem XTG, huh, kot keks.
ATG po obrazu, brez upora. ATG po bradi, dlake kar letijo. ATG okrog adamovega jabolka, v roki mi še kar ostaja pazljivost iz prejšnjih izkušenj, a takoj vidim, da je to pretirana previdnost. ATG po vratu, ne čutim nobenega neprijetnega občutka, čutim pa veliko sigurnost.
Oplahnem fris, montiram Floid Blue - kein Problem.

Vreme lepo, obraz popolnoma gladek in svež, občutek kot bi bil na dopustu!

Moral sem malo drugače napisati - orisati. Ker tole je bilo popolno britje! Opazil sem tudi, da sem se obril bistveno hitreje kot ponavadi, to pa na račun manjše agresivnosti do kože in večje sigurnosti moje roke. Brivnik nikakor ni agresiven, morda res zato, ker se britvica manj zatika ob moj drat. Vsekakor mislim, da ga bo potrebo omeniti v priporočilu za začetnike.
@Mach3 in @chrom vama še posebna hvala za idejo in dostavo brivnika.
Preden Vama dodelim večje hvalospeve, bom poizkusil stopiti na realna tla in še malo ter objektivno potestirati. Ampak resnično sem bil dobre volje. Pa tudi še vedno sem.. :D :D :D

Brivnik svjetskog formata! :!: 8-) ;) :D

EDIT: Ker je sobota, bi morda lahko kdo pomislil, da sem pod kakimi substancami. Ampak v tem primeru bi se motil... :lol:

chrom

Odgovor Napisal/-a chrom » 15 Mar 2014, 08:40

No, me veseli.

In jaz to že nekaj let govorim po forumih: Slant niti slučajno ni agresiven brivnik, je samo učinkovit. Izjemno učinkovit. Jaz ga VEDNO uporabljam za prvi prehod, za drugi in tretji pa potem včasih uporabim slanta do konca, včasih pa vzamem še kaj drugega, ker ne maram enoličnosti.

Uživaj!

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 15 Mar 2014, 08:48

Wellcome to America :D, bom sel tudi jaz kdaj na izlet tja ...
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 15 Mar 2014, 09:03

Med britjem sem res ostal brez besed. Pa misli da to ni bila muha enodnevnica.

@chrom, koliko Slantov si do sedaj poizkusil? Kako bi primerjal 37C z Ikon Slantom glede kvalitete britja? Glede teže in lepšega izgleda mi je jasno, da je v prednosti.

EDIT: Morda bi brivnik znal biti agresiven, če ne nacentriraš britvice.

chrom

Odgovor Napisal/-a chrom » 15 Mar 2014, 11:47

Probal sem 6 slantov: 37c, 39c, Hoffritz, 2 bakelitna in iKon.

iKon je zelo melodičen, ful lepo se sliši, kadar pravilno brije, poleg tega tudi veliko bolj gladko drsi. Je tudi precej težji, kar enim odgovarja in mu štejejo v plus, jaz pa mu štejem v minus in zato ga bom odprodal in čakal na Tradere in IB slanta, ki bosta po napovedih lažja. Poleg tega je iKon iz treh delov in je možno veliko kombinacij z ročkami.

Kdor ima rad težje brivnike, bo z iKon slantom izjemno zadovoljen in bo našel ultimativni brivnik.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 15 Mar 2014, 11:55

Brez zamere, sedaj moram vprašati še drugače. Katerega izmed šestih preizkušenih bi izbral, če bi moral samo enega? Ni treba naštevati razlogov, če ti je odveč. :D

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 15 Mar 2014, 12:01

Toliko hvalite tele slante in tega ioona se posebej da me malo matra :). Ce bos ugodno prodajal se se kaj zmeniva mogoce, pol pa slant akcija, javi ko bos prodajal.
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 15 Mar 2014, 12:15

Sam sem bil malo skeptičen oz. lahko celo rečem, da ne bi verjel, da je taka razlika. Dopuščam možnost, da je morda slučaj, ampak toliko izstopajoč se redko pojavi. In ravno ko v roke primem slant.
Probaj morda z britvijo briti malo pod kotom, boš videl, če je napredek.

Odgovori