Slant
No good...Tisto lepilo če ga ne odstranim mi dela vse sorte problemov, če že testiraš spucaj lepilo dol, ampak ne proti ostrini..Če obrneš žiletko, da je lepilo navzdol se ti poveča za kako desetinko gap, lahko se ti zabasuje gap ker se vse dlake lepijo okoli lepila, žileta ni lepo pritisnjena in se zvija med britjem...V glavnem jaz čutim, da nekaj ne špila v redu, če pozabim lepilo dol pobrisat, pa tudi če mi rečeš 'da slišim travo rast'..
V glavnem če testiraš testiraj tako kot je treba, drugače je brezzveze..
V glavnem če testiraš testiraj tako kot je treba, drugače je brezzveze..
Re: Slant
Spet novo poročilo. Tokrat 2 dni stara brada. In katastrofa.Mach3 napisal/-a:Torej sploh ni primerjave, Feather se je precej zatikal, medtem ko so GSB kar zdrsele skozi nekaj mm dolge kocine. Sicer končni rezultat je bil pri obeh praktično enak, vendar s precej cukanja s strani Feather.
Hotel sem še enkrat preizkusiti kombinacijo Feather in GSB v slantu. Začnem s Feather in po prvih potegih spet cukanje, zato sem jo vrgel stran in naprej uporabil samo GSB, ki je lepo rezala. Vendar sm po 2xXTG po vratu še vedno imel hud šmirgel, zato sem naredil še ATG...in končal krvav..alum je pekel ko hudič in še sedaj sem ves rdeč po vratu.
Edina razlika od zadnič je bila, da je bila brada stara samo 2 dni, poleg tega pa v peno nisem dodal olja (vendar je bila pena vseeno taprava). Predpriprava pa umivanje z milom, namakanje brade med umivanjem zob, nato pa še 2-3 min vroče brisače direktno na bradi.
Očitno je zame britje na manj kot 3 dni no-go, razen če se zadovoljim s CCS ali celo SAS (1-2 WTG prehoda). Enostavno na vratu ostanejo po 2 XTG prehodih še vedno zaplate šmirgla, pa tudi če uporabim slanta s Feather.

Po 3-4 dneh rasti pa je veliko boljše in lahko brez posledic naredim še ATG.
@mach3: Isto pri meni na začetku kariere..Vzrok sem presledil isto kot ti, ne smem se briti na manj kot dva dni, še najboljše pride na tri dni. ATG me je zmeraj praskal, dokler nisem odkril tallow mil. Takrat je prišlo razodetje: Tabac, MWF, Cella, Speick in kot edina izjema brez loja Proraso red. Kolikor sem bral tvoje poste uporabljaš ene 'leve supermarket znamke' brivske pene - kreme. No pa moj nasvet: probaj najprej najbolj poceni in dostopno z moje liste, cello in proraso red (ne kremo - milo !). Še nobena kreme ni na moji listi in jo verjetno tudi ne bo.. Kolikor sem uspel nahitro prebrat si oborožen z dobrimi žiletkami in brivniki, tu ne vidim problema, pripravo maš tudi naštudirano...tako da ...milo v roke, pardon na čopič.....
Vsekakor bom poskusil še omenjena mila, čeprav dvomim da je to krivo. Npr. s Mach3 se nisem praktično nikoli urezal oz. dobil iritacije, pa sem se bril z najcenejši peno iz piksne. Tudi iz npr. Palmolive kreme dobim dobro peno, tako kot jo vidim na kakšnih posnetkih.
OK, bom poskusil najprej Cello in Arko.
Tehnika tudi dvomim, da je problem - npr. imam šmirgel na delu vratu (morda 1/10 mm dolge dlake, ki ne grejo stran z XTG). Vse podmazano, brivnik brez pritiska nastavim na pravilen kot in povlečem ATG. Šmirgel gre stran, pride pa kri in iritacija. Kot bi bili ti ostanki dlak pretrdi za žiletko.
OK, bom poskusil najprej Cello in Arko.
Tehnika tudi dvomim, da je problem - npr. imam šmirgel na delu vratu (morda 1/10 mm dolge dlake, ki ne grejo stran z XTG). Vse podmazano, brivnik brez pritiska nastavim na pravilen kot in povlečem ATG. Šmirgel gre stran, pride pa kri in iritacija. Kot bi bili ti ostanki dlak pretrdi za žiletko.
Verjamem, da si že rekel, ampak iskreno se mi ne da iskati. Na koliko časa si se bril z Mach3?
Mi narediš uslugo, in se vsaj dvakrat obriješ s slantom na isti časovni razmak in ob tem poizkusiš peno iz piksne? Morda jo še imaš, če ne pa kupi eno točno tako kot si jo prej uporabljal. Stvar je poceni in komot jo lahko porabiš v kombinaciji z DE.
Mi narediš uslugo, in se vsaj dvakrat obriješ s slantom na isti časovni razmak in ob tem poizkusiš peno iz piksne? Morda jo še imaš, če ne pa kupi eno točno tako kot si jo prej uporabljal. Stvar je poceni in komot jo lahko porabiš v kombinaciji z DE.
Z Mach3 na 3-5dni.Bajkman napisal/-a:Verjamem, da si že rekel, ampak iskreno se mi ne da iskati. Na koliko časa si se bril z Mach3?
Ja, še imam ogromno piksno (DM sensitive), ne vem kdaj jo bom porabil.

Lahko probam še s piksno, interval bo pa od zdaj naprej 3dni.
Evo, sem uporabil peno (DM Sensitive) in Gillette SB (4) v slantu; priprava kot vedno (umivanje z milom + nekaj minut vroče brisače). Čeprav je imela britvica 1 britje več in sem uporabil peno, sem se obril bolje kot zadnjič (=manj iritacije, 0 ureznin). Brada stara 3,5dni, po vratu sem se pa zadovoljil z DFS, ker ATG nekaj časa ne bom več preizkušal na vratu. Izvedel sem le 2x XTG, po zgornjem delu obraza pa tudi ATG.Bajkman napisal/-a:Mi narediš uslugo, in se vsaj dvakrat obriješ s slantom na isti časovni razmak in ob tem poizkusiš peno iz piksne? Morda jo še imaš, če ne pa kupi eno točno tako kot si jo prej uporabljal. Stvar je poceni in komot jo lahko porabiš v kombinaciji z DE.
Tako da pena brez čopiča je povsem primerljiva z kremami, ki jih uporabljam. Bistveno za udobno britje pri meni je torej vsaj 3 dni stara brada in brez ATG po vratu. Vsaj zaenkrat.
Se pa še vedno čudim, kako Merkur 37C opravi z dolgo brado, po enem WTG prehodu naredim praktično SAS. Seveda ostane šmirgel, ampak večina gre pa stran. Enkrat moram za štos pustiti vsaj 7 dni rasti.