Slant

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Primorec
Re: Slant

Odgovor Napisal/-a Primorec » 25 Feb 2014, 08:36

@bajkman: mislim da ti ni potreba kupovati feather popular, če ti slim na 5-ki ni odgovarjal. Feather ima manjši gap, sploh ni agresiven in je po teži primerljiv z brivnikom na kartuše, zato ga toliko priporočam začetnikom. Dosti lažje z njim naprimer popravim 'nepokošena območja' kot s kakim bolj agresivnim in težjim..

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 25 Feb 2014, 11:09

Slim mi na 5ki res ni odgovoarjal, ampak hudiča, bril sem se ravno s tistim, ki ima premajhen gap. Tako sem ugotovil šele pozneje, ko sem se malo pomenil sam s sabo. :oops:
Najprej bom še malo testiral Slim na večih stopnjah (po končanem testiranju R41, pa se potem lažje odločil.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 26 Feb 2014, 17:32

Tukaj sem našel en slant, povrhu še TTO, znamka mi ni znana, ve kdo kaj več? Zgleda kot kak rimei..Je kdo za group buy? Poštnina iz nemčije je ponavadi 12 eur..Če bi bile boljše slike in da bi vedel katere znamke je, bi ga že naročil, tako pa...

http://www.maximex-shop.de/Koerperpfleg ... ::271.html

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 26 Feb 2014, 17:40

Meni to sploh ne izgleda Slant. Pa tole mi po slikah deluje kot kaki Weishi

Uporabniški avatar
TMB
Kraj:Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a TMB » 26 Feb 2014, 17:46

Tole je nič drugega kot Weishi, čeprav ga pa res oglašujejo kot slant (Schrägschnitt).
Tradicionalno Mokro Britje
facebook.com/TradicionalnoMokroBritje
obrijse.wordpress.com
instagram.com/obrijse

Lp, Matjaž

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 27 Feb 2014, 23:32

Evo, danes sem v slantu preizkusil Gillette Silver Blue in kot sem domneval, so mi odlične.
Je bilo pa danes nekaj posebnega, ker sem pripravo vzel najbolj resno do zdaj in mi je žal da nisem tega že prej naredil. Torej najprej umivanje brade z milom, nato pa sem imel brisačo z vročo vodo na bradi dobesedno 5 min. Vmes sem pripravljal čopič in milo. No, po nanosu pene sem šel šele sestavljat brivnik, tako da sem imel peno gor še 1min, preden sem začel.
Kakšna razlika! Prvi prehod je šel ko po maslu. Tudi navzgor po vratu je šlo gladko. Očitno sem res preveč zanemarjal predpripravo, ki je za moje trde kocine očitno še kako potrebna.
Na, koncu sem dosegel res pravi BBS, kri je tekla le tam, kjer sem imel od prej 2 mozoljčka.
Bomo videli, kakšna bo koža jutri, ker zadnje čase imam kar precej iritacije/rdečice po vratu in tudi precej vraščenih dlak.

Skratka Gillette SB mi očitno ustreza, še bolj pa res dolgo namakanje.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 28 Feb 2014, 01:05

Katero milo/kremo uporabljaš? Florene valjda ni več? Lahko da sem kaj spregledal..

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 28 Feb 2014, 08:05

Florene imam še pol tube. Včeraj sem uporabil DM sensitive kremo. Pa še Palmolive Classic imam.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 28 Feb 2014, 10:42

Preseneča me, da se ti pojavljajo vraščene dlake. Se ti je to pojavilo, odkar uporabljaš DE?

Forumašu z alter-ja se je ravno z DE vraščanje končalo. Na srečo s tem nimam težav. V življenju se mi dlaka še ni vrasla. Imam pa težave z iritacijo, če gre karkoli narobe.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 28 Feb 2014, 11:14

Tega sem včeraj gledal pa me zanima kako pride pokrov čez žileto pritrjen? Fasan maybe?

http://www.ebay.de/itm/Antiker-Rasierer ... 2c7d38569f

Odgovori