Slant

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Primorec
Re: Slant

Odgovor Napisal/-a Primorec » 24 Feb 2014, 14:35

Če ima na voljo kdo slanta bi ga kupil, seveda za 'normalno ceno' 20-30 eur...
Obenem pa me zanima če je kdo primerjal slante po 'blade gap-u'..Ker nisem dobit pametnih slik po internetu naj mi eden objasni kako je žiletka pokrita pri slantih, ko gledam slike se mi zdi kakor da je na eni strani drugačen gap in pokritje žiletke kot na drugi strani? Želel bi simetričen gap in pokritje..A lahko kdo ki ima več slantov nekako izmeri blade gap? V bistvu ne bi želel preveč agresivnega..Trenutno mi od navadnih brivnikov še najbolj paše feather popular ki je še najmanj agresiven.

Aja, če kdo želi menjam Pearl open comb za slanta..Ta pearl je preveč agresiven zame..

Pa še nekaj, ker na ebay.co.uk zadetkov za 'slant razor' skorajda ni sem probal na ebay.de, pa nisem našel nič, kak je nemški izraz za slant? Kot je enkrat Fasan pisal naj bi jih bil poln ebay, najdem pa nič, razen ikona in obeh merkurjev..

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 24 Feb 2014, 14:44

Bajkman napisal/-a:Ker sem jaz napisal, da je za začetnika R89 zelo primeren brivnik. :oops: A takrat funkcije slantov nisem dobro razumel. Tudi sedaj z njimi še nimam izkušenj. Morda sem te malo "zajeb...". Boš zahteval odškodnino? :?: :?: :o

Resno me zanima mnenje, če naj v temo brivnika za začetnike napišem, da je slant primeren? Skeptičen sem, ker naj bi slant bil agresivnejši brivnik.
Jaz osebno bi komot slanta predlagal začetniku (sej načeloma sem še sam bolj kot ne začetnik :D ). Če se držiš osnovnih pravil (ki se jih moraš tudi pri nežnejših), se ti nima kaj zgodit. Kvečjemu profitiraš. Zdj me mika že, da bi probal R41. Ok, mogoče čez 1 leto... :twisted:

Primorec: meni se blade gap sploh ne zdi merilo za agresivnost. Exposure je bolj pravilno merilo po moje. Moj 37C ima ogromen gap, če ga primerjam z recimo RiMei, ampak če pa gledam izpostavljenost, pa sploh ni nič posebnega.
Sploh pa - če se briješ pravilno, je vseeno koliko rezila gleda ven. Dokler ni pritiska in je kot pravilen, se nima kaj zgodit.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24 Feb 2014, 14:49

R41 res ni nič grozljivega, dokler ne pritiskaš. Pritiskati pa ne smeš niti pri R89. Edino posledice so manj hude.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 24 Feb 2014, 15:06

Ja, vic pri meni je da se večinoma urežem pri ATG, pa tudi težki brivniki mi niso preveč dobri, na začetku sem se bril z EJ89, nato s featherjem, black beauty-em, probal Pearl open comb. A glej vedno se vrnem k Featherju, ker odpušča grobo ravnanje, oziroma so posledice tretjega prehoda oziroma četrtega popravljanja najmanj boleče. Saj sem se prav lepo obril z EJ, samo pazit sem moral bolj..Pa držalo sem pri EJ takoj zamenjal z Pearlovim, ker je bilo pregladko in nisem imel nobenega feelinga z mokrimi rokami..
Vic da hočem probat slanta je v tem, da ko sem se bril z kartušami (mach3 in fusion) sem že zdavnaj pogruntal da jih moram držat postrani da reže bolje (giljotina effect) in se je obneslo. V končni fazi lahko tudi navaden brivnik na žiletke držim postrani glede na smer gibanja, ampak kakega bakelitnega slanta se ne bi branil..Tudi M37C za kako pametno ceno bi našel prostor v mojem 'arzenalu'..
Verjetno bom poleg Pearl-a prodajal tudi slim-a in black beauty-a, ker enostavno ne pridobim nič v primerjavi z Feather popular..Tega pa vsekakor priporočam začetnikom..

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24 Feb 2014, 15:13

Meni je bil do sedaj najbolj "nenevaren" Gillette Slim Adjustable, seveda na nižjih stopnjah. Bomo videli, na katerem bom pristal na koncu. Poleg Slanta bi tudi jaz rad probal Feather Popular.

Uporabniški avatar
denis

Odgovor Napisal/-a denis » 24 Feb 2014, 20:02

@Bajkman: :P = hec

Najprej moram še dobro potestirati vse britvice in nekaj mil z tem brivnikom, potem pa se mogoče spravim v nakup česa drugega ;)
Tako hvalite slante in R41, da me je kar zamikalo :twisted:

chrom

Odgovor Napisal/-a chrom » 24 Feb 2014, 20:09

Jaz imam enega Merkurrja 37 c nekje, oziroma sem ga nekomu posodil. Ko ga dobim nazaj, ga nekomu podarim. Jaz ga ne uporabljam, odkar imam iKona.......

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24 Feb 2014, 20:39

Ne bo potrebno podarjati! Jaz sem zelo zainteresiran in ga od tebe z veseljem odkupim! In če mi ne bo všeč, bo šel v roke kakemu drugemu članu!

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24 Feb 2014, 20:41

denis napisal/-a:@Bajkman: :P = hec

Najprej moram še dobro potestirati vse britvice in nekaj mil z tem brivnikom, potem pa se mogoče spravim v nakup česa drugega ;)
Tako hvalite slante in R41, da me je kar zamikalo :twisted:
Če delaš z brivnikom pazljivo, potem je R41 res dobra izbira. Sploh če nimaš občutljive kože. Jaz jo imam, pa se vseeno da lepo obriti.

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 24 Feb 2014, 22:23

Novo poročilo glede 37C. :)
Sem naredil pol-pol primerjavo, leva stran Rimei+Derby, desna Slant+Lord, 3-dnevna brada. Pri prvem prehodu je kar neverjetno kako gre slant lažje in bolj učinkovito skozi. Prav tako mi je všeč kako pomaga večja teža slanta.
Po drugem prehodu sem imel na licu s slantom že BBS, drugje še ne. Lažje gre tudi ATG, z veliko manj zatikanja, ki je bilo prisotno pri meni. No, po 4 prehodih sem povsod pridelal BBS, končno brez krvi. Sledila je mrzla voda in alum, ki je zapekel kar na precej mestih.
Skratka s Slantom sem zadovoljen, še enkrat pa bi pohvalil tudi Rimei, katerega po performance/price težko katerikoli premaga.

Odgovori