No, v paketu je nekaj čopičev, med njimi tudi New Forest Manchurian, drugi je nek 22 mm New Forest 2-band in še Tubby 2. In evo, včeraj zvečer dam ven vsa mila, vzamem brivsko posodo in gremo, gasa do daske. A imel sem probleme narediti pravo kremno peno. Potrebno je bilo nekaj truda, večkratno zajemanje mila, ki je vključevalo več kot minutno kroženje na vrhu mila.
S tem da sem vsa mila pred tem namočil z 2 mm plastjo vode na vrhu. Največ problemov sem imel z New Forest Manchurian (kar mi je jasno, saj je najmehkejša). Škoda, da nisem zajemal mil obrnjenih proti tlom in čopič spodaj. To bom delal v teh dneh, morda že danes.
Mila Mitchell's wool fat pa nisem poizkusil, sploh si nisem upal, ker so izkušnje pokazale, da je zahtevnejši za delanje pene.
Konec mojega nakladanja, sedaj se začne bistvo. Ker se po 3-urnem penjenju nisem mogel sprijazniti z neučinkovitostjo čopičev ali pa mene, sem vzel destilirano vidi in woohoo!
Nekaj problema morda odpade tudi na vročo vodo, saj sem vedno želel narediti toplo peno.Kot trdi drugi "profesor" britja, za MWF ni dobro uporabiti vroče vode.
Zanima me, kakšno trdoto vode imate ostali in koliko imate problemov z delanjem pene iz mil? Trdoto vode komot preverite pri vašem vodovodnem podjetju, kjer morajo imeti izmerjene podatke. Sam imam trdoto od 14 - 15 nemških stopinj, kar je precej.
Že prej sem opažal, da sem veliko lažje naredil peno pri partnerki in mi ni šlo v račun zakaj. Nekako sem privzel, da imajo tudi trdo vodo (zaradi njihove lege). Pravkar sem klical na njihovo vodovodno podjetje in dobil podatke o njihovi trdoti vode: 9 nemških stopinj. Mislim da sem našel razlog zakaj je tam enostavneje.