2016-12-SOTD
Re: 2016-12-SOTD
milo: StropShoppe - BarberShoppe with tallow
copic: Zenith manchurian badger
britev: ERN ATOR (custom ebenovina izrezljani rocaji z recon stone wedgeom), na koncu bruseno z naravnim japonskim kamnom Ozuku Asagi (botan, tenjou, mejiro, tomonagura)
AS: Irisch Moos
Superiorno
!
copic: Zenith manchurian badger
britev: ERN ATOR (custom ebenovina izrezljani rocaji z recon stone wedgeom), na koncu bruseno z naravnim japonskim kamnom Ozuku Asagi (botan, tenjou, mejiro, tomonagura)
AS: Irisch Moos
Superiorno

britev.si ruleeees 

- bregargasper
Dobrih 14 ur zamika ampak kar je je
Kot že večkrat omenjeno, so Gem britvice malo premalo ostre, pa vendar zagotovijo popolno britje, ker je sam sistem dovolj izpopolnjen
Koža tudi po nanosu Brut-a ni bila nič napeta ali suha, kar me je kar presenetilo, sem pa vseeno zaključil britje z vlažilno kremo.

Kot že večkrat omenjeno, so Gem britvice malo premalo ostre, pa vendar zagotovijo popolno britje, ker je sam sistem dovolj izpopolnjen

If you don´t have a razor, make one

Omega 10005 -- Proraso rdeča krema -- Ikon ShaveCraft 102 (z Mühle R41 ročko) -- Polsilver SI -- Floid Blue
Ikon SC 102 z vsakim britjem postaja eksponencialno boljši

Nekaj britij še naredim, ampak če bo šlo tako naprej, dobi svojo temo

brivska krema/milo Cella
čopič Omega
brivnik Mühle R41 z Feather britvico
Gel po britju Tabac
Da še jaz pred iztekom leta pristavim kakšen apetitlih SOTD. Saj sem navajen delati bolj "raw" posnetke sredi akcije.

Lahko bi rekel, da je današnje britje imelo eno boljših rezultatov, sicer bolj na izgled kot na otip. Rezultat bom tudi objavil v svojo temo, ki je že prava odisejada "Juniorji se brijejo/mo". Danes sem naredil malo spremembe pri svojem sestavu. To sta milo in britvica. Kaj še naj napišem? O svoji mislih raje ne bom, ker nevem zakaj sredi britja študiram o svojih "problemih" in mojim ne strinjanjem z okolico. Saj, ko se brivnik obrne v ATG oz. Pursuit of BBS, te misli hitro izvenijo in je 100% ihteči in tresoči, na 3/4 jezoči fokus.

Pozdravljeni!
Danes, na prosti dan, britvanje in WMF & tehnika by @olly:
milo: MWF
čopič: Omega 10048, merjasec, penjenje na obrazu
britev: Thomas Willson, Scheffield, 6/8
AS: kolonjska Rebul, zeleni čaj in malo Arko kreme z olivnim oljem
Forumsko "sodelovanje" obrodilo rezultate; olly ni obupal nad MWF, jaz pa ne nad njim
Še enkrat proučil penjenje mila in ugotovil, da se mi med nabiranjem mila na čopič pak vrti v skodelici
Pak mila sem vzel iz skodelice in spodnji del naribal, tako da se je oblikovno ujemal s skodelico, nato pa ostružke stlačil okoli paka. Milo se med nabiranjem ne vrti več po skodelici, posledično se ga na čopiču nabere dovolj in pena je obilna ter vrhunsko spolzka
Britev se je zopet izkazala, DFS v dveh prehodih, brez iritacije.
AS je bil majhen eksperiment z alkoholno kolonjsko, ki mi odgovarja in kremo, ki kožo vlaži in ščiti v zimskem času. V tem vrstnem redu. NADVSE uspešno.
Lp, G
Danes, na prosti dan, britvanje in WMF & tehnika by @olly:
milo: MWF
čopič: Omega 10048, merjasec, penjenje na obrazu
britev: Thomas Willson, Scheffield, 6/8
AS: kolonjska Rebul, zeleni čaj in malo Arko kreme z olivnim oljem
Forumsko "sodelovanje" obrodilo rezultate; olly ni obupal nad MWF, jaz pa ne nad njim

Britev se je zopet izkazala, DFS v dveh prehodih, brez iritacije.
AS je bil majhen eksperiment z alkoholno kolonjsko, ki mi odgovarja in kremo, ki kožo vlaži in ščiti v zimskem času. V tem vrstnem redu. NADVSE uspešno.
Lp, G
Shaven haven. Respect!!
Baravo, @vostok, tako se dela!
Vrtenje mila najlažje rešiš tako, da ga namočiš, da se na spodnjem koncu razmehča, potem pa ga vtisneš v dno in rahlo zasučeš, da se res dobro sprime z dnom in tam posuši.
Trajno drži!
Vrtenje mila najlažje rešiš tako, da ga namočiš, da se na spodnjem koncu razmehča, potem pa ga vtisneš v dno in rahlo zasučeš, da se res dobro sprime z dnom in tam posuši.
Trajno drži!
huh britve
! situacija se obraca, jaz vcasih samo izkljucno na britvah (DE brivnika prve par let nisem sploh imel
) sedaj vecinoma na DE in sE brivnikih (sploh med tednom), britva cez vikend (kdaj tudi ne)... vedno vec pa vas je britvasev, bravo!
Zadnje case se mi ko z britvijo pretiravam "s strganjem" dobim v roku 2 dni (razen razor burna) majhne bele mozolje, cca 10-20,... precej neprijetna zadeva in mi ni jasno zakaj (razlicni AS ali alum block ne pomagajo), na netu sem nasel da naj bi to bil pseudo folliculitis, ceprav mi ne gre v racun da bi bilo to zaradi vrascajocih se dlak, po moje je to neka reakcija na poskodovano povrhnjico, tega nisem prej nikoli izkusil do pred pol leta..

Zadnje case se mi ko z britvijo pretiravam "s strganjem" dobim v roku 2 dni (razen razor burna) majhne bele mozolje, cca 10-20,... precej neprijetna zadeva in mi ni jasno zakaj (razlicni AS ali alum block ne pomagajo), na netu sem nasel da naj bi to bil pseudo folliculitis, ceprav mi ne gre v racun da bi bilo to zaradi vrascajocih se dlak, po moje je to neka reakcija na poskodovano povrhnjico, tega nisem prej nikoli izkusil do pred pol leta..
britev.si ruleeees