Juniorji se brijejo/mo - začetek je težak

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!
Odgovori
blaz
Re: Juniorji se brijejo/mo - začetek je težak

Odgovor Napisal/-a blaz » 31 Maj 2016, 09:59

Ne veselimo se prehitro :D Če se bo tako nadaljevalo potem lahko rečem, končno se je začelo umirjeno potovanje po svetu mokrega britja. Čeprav je bil in še je, moj namen minimalističen, vendar v slogu.

Seveda, da je neke vrste hobby ampak zdaleč od liposukcije in ugajanja nekaterim idealom. Potem takem bi moral sedaj delati na bradi in čudnem zabrijanjem frizure. Vseeno ni to v moji domeni :) Že pred vsem tem, mi je bil pomememben obrit obraz. Sem se redno bril, vsaj 1x na teden.
Sedaj sem se se pa še srečal s pojmom BBS. In tukaj si ne moreš lagati. Se nimam namena postavljati z BBS, ker vem da to ni res oz. je to preverljivo le z dotikom.
Torej gre le za osebno zadoščenje. :)

Pozdrav do prihodnjič. Grem uživat v lepem torku čeprav za knjigami hahahha

MaliFric

Odgovor Napisal/-a MaliFric » 31 Maj 2016, 10:44

Mogoče bo malce offtopic a vseeno - a imate kje napisane vse te izraze, ker človek se malce zgubi...recimo buffing, pa open comb in closed comb. Dobesedni prevodi so mi že jasni, kaj pa pomenijo v svetu mokrega britja pa se bo treba še naučit.

Mogoče bi imeli na začetku foruma kakšno temo iz katere bi se vsak uporabnik lahko hitro naučil izrazov, hkrati pa ne bi tukaj spraševal vsak, ki ima 5min časa (tako kot jaz). Pa fajn bi bilo, če bi tema bila toliko izpostavljena, da ne bi nikoli "padala dol", četudi ne bi imela novih postov. Samo predlog in brez zamere, Miha.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 31 Maj 2016, 14:48

No pa ste pogruntali kje je tezava.

Jaz j
Zjutraj se zjutraj stusiram na hitro (vmes namocim obraz s tusem) in potem face leather in britje..

@MaloFric: tema ze obstaja samo malo iniciative rabi da se popolni, do sedaj je bolj samevala. Ko bo bolj dodelana jo lahko spremenimo v sticky da bo vedno na vrhu.

Klik za temo
britev.si ruleeees :)

blaz

Odgovor Napisal/-a blaz » 03 Jun 2016, 10:18

področje pod brado oz. od čeljusti naprej, je področje tanke kože in trdih, močnih kocin. Bog jih nima rad, iritacijo pa ima. :) želja po gladkem vratu je enostavno premočna. Tokrat vem zakaj trpim iritacijo, preveč ATG in preveč matranja kože.

blaz

Odgovor Napisal/-a blaz » 19 Jun 2016, 22:17

Nisem se pozeral in izkrvavel, da ni več od mene glasu. Le sprijaznil sem se, da je kocina živa stvar in hočem, nočem sem enkrat boljše, gladko in mehko obrit kot drugič. Ampak sem vsaj za med ljudi (z nekaj rdečimi pikicami na vratu, še zmeraj :D ampak kontrastno manj. ) :)

Puskin

Odgovor Napisal/-a Puskin » 20 Jun 2016, 09:08

Bravo Blaz! Take vztrajne dedce mamo radi!
Nothing less...than BBS

Uporabniški avatar
bregargasper

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 06 Jul 2016, 15:38

Jaz sem svojo DE kariero začel z wilkinson sword brivnikom, wilkinson sword brotvicami in wilkinson sword milom...nekaj časa sem sicer potreboval, da sem se navadil, vendar sem kmalu dosegel tako imenovan BBS brez, da bi me ob nanosu alkoholnega ASja karkoli peklo...takrat sem začel počasi razširjati svojo zbirko in tu sem danes z dvema brivnikoma, sedmimi mili in tremi kremami.
Danes sem se obril z rapira swedish supersteel in rezultat je...katastrofa. Nekaj malih pik krvi in občutek neobritosti.
SKLEP: zanič britvice
Čisto nasprotje so rapira platinum lux, ki so za moje pojme zelo ostre in ne preveč grobe do kože
If you don´t have a razor, make one

blaz

Odgovor Napisal/-a blaz » 11 Jul 2016, 14:38

čimprej nabavit R41 :) Ni in ni BBS, se lepo obrijem, brez iritacije ali extra vreznin. Samo kaj ko se ne smem pogladit po obrazu ali vratu v bilo katero smer, ker me bo "piknalo". S časom se mi zdi, da je čedalje več teh kocin ki v kontro piknejo. Prej jih ni bilo ali so se ojačale.

Izkoristim ravno post, ker pišem. Bi se lahko komu pridružil pri spletnem naročilu? Rabil bi milo Hasslinger(ali LEA ali Sapfonico-Sicillia, se bom šeodločil) bo max za mesec ali dva še.

lp

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 11 Jul 2016, 16:48

blaz: a R41 s inabavil a,li ga nameravas nabaviti (kot ze 100x receno meni eden ljubsih brivnikov, moras pa imeti lahko roko),.. btw ce se ne motim je Brico prodajal novo R41 glavo, za rocko se bos pa ze znasel ali presraufal...

od mil ti svetujem hasslinger schaffmilch, glede na moje izkusnje je boljsi od Lea..
britev.si ruleeees :)

blaz

Odgovor Napisal/-a blaz » 11 Jul 2016, 16:57

miha napisal/-a:blaz: a R41 s inabavil a,li ga nameravas nabaviti (kot ze 100x receno meni eden ljubsih brivnikov, moras pa imeti lahko roko),.. btw ce se ne motim je Brico prodajal novo R41 glavo, za rocko se bos pa ze znasel ali presraufal...

od mil ti svetujem hasslinger schaffmilch, glede na moje izkusnje je boljsi od Lea..
nameravam nabavit. Ma, ko diplomiram, si ga sam sebi nabavim za darilo, pa če grem v totalni minus. :) :) :) Verjetno tudi čopič. Malo me firbec okoli teh Mühle sintetika. Trenutno imam Omega, prašičja dlaka. V uporabi že pol leta in se noče nekaj razcepit. In mi je pri drugem prehodu kar malo pregrob zarad konic. Pa enostavno prevelik je (knot), gre full milla v nič se mi zdi. Stran ne bo šel, ker je trotl zihr in ima orng hrbtenico, kar mi je zelo všeč in seveda old school :) . Dimenzije so pa res malo pre enormne. :)

Od mil še imam cello doma, ampak ne dosega takšne kremne, jogurt konstitucije kot Haslinger.

Odgovori