Nalivna peresa

Za vse teme ki nimajo blage veze s klasičnim britjem..
Odgovori
Uporabniški avatar
brico
Re: Nalivna peresa

Odgovor Napisal/-a brico » 28 Dec 2015, 00:38

prodam Pelikan Souveran 600 EF konica v odličnem stanju...cena 90 evrov...zraven podarim nov Reform NOS nalivnik...

Slika
...is a good man without a good knife really a good man ?

Uporabniški avatar
brico

Odgovor Napisal/-a brico » 28 Dec 2015, 00:41

prodam nov Mont Blanc Le Grand EF konica...cena 280 evrov...zraven podarim Reform nov NOS nalivnik...

Slika

Uporabniški avatar
brico

Odgovor Napisal/-a brico » 03 Jan 2016, 18:31

[quote="brico"]prodam Pelikan Souveran 600 EF konica v odličnem stanju...cena 90 evrov...zraven podarim nov Reform NOS nalivnik...

...PRODANO...SOLD...

ls666

Odgovor Napisal/-a ls666 » 06 Jan 2016, 22:44

Hej! Imam eno vprasanje... Zgleda, da je na forumu vec poznavalcev nalivnih peres. Zanima me, koliko sta vredni sledeci nalivni peresi: parker Sonnet fountain pen 18k gold nib 1993 in waterman laureat fountain pen set (skupaj s kulico) . Obe sta :D novi in nikoli rabljeni v original skatli.... Slike ne morem naloziti ker so prevelike :) hvala

ls666

Odgovor Napisal/-a ls666 » 06 Jan 2016, 22:45

Dobil sem ju kot darilo in nisem velik ljubitelj nalivnih peres, niti ne pisem z njimi pogosto.... :)

Puskin

Odgovor Napisal/-a Puskin » 06 Jan 2016, 23:25

Vse skupaj ni vredno več kot 110€.
Jaz ti ponujam 100€ če je vse original!
Nothing less...than BBS

cedevita

Odgovor Napisal/-a cedevita » 18 Jan 2016, 10:16

Is666, kakšne je pa barve, kakšen material?
Kaj pa če bi fotografije naložil na shrani.si oz. neko podobno stran? Ker brez fotografije je precej težje določevat vrednost.

Sicer je pa trenutno moj najnajljubši (in najnajdražji, itak) Visconti Homo Sapiens (Midi, Steel Age). Od vseh peres, ki sem jih že preskusila, mi najbolj paše v roko, material (lava) je pa tudi čudovit na otip, tako da z njim pišem z največjim užitkom. Visconti slovi po slabšem nadzoru kakovosti konic in domnevam, da je bila tudi moja na začetku manj prijetna, kajti prvi lastnik ga je poslal k Johnu Sorowki (nib-meister) -- zdajle je pa krasna. Je pa iz paladija (23 k, F) in je relativno mehka (nikakor pa ni govora o flexu). Če ga ne bi dobila po tako znižani ceni, kot sem ga, si ga ne bi mogla privoščit -- sem pa zelo vesela, da sem imela srečo.

Kar se črnil tiče, pa največ posegam po znamki Diamine, ki je precej zanesljiva (razen par izjem), izbira je ogromna, pa še precej ugodna je. Parker Quink in Pelikan 4001 imam v črni, ampak se mi obe zdita precej vodeni. Ravno par dni nazaj sem 1 mL Quink Black zmešala s parimi mL neke modre, zdaj jo moram pa še stestirati. Upam, da bo Quink vsaj za nekaj uporabna :)

Tule je ena fina stran, kjer je na kratko razloženo o dobrih in slabih črnilih za nalivna peresa: http://www.richardspens.com/?page=ref/care/inks.htm

Aja, a kaj veste, kam bi se v Sloveniji dalo dat zravnat konico? Ampak tako, da bo zagotovo dobro zrihtano, ne da se bodo na mojih peresih učili in naredili še več škode. A sploh imamo koga?

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 18 Jan 2016, 18:46

S quink crnilom pa jaz nisem imel dobrih izkusenj, sem z njim namrec precej pisal pa se je izkazalo da je zelo z ledelo ze po cca 1-2 letih (ni bilo izpostavljeno soncu), imel sem crno in modro (ne vem katero).

O nalivnikih kot ze receno nimamm pojma :(. Tale tvoj Visconti je res lep, ceprav se meni po pravici povedano bolj dopade Montblancov Meisterstuck, nisem pa se nobenega drzal v rokah.

Glede na to da si ocitno poznavalka bi nas verjetno vec z veseljem prebralo kaksen poucen post na to temo :)..
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
brico

Odgovor Napisal/-a brico » 25 Jan 2016, 12:01

gdo bi znal izravnat konico?...hmmmmm....na svojem bi si upal sam poizkusit...na tvojem se ne bi učil... :lol: ...za kateri nalivnik sploh gre?...iz česa je narejena konica, iridijum, SS, zlato?...na Ebayu se prodajajo konice, "fedri", samo kompatibilnost je treba potrefit...če gre za znane zadeve, sploh ni problema...MB ga vzame v servis tudi če je ponaredek...Pelikanova agentka prihaja v Konzorcij vsake tolk časa...za vprašat je...drugače pa kak finomehanik ali zlatar...mogoče še najprej kak urar...daj kako fotko da vidimo za kaj gre...

Puskin

Odgovor Napisal/-a Puskin » 11 Feb 2016, 10:40

Je že kdo sam delal teste obstojnosti črnil?
Nothing less...than BBS

Odgovori