No, še zaključek. za start samo informacija za tiste ki imate namen kupiti kaj z lanolinom: Če imate v praksi namakanje mila pred uporabo vam priporočam da tega ne delate z temi mili, saj se tako izloči preveč lanolina, po manj kot polovici kosa je lahko milo že neuporabno.
Ok, nalaganje: standard procedura z trdimi mili, čopič namakal v mrzli vodi 10 minut, tudi kasneje delal z mrzlo vodo. Čopič pošteno otresem, a ne ožamem, tako da ostane na njem še nekaj malega vode. Lahko bi rekli da nalagam na relativno suh čopič za razliko od mehkih italijanskih mil kjer nalagam z mokrim čopičem. Najprej sem testiral MWF, ki je, še posebej v primerjavi z Haslingerjem prava bolečina za nalagat

ker že poznam to milo sem delal kot najbolje znam, še bolj suh čopič, nalaganje minuto in pol z na glavo obrnjenim čopičem. Haslinger pa popolnoma brez problema 20 sekund nalaganja, mogoče celo malo manj. V samem porabljenem času za doseganje dobre pene (po nalaganju) ni ogromne razlike, oboje sem delal simulated face lather na roki, mogoče je bil haslinger malo manj problematičen, ampak res minimalno.
Pena od haslingerja se mi zdi veliko bolj stabilna (opažanje od britja v nedeljo), saj se mi MWF velikokrat izsuši, še posebej ko ga uporabljam samega, to je brez Tabaca ali Proraso kreme.
Zdaj lahko tudi brez slabe vesti potrdim, da je haslinger bolj spolzek, MWF pa nudi veliko več zaščite, kot je napisano že na začetku. Post shave je pa malo bolj kompliciran zdaj, ko imam več izkušenj z haslingerjem...
Koža je mehkejša po britju z MWF, ampak se mi zdi, da mehkoba dlje traja pri haslingerju. Če že ne traja dlje, jo pa vsaj bolj hidrira, saj sploh nisem čutil potrebe po uporabi aftershave splasha ali balzama.
Hja, pokril sem nalaganje, izdelavo pene, performance, kaj še ostane? ena pritožba na haslinger milo še ostane... Zakaj je pakirano tako majhno? večkrat bo treba naročat, pa še v nobeno posodo ne paše!
Tema ostaja odprta za nadaljna vpašanja, Jaz bom pa vprašal: Kdaj bo skupni
nakup?

Se pa priporočam za probo starega MWF, enostavno moram poskusit ta vrag od mila, da vidim če je res tako hudo

Ne vem zakaj, ampak ko nekdo reče da je nekaj težko enostavno moram testirat