Zakaj forum? Zelo uporabni nasveti glede britja z DE brivniki, vedno me zanima, kaj vedo drugi, pa še kakšna zanimiva tema za pogovor se najde.
Kdo sem?
ime: Peter
starost: glih malčk čez najboljša leta (44)
od kje: okolica PO
kam: ni toliko važno kam, važna je pot
"Brivska pot" je dolga in niti ne tako zelo zapletena - večinoma sem slepo sledil marketinškim nasvetom Gillettove prodaje

- začel s cenenim DE brivnikom iz štancane aluminijaste pločevine, ki ga je uporabljal oče in to "na suho". Rezultat je bil, kakršen je bil, umrl nisem, obrit pa tudi nisem bil. No, brivnik je še pri hiši, samo uporabljam ga pa raje ne...,
- Gillette Contour Plus: 1988 (še pri hiši) - kupil v Trstu za uporabo "pri vojakih", solidno britje, samo znanja je manjkalo (pena iz "kante"), Denim vodica po britju - mačo, a ne

- Gillette Sensor: 1991 - 2006 (dal stricu) - kupil na poti v ZDA, najboljše britje od Gillettovih instant zadev, včasih mi je kar malo žal, da sem ga dal naprej,
- Gillette Mach 3 Turbo: 2005 (še pri hiši) - solidno britje, sami klince so pa glih malce predrage za britje čez vikend,
- Gillette Fusion Power: ??? pojma nimam, kako je ta "stvar" prišla v hišo, jo ne maram, grom in strela v tega, ki jo je pogruntal (totalno neuporabna za par dni staro brado) in jo rade volje komu podarim.
Sedaj:
- DE brivnik: Edwin Jagger Barley
- klin'ce: Feather (v skrajni sili tudi Gillette iz DM),
- penzl: Muehle Silvertip (standard),
- žajfa / krema: L'Occitane milo za britje (včasih tudi Palmolive krema),
- po britju: L'Occitane ali pa Gillette Balm (če je glih sila),
- posodica za britje: nekaj keramičnega iz Mercatorja, za manj kot 1 EUR.
Pa ne samo na klin'co, vmes je šla "tehnika naprej" in sem uporabljal tudi 'letriko:
- prvi Braun 1986 - 1999 (kupila mama v skrbeh, da si ne bom kaj naredil z "žiletkami"),
- drugi Braun 1999 - 2009 (da bom v službi lepo obrit),
- mokro - suhi Panasonic 2009 - 2010 (crknu pod garancijo, vedno imel težave z vnetjem kože na vratu),
- trejni Braun 2010 (še v uporabi) - dobil za tretjino cene - odlično za vsako delovno jutro ob 5:30, ko še nisem čisto pri sebi (potrebna ustrezna priprava - umivanje obraza, tonik pred britjem, ustrezen aftershave)
Zakaj mokro britje? Če ne zaradi drugega, zaradi obreda

Kako naprej? Če mi bo dana ta možnost, bi rad poskusil enega od Gillettovih starodobnikov - Slim Adjustable - efekt večje agresivnosti na mojo precej trdo brado. Druga možnost je Merkurjev "poševnik" 37C, za kar pa po mojem skromnem mnenju še nisem pripravljen. Sanje - nerjavni Weber iz ZDA - brivnik za večno...
Poleg britja me zanima tudi brušenje nožev (kuhinjskih), za prvo silo znam, če bo kdo organiziral kakšno delavnico, se bom z veseljem pridružil... Ga ni slabšega, kot je topo orodje.
Toliko za začetek, sedaj pa na britje...
Lep pozdrav,
Peter