Že od vojske (JNA) se brijem z različnimi DE brivniki, kožo imam srednje občutljivo in res po nekaj letih testiranja mil, krem, pen, čopičev in DE brivnikov sem odkril recimo set stvari, ki moji koži in meni 100% odgovarjajo. Vse kar je poceni ni slabo in ni vse zlato kar se sveti, velja za vse izdelke za mokro britje. Pen in gelov ne uporabljam, ker se hočem briti s čopičem (penzlom). Pri britju si naredim srednje gosto peno, vedno kožo s čopičem prej navlažim z mlačno vodo; med britjem kožo napenjam z roko ali z grimasami, lažje se obrijem, brijem vedno v smeri dlak; če brijem v nasprotno smer se mi koža vname. Uporabljam naslednje DE brivnike: Fasan slant dve vrsti, Bonsa slant, Ibsen slant, Erfa DE nastavljiv, Gillette slim adjustable, občasno še kakšnega navadnega DE iz zbirke. Pri britvicah ne šparam, cenejše so slabše, kar se pri meni pozna že po dveh britjih; začnejo me cukati in ne drsijo več dobro; sem jih nabrusil z napravo za brušenje BRICO(iz firbca) še dvakrat sem se lahko obril

. Britvice, ki jih uporabljam: Gillette, Wilkinson, Fasan in še več vrst starih ampak te le testno, ker jih težko dobim + zbiram jih

.Od krem pa sam najbolj prisegam na hrvaške Brinell, ker moji koži najbolj ustrezajo; tudi po vonju in kasneje v kombinaciji z AS najbolje dišijo. Čopič, ki meni najbolj odgovarja je Omega srednji vozel model 10029, enostavno enkraten je. Imam še 2 druga češkoslovaška tudi zelo dobra in še 3 vzhodnonemške zelo dobri, zanimivo je kako dobre izdelke za britje so imeli recimo v Češkoslovaški in v NDR. Poskusil bom dobiti še kaj recimo iz Madžarske in Romunije, tipično za njih iz dobe komunizma seveda. Če pa kod na forumu že kaj ima, bi bilo fino, da kaj napiše in poslika.