- Aesculap (KLIK za temo)
- Waipienica (KLIK za primer)
Taksne britve so velikokrat malo drugace grindane, torej ne simetricno ampak kot mikrotom, primer spodaj
..da ne bo pomote,.. medicinska britev o kateri pisem ni mikrotom, ampak normalna , simetricni grind, verjetno cca 1/4, velikost pa je najverjetneje 11/16 (ince), torej malo manj kot 1,5 cm..
V roke sem jo dobil novo oz NOS (New Old Stock, torej staro a popolnoma novo), zanimivo mi je bilo dejstvo da je bila cela britev dobesedno zalita v nek na olju bazirajoc vosek (tisti k iste v jugi kupovali ampule benzina za zippote v kioskih ,.. no po moje tocno tak vosek

Britev ni bila shave ready (dobil sem jo na brusenje), ker je imela bevel ze ok, sem startal z 3000, nadaljeveal prek 5000, 8000 in 10000 Naniwa Superstone(s) na naravni japonski kamen Ozuku Asagi (s 4 slurryji),.. vse skupaj je trajalo clabi 2h,.. z rezultatom sem zadovoljen, na suho je test ATG sle cez, jutri pade testno britje ce bo cas..
Zanimivosti britve:
- ker je finish na rezilu neke vrste mat (oz dokaj grob, pac na hitro narejeno) se bevel res lepo sveti ce jo prav obrnes
- ker je cela iz inox-a seveda ne rjavi,
- zaradi inox rocaja britev precej tezka (a hkrati tanka) in je tezisce ko se brijes na rocaju,.. zna biti malo motece
V bistu prav zanimva, ce bo kdaj sansa bom eno nabavil za zbirko in obcasno uporabo (mi je bila prav vsec)
se nekaj slikic doticne:)
primerjava z Gold Dollar britvijo