Carina

Za vse teme ki nimajo blage veze s klasičnim britjem..
caus24
Prispevkov: 743
Pridružen: 23 Apr 2014, 14:05
Kraj: Velenje

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a caus24 » 07 Jan 2017, 11:06

Vem Olly. Ampak se mi zdi butasto da moram placat. Kdo jih je prosil da odpirajo

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov: 2462
Pridružen: 05 Nov 2014, 22:59

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a olly » 07 Jan 2017, 12:46

:)

Točno iste besede sem jaz vsakič v jezi premleval sam pri sebi.

In veš, kaj mi je v mailu napisala ženska, ki me je med drugim obkladala z birokratskim balastom in zakonskimi členi?

Citiram: "Zavedati pa se morate, da tudi za izvajanja uvoznih carinskih postopkov, kdor jih izvaja (in nekdo jih mora), tisti ustvarja stroške, ki jih je potrebno kriti – z zaračunanjem storitev."

Saj je jasno, ne? Iz evidence brezposelnih so vzeli tisto eno nesrečno dušo, jo posedli na stol in zabičali: "Odpiraj, da si boš zaslužil plačo!"

Ikari
Prispevkov: 43
Pridružen: 29 Apr 2016, 01:22

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a Ikari » 10 Jan 2017, 21:42

olly napisal/-a:Gre za preprosto svinjarijo, ki jo izvaja od zakona podprta organizacija, imenovana Carina.
Naj te razveselim, sedaj je te naloge prevzela pošta, takrat so tudi mastno povišali cene :lol: morda koec tedna napišem kakšno avanturo. Mimogrede EC bi najraje ukinil 22 EUR in obdavčil kar vse zaradi dreka iz kitajske :roll: sedaj grem pa še jaz mail pisat, mam tud ne poseben paket...

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov: 2462
Pridružen: 05 Nov 2014, 22:59

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a olly » 17 Jan 2017, 21:33

Z veseljem bom bral, kaj imaš napisat o svojih prigodah z njimi!

Ikari
Prispevkov: 43
Pridružen: 29 Apr 2016, 01:22

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a Ikari » 18 Jan 2017, 10:42

Mah... avanturo, prej nočne more. Preden je pošta prevzela carinsko delo, sem enkrat celo poskusil s pritožbo, ko so narobe obračunali dajatve. Dobil nek blazno formalen dopis iz carinske uprave, kjer so striktno zahtevali bančne izpise. Kopije računov in obrazložitve, da so uporabljeni izračuni napačni očitno ni zadostovalo. Enkrat je bilo tako, da je carinik preprosto prištel vrednost poštnine, ki jo je zapisala pošta in prištel ceni na obrazcu, v paketu je pa bil račun, kjer je pisalo, da sem zadevo kupil v akciji polovične poštnine (seveda me je to butnilo nad 150 eurov, ker je bila ekspres poštnina in je bil še carina...).

Sedaj, ko ima to čez pošta, je nek mail "reklamacije", poslal mail lani februarja, še vedno čakam na odgovor. Bom morda te dni mail poslal, kateri sem v vrsti za odgovor, mogoče majo kvoto en odgovor na mesec... ne vem. Sem še celo poslal mail na pošto, če ta naslov sploh deluje, pa bojda da ja. Hec je bil, da me je sistem trgovine nekako čez spustil brez imena v naslovu, ne vem kako je do tega prišlo, ampak je, kaj čmo. En dan dobim klice iz neke števike, dvakrat zgrešen klic, vsakič ko kličem nazaj nič. Gledam mal in ugotovim, da gre verjetno za številko od pošte v mestnem logu, prvih pet cifr enakih, zadnji dve drugačni, verjetno interna cifra? Sem poslal mail, trdijo da ni njihova cifra. Pride paket do mene... 4 eure za plačat. Kako že? Vrednost pa to je vse pravilno izpolnjena, paket ni predmet dajatev, ampak 4 eure sem vseeno plačal. Zakaj, ne vem. Aja pa preverjanje naslova prejemnika je v caniku 2 eura.

Zdele sem mel pa en paket s knjigo, bila v prednaročilu v kickstarterju, samo imam kolegico, ki dela pri založniku, pa mi nameče not še promo material. Predlan ni bilo problema, sem poslal kopijo pogovora pa je blo. Tokrat pa je sodelavec poslal skatlo v decembrskem navalu, pa seveda, komercialno in vrednost 50 USD. Nekako mi uspelo po štirih mejlih čez spravit...razen tistih 4 eure.

Cene carinjenja so pa šle ful gor odkar je to prevzela pošta. Se spomnim, ko je carina računala ene 500 sit za stroške sponk pa to na svojem računu, potem je pa vse šlo samo še gor. V nekem prehodnem obdobju so celo računali tiskanje računov poslanih preko spletne pošte. Sedaj so ukinili tudi to, da lahko prideš osebno, moraš plačat prednostno carinjenje. Sicer ob takih cenah si jaz tudi ne bi upal ljudi v oči pogledat.... :evil:

Ikari
Prispevkov: 43
Pridružen: 29 Apr 2016, 01:22

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a Ikari » 18 Jan 2017, 10:46

olly napisal/-a:pa do izenačevanja menjalnih vrednosti po nekih njihovih internih tečajnih listah
Tečajne liste, ki jih uporabljajo, so javne in jih najdeš na strani carinske uprave. So postavljene za vsak mesec vnaprej, ne vem kako že preračunajo od Banke Slovenije, skratka, če pride pa do več % odstopanja valute, jih pa izjemoma posodobijo. Problem je, če je paket glih na meji in potuje v naslednji mesec... :x

Odgovori