Carina

Za vse teme ki nimajo blage veze s klasičnim britjem..
Uporabniški avatar
bregargasper
Prispevkov: 563
Pridružen: 22 Jun 2016, 22:37

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 05 Jan 2017, 15:18

Ok, to je pa že na meji nevoščljivosti in žlehtnobe :evil:
If you don´t have a razor, make one

Uporabniški avatar
brico
Prispevkov: 2570
Pridružen: 25 Jan 2015, 18:10

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a brico » 05 Jan 2017, 15:32

enkrat sem bil prisoten ko je carinik prav prijazno hotel dopovedat tipu da zadeva ne bo šla skozi kot darilo...in mu je ponudil da sam približno oceni vrednost, realno, in so mu na podlagi tega zadevo ocarinili...lahko tudi ti njima ponudiš da zadevo sami ocenijo in pač zaračunajo neko osnovo...
to so bili časi ko si še prišel na šank in se direktno pogovarjal s carinikom...zdaj tega ni več mogoče...ne vem, nisem ziher...
sicer bi lahko predvidel da se to lahko zgodi...očitno si naletel na velikega "poznavalca" antikvintetov...
...is a good man without a good knife really a good man ?

caus24
Prispevkov: 745
Pridružen: 23 Apr 2014, 14:05
Kraj: Velenje

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a caus24 » 05 Jan 2017, 15:53

Ma brico ce bi pravcas zvedel bi americanu rekel naj mi be posilja nic. Tako mi je pa poslal nekega oguljenega tuckawaya in se enega kateri niso vredni tistih prispevkov katere bi naj placal.
Ce pa zavrnem prevzem in vrnejo brivnike ameru bom pa izpadel ko nek bedak.

Uporabniški avatar
brico
Prispevkov: 2570
Pridružen: 25 Jan 2015, 18:10

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a brico » 05 Jan 2017, 16:07

ma jasno mi je vse...ni druge kot da poizkusiš dobiti carinika v živo in se pogovoriš ali napišeš ugovor...
sicer, če si redna stranka na carinski pošti in uredno plačuješ svoje obveznosti, in imaš vse račune, mogoče ti bodo to upoštevali...
jaz sem včeraj dobil paket iz Singapura...na deklaraciji piše: Gift, Comercal sample, vrednost 3$...vrednost sicer ni presegala 25 evrov ampak vseeno, da ni bilo sumljivo?!?...
...is a good man without a good knife really a good man ?

caus24
Prispevkov: 745
Pridružen: 23 Apr 2014, 14:05
Kraj: Velenje

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a caus24 » 05 Jan 2017, 16:34

Saj ta odgovor/komentar carinika je bil uzivo. Sem klical da vprasam kako si predstavljajo da pridobim nekaj kar nimam.
Imam obcutek da oni to preverjajo tako da odprejo vse kar je poslano od pravnih subjektov. Če je pa od fizicnih oseb ali iz kitajske pa nakljucno izbirajo.

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov: 2467
Pridružen: 05 Nov 2014, 22:59

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a olly » 05 Jan 2017, 16:37

Zaposlenim na carinski upravi nima smisla karkoli dopovedovat.

Niso gluhi, niso neumni, niso nedovzetni, le preprosto taktiko imajo - ignoriraj reveža, ki se upira, ponavljaj mu bedarijo, ki mu jo vsiljuješ, pa ga boš prepričal v to brez posebnega napora.

Ko se odločijo, da njihova volja obvelja, bo obveljala.

Nima veze, kaj je v paketu, s kakšnim namenom je bilo poslano in koliko je vredno, za njih velja samo tisto, kar si v dani situaciji izmislijo.

Meni so se obesili že na vse mogoče - od bojda nejasno zapisane oznake valute na CN22 (to je bila le pretveza, da me pozovejo k temu, da jim dostavim račun) do spletno objavljene cene za izdelek, za katerega ceno sem se s prodajalcem osebno zmenil (na koncu plačal znesek, temelječ na spletni ceni, ki je nisem nikoli plačal), do butastih izjav, da je to in ono namenjeno osebni rabi, pa čeprav je kristalno jasno, da za kaj drugega ne more bit, pa do izenačevanja menjalnih vrednosti po nekih njihovih internih tečajnih listah in še cel kup takih nesmislov se najde, da sem že zdavnaj izgubil upanje, da to nepravično organizacijo vodi kaj drugega kot skupina revežev, ki nimajo denarja od kod drugod jemat in da pravila tudi sama postavlja in seveda tudi sama nadzira svoje delo.

Evo, še ena od cvetk, s katerimi sem se srečal pri njih. Ker sem bil že tolikokrat pozvan, da naj jim dostavim račune, sem se tisti dan namenil kar osebno na izpostavo carine. Carinik je ves vzvišen vrgel mojo škatlo na pult, vsebino nemarno stresel iz škatle in jo začel vlačiti po rokah. Šlo je za zbirateljske srebrne kovance, ki sem jih menjal z zbirateljem za svoje.
Zmotilo me je to, da kovance, ki jih jaz prijemam v roke le z belimi bombažnimi rokavicami, on uničuje z mastnimi, umazanimi prsti, ki jih steguje po njih. Ko sem ga ves jezen opozoril, da mi povzroča škodo, se niti opravičil ni, vendar se jih je vsaj nehal dotikat. Ko sem mu rekel, da računi ne obstajajo, ker je šlo za menjavo, je rekel, da ga ne zanima in da hoče račun. In jaz ga naj iz gat povlečem, kajne? Po dolgem pregovarjanju, v katerem mi je nekajkrat omenil, da hoče račun, sem se vendarle uspel zmenit, da praznih rok odidem domov, mu iz kataloga kovancev poskeniram strani, na katerih se nahajajo dotični kovanci, te, ki so v paketu, označim in mu vse skupaj pošljem, da bo lahko navedel carinsko vrednost na podlagi kataloških cen.

Si predstavljate to?!?

V eni drugi, zelo kočljivi zadevi, v kateri sem na Carini povzročil kar hud preplah, mi je neimenovani pojasnjeval, da se fantje, zaposleni tam, počutijo malce bolj močni in pomembni, češ, imajo moč, da odločajo, kaj mi, navadni državljani, na podlagi njihovih odločitev smemo in česa ne. To je bilo meni znano že brez takšne izjave, ampak ko ti pa kaj takega izjavi človek, ki je tam na položaju, si pa rečeš, da je zadeva še bolj kritična, kot bi smela bit.

In zato jaz že dolgo kričim: postavimo se za svoje pravice, dajmo jim vedet, da nam ne smejo neovirano krast in morda se vendarle kaj premakne na boljše.

Čeprav sami pravijo, da je v tujini še slabše - beri: strožje.

In komu zdaj verjet?

caus24
Prispevkov: 745
Pridružen: 23 Apr 2014, 14:05
Kraj: Velenje

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a caus24 » 05 Jan 2017, 16:42

Ma kaki v tuji strozje. Ravno debatiram z amerom kako in kaj. Pravi da pri njih ne carinijo nic do 200$. Ce je pa kaj cez pa tudi ni tako strogo

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov: 2467
Pridružen: 05 Nov 2014, 22:59

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a olly » 05 Jan 2017, 18:17

Tole z ZDA je res. Pajac mi je razlagal za nam sosedske države. Tam pa situacije res ne poznam.

Američanom enostavno ni treba krast drobiža od državljanov.

Tej luknji od Slovenije, v kateri smo, gre pa tako slabo, da ji še drobiž prav pride. :twisted:

Sramota!

caus24
Prispevkov: 745
Pridružen: 23 Apr 2014, 14:05
Kraj: Velenje

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a caus24 » 07 Jan 2017, 08:59

Brivniki prispeli. Carinski urad si je zaračunal 4€ za stošek preverjanja e poslovanja???!!!

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov: 2467
Pridružen: 05 Nov 2014, 22:59

Re: Carina

Odgovor Napisal/-a olly » 07 Jan 2017, 09:57

Ja, točno o tem sem pisal tukaj.

Odgovori