Brivska posoda
ja to z vodo na vrhu sem tudi jaz parkrat sprakticiral, ampak je problem ker ce imas res vroco vodo potem tezko drzis zaprto posodo z roko (oz bi si moral najti zamasek) da odlijes odvecno vodo iz vrha posode..
britev.si ruleeees
Re: Brivska posoda
Mislim da bom dal izdelati še en prototi v velikosti Zagrebške posode, a z glazuro "našega" lončarja in obenem s kljunom za čopič. Upam, da bom imel možnost preizkusiti. Poročam.
Re: Brivska posoda
.. le daj, slisi se dobro...
edino to z namakanjem copica,.. ce so kaksne usedline noter v copicu se ti potem to zamaze prostor kamor dajas vodo za greti.., mogoce se motim
edino to z namakanjem copica,.. ce so kaksne usedline noter v copicu se ti potem to zamaze prostor kamor dajas vodo za greti.., mogoce se motim
britev.si ruleeees
Re: Brivska posoda
Če ni skivnost, kolikšna je bila potem končna cena tiste 2. verzije posodic? Večje in s "pajkovo mrežo"?
V čem je fora da imaš toplo vodo spodaj? Da je pena topleša? Še kakšen drug razlog?
Predajte mi vso modrost in znanje!
V čem je fora da imaš toplo vodo spodaj? Da je pena topleša? Še kakšen drug razlog?
Predajte mi vso modrost in znanje!
Re: Brivska posoda
cena je bila 40 €. Ampak posoda je enormne velikosti.
Manjša je bila 30€. A sem prepričan, da bi se dalo dobiti prvo za 25€, drugo za 35€.
LP
Manjša je bila 30€. A sem prepričan, da bi se dalo dobiti prvo za 25€, drugo za 35€.
LP
Zadnjič spremenil Bajkman, dne 04 Jul 2015, 20:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Brivska posoda
Je to treba sploh vprašat?
Re: Brivska posoda
Tole sem pozabil odgovoriti. Tako je, finta tople/vroče vode je topla/vroča pena. Je bolj prijetna, a smisel se skriva v ohranjanju toplih dlak, da so mehkejše.DaMachk napisal/-a: V čem je fora da imaš toplo vodo spodaj? Da je pena topleša? Še kakšen drug razlog?
Predajte mi vso modrost in znanje!
Znano je, da si z namenom gretja dlak umijemo obraz z "vročo vodo". S tem zagotovimo njihovo mehčanje, rezilo pa se ne zatika toliko. Britje je bolj drseče, lepše, manj iritirajoče, rezilo britvice pa se manj deformira - britvica omogoča več britij.
To je v teoriji. V praksi pa je probelm da se Tallow-based mila ne naredijo v redu, če so segreta. Hitro razpadejo. Glicerinska so pa OK. A kaj ko se vsaj pri meni Tallow-based bolje izkažejo. Tako da sta na koncu dve izbiri:
1.) Glicerinsko milo/krema v ogreti posodi
2.) Tallow-based milo v neogreti posodi.
Re: Brivska posoda
Si me še ujel, da lahko to opravim, tako da evo:
V živo je razlika še bolj očitna.
V živo je razlika še bolj očitna.
Re: Brivska posoda
Morda še ena ročno narejena posodica po tradicionalnem starinskem načinu iz gline. Ni grelna, je pa zelo zelo lahka, S spodnje strani se čudovito prilega roki, zgoraj pa je rob obrnjen navznoter, kar pripomore, da ne gre pena čez rob.
Iz takih posod so v davnih časih jedli žgance, rob pa je obrnjen navznoter rano zaradi tega. Ko so s žlico zajli in vsebino potegnili do vrha, se je prekucnila v žlico.
Iz takih posod so v davnih časih jedli žgance, rob pa je obrnjen navznoter rano zaradi tega. Ko so s žlico zajli in vsebino potegnili do vrha, se je prekucnila v žlico.
Re: Brivska posoda
Tole je v bistvu pomanjšana latvica, ali kako?
Navznoter zavihan rob je seveda odlična ideja, ki posodici daje dodatno vrednost.
Podobno so narejeni tudi japonski chawani, v katerih se pripravlja matcha. Navznoter zavihan rob pri chawanih je le rahlo zavihan, pa vseeno. Smešno, vendar bi s penjenjem brivskih mil lahko potegnil marsikatero vzporednico, saj je cilj pri penjenju matche prav to, da na koncu prideš do solidne penice, ki jo je pravzaprav mnogo težje narediti kot brivsko
Takole to izgleda, če koga zanima --> KLIK
Se opravičujem za offtopic, ampak enostavno sem moral ...
Navznoter zavihan rob je seveda odlična ideja, ki posodici daje dodatno vrednost.
Podobno so narejeni tudi japonski chawani, v katerih se pripravlja matcha. Navznoter zavihan rob pri chawanih je le rahlo zavihan, pa vseeno. Smešno, vendar bi s penjenjem brivskih mil lahko potegnil marsikatero vzporednico, saj je cilj pri penjenju matche prav to, da na koncu prideš do solidne penice, ki jo je pravzaprav mnogo težje narediti kot brivsko
Takole to izgleda, če koga zanima --> KLIK
Se opravičujem za offtopic, ampak enostavno sem moral ...