2014-06 SOTD
sem ravno enako razmišljal + ne gre drugače kot z testiranjem različnih opcij najti optimalno kombinacijo, pa še rotacije in variacije.
Re: 2014-06 SOTD
...meni so te variacije ipd ravno velik del cara takega britja, poleg kvalitete britja seveda .
britev.si ruleeees
Jako zadovoljan. Jedino za facelather ne preporučam. Za FL Koristim Chubbby2.Leiito napisal/-a:Kako si pa zadovoljen s fibrom? Meni se zdi zelo dober, ampak nimam referenčne točke z jazbecom višjega razreda.Ancre napisal/-a: Merkur 37c / Personna Lab Blue / Mühle Fibre Silvertip / Sante Provence Verlaine / Shiseido MG5 AS / Tiffany for Men EdT
Filarmonica 4/8 / Mühle Fibre Silvertip / TFS Bergamotto Neroli / Tüff Herb AS / Tiffany for Men EdT
Na shaving101 avtor piše, da v bistvu sploh ne bi smel z jazbečjim čopičem delati krožnih gibov, in da nekateri proizvajalci to napišejo v navodilih. Kao poškoduje oz. zlomi dlake na sredini.
http://www.shaving101.com/index.php/edu ... tment.html
http://www.shaving101.com/index.php/edu ... tment.html
-Predbritje-3p
-Čopič-S-S-B
-Milo-Strop Shoppe Black Tie
-Brivnik-Cobra
-Žiletka-Feather
-Po britju-Speick
Tale Cobra je zanimiva, kao straight/SR hibrid, pa še nov model je ravno prišel ven, ampak takoj razprodano. Na nekaterih forumih sicer kritizirajo detajle izdelave, ampak performance baje second to none.
Vrhunske fotke, btw, Simon.
Vrhunske fotke, btw, Simon.
Ja izdelava ni nič posebnega,tehnično gledano pa je zame to vrhunski brivnik.Resno razmišljam da si sam naredim kopijo Cobre.
Če ima kdo tehnično risbo bi tudi jaz lahko kaj skupaj spravil..Me cobra tudi mene zanima..Ker cena vs strošek izdelave je prenapihnjena..
V bistvu je ročaj enostaven, tudi zapiralni mehanizem, edina stvar je kot glave (rezila) glede na ročaj in izpostavljenost rezila..Par dobrih fotk posnetih pod pravim kotom in nekaj mer pa bi se dalo lepo zadevo ponaredit..Če znajo kitajci iz fotk cel avto prekopirat bi se verjetno dalo tudi to cobro..
Le cena rezil je visoka, vsaj kolikor se jaz spomnim (feather in Kai)..
V bistvu je ročaj enostaven, tudi zapiralni mehanizem, edina stvar je kot glave (rezila) glede na ročaj in izpostavljenost rezila..Par dobrih fotk posnetih pod pravim kotom in nekaj mer pa bi se dalo lepo zadevo ponaredit..Če znajo kitajci iz fotk cel avto prekopirat bi se verjetno dalo tudi to cobro..
Le cena rezil je visoka, vsaj kolikor se jaz spomnim (feather in Kai)..
Ki pa so za vec britij.Primorec napisal/-a: Le cena rezil je visoka, vsaj kolikor se jaz spomnim (feather in Kai)..
Morda bi bila resitev tudi odtis - kalup - vlitek, ker bi v tem primeru bil tudi jaz zainteresiran.