Feather Stainless Steel Razor ASD2

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Re: Feather Stainless Steel Razor ASD2

Odgovor Napisal/-a miha » 08 Okt 2015, 22:56

Slisi se zanimivo, malo mikavno :). A je to casovno omejena ponudba (nisem nikjer zasledil), mogoce bi prek kaksnega znanca kar v USA nabavil.
Tezava ki jo imam je da se glede na pricevanja bojim da je premil brivnik oz ne dovolj na knap, preozkusil ga nisem se nikoli..
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
olly

Odgovor Napisal/-a olly » 08 Okt 2015, 22:59

Potem se le potrudi in ga preizkusi, da se znebiš dvomov.

Če pa zmoreš verjeti na besedo, pa: nobene bojazni ni, da bi bil premil, ali neučinkovit.

Tole je brivnik, od katerega bi vsi ostali morali le kopirati, ne pa izumljati nekaj svojega in se poskušati približati temu, kar AS-D2 že ima.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 08 Okt 2015, 23:03

Nekdo ki je po moje sprobal kar se sprobati da (cez luzo) in mu je najljubsi Muhle R41 jje rekel da je vse Featherje prodal ker je bilo (..and I quote) kot da bi se z brisaco bril :twisted: .

Caus24 a tole je sigurno original varianta? Ponidba je casovno neomejena?

Uporabniški avatar
olly

Odgovor Napisal/-a olly » 08 Okt 2015, 23:09

Priznam, tudi jaz sem izrazil dvom o tem, ali so brivniki pristni.

Toda ta moj pomislek bi lahko bil krivičen, ker massdrop.com ne poznam oz. sem se s tem srečal šele zdaj.

Skupinski nakup se konča 15. oktobra, tako da ja, nakup je časovno omejen.

Uporabniški avatar
olly

Odgovor Napisal/-a olly » 08 Okt 2015, 23:16

Še komentar na čezlužnega oboževalca R41:

Sprobati vse, kar se sprobati da, še ne pomeni, da se dejansko znaš brit. Prepričan sem, da Featherja sploh ni znal izkoristit.

Sicer pa, nima smisla ugibat in človeka dajat v nič, ugotovili smo že neštetokrat, da vsakemu izmed nas odgovarja nekaj drugega in neka druga kombinacija.

Če je on našel svoj sveti gral v R41, tudi prav.

caus24
Kraj:Velenje

Odgovor Napisal/-a caus24 » 09 Okt 2015, 05:43

Zadeva je casovno omejena. Postnina je 1.3$ v slo. Deluje pa tako da nekdo poda predlog kaj bi imel in oni izpogajajo neko ceno pod pogojem da je dovolj nakupov. V primeru Featherja jih je bilo potrebno 15 za to ceno. Osebe se prijavijo in zavezejo da ce se doseze vsaj 15 oseb da bo tudi on kupil. Casa je se 5 dni ce se ne motim.
Izpolnis podatke in tudi pise do kdaj morajo poslati. Poslje se priporoceno. Imas pa izbiro doplacila za britvice ali podstavek.
Mislim da imajo se eno pilotovo nalivno pero v akciji sedaj in se nekaj drugih zanimivih zadev.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 09 Okt 2015, 17:19

Hvala za info :)

Olly: to se pa ne morem strinjati, clovek se z de brije cca 30 let, dal ne cez po moje par 100 mil pa saj kake 100 DE brivnikov, o tem ve ogromno, mi vsi smo proti njemu amaterji. Dopuscam pa da ima drugacen okus.

Caus24: a bos nabavil, me ima da bi a po drugi strani malo cvikam da mi nebi bilo vse

caus24
Kraj:Velenje

Odgovor Napisal/-a caus24 » 09 Okt 2015, 17:24

Ja Miha sva na istem tudi razmisljam da bi nabavil ampak cvikam da bom dal 160€ za brivnik kateri je kot vsi ostali.
Moram rect da sem do sedaj uporabil jagerja, old tipa, slima, fat boya, rocketa in mi je do sedaj najbolj pasal ED 89. Mi je kar malo zal da sem ga prodal.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 09 Okt 2015, 17:41

:D kao smo si razlicni, jaz sem ga 1x probal pa mi ni bil ravno ne vem kaj, malo preblag. Mi je neprimerno boljsi Muhle R41 in ce je npr ze starejsa ziletka Merkur 37C.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 09 Okt 2015, 17:59

Preveč se generalizira te ocene o brivnikih.

Namreč še tako agresiven brivnik ne bo obril kože nič bližje kot najblažji brivnik, če se z najblažjim uporabi pravi kot. Seveda dokler ni toliko blag, da se britvica pri pravem kotu več ne dotakne kože. Pustimo sedaj ukrivljanja kože zaradi pritiska brivnika na njo.
Torej, z agresivnim brivnikom za dosego istega rezultata ni potrebno paziti na kot.
Z nežnejšim pač.

Teorije, da se agresivnemu da nekoliko manj ostra britvica, pijejo vodo samo pri mehkih dlakah. Seveda je jasno, da zato, ker z bolj topo britvico težje zarežeš v kožo.
Ko pa enkrat taka britvica ne more skozi dlako zaradi njene trdote, se vse te "lepe besede" o agresivnih brivnikih razblinijo. Takrat poleg tega, da cuka, da je potrebno bolj na silo (kar se stalno odsvetuje), dogaja tudi to, da britvico pravzaprav zabije pod dlako v kožo. Posledice so znane.

Torej, kadar so dlake močnejše, trde, je logično, da zahtevajo dovolj ostro britvico. Tako, da jo zaradi trdote ne potegne v kožo. Pa vendar se lahko dogaja to tudi z najostrejšo britvico. In to lahko preprečuje samo dovolj zaprt, nežen brivnik.

Tako da za mehke dlake (in manj ostre britvice) je agresivnejši brivnik še nekako sprejemljiv (vem, paradoks). Ker ni potrebno toliko paziti na kot in se s tem privarčuje nekaj časa.
Za trde dlake pa ni kaj študirati, nežen brivnik in najostrejša možna britvica.

Za te Feather komot trdim, brez da ga poizkusim, da je zagotovo super brivnik. Samo naučiti se je potrebno povsod ohranjati optimalen kot.

Odgovori