Zanimivo, očitno so menjali proizvajalca. Še par mescov nazaj so bile Mullerjeve Mman baje od Personne.rozi71 napisal/-a:V Mullerju kupil njihovo blagovno znamko žiletk 10 kom.1,45 eur.Ko pa sem odprl so bile pa notri Dorco ST301.Po preizkušnji so kar trde žiletke,ampak za 0,14 eur za žiletko je res poceni britje.
Klasične DE žiletke
Re: Klasične DE žiletke
V Mullerju so bile v Mman paketku 100 % Israeli Personna britvice.

Po dolgem času sem spet uporabil RiMei brivnik, notri je bila že Derby(5). Brada stara 4 dni. Pri prvem WTG ni šlo nikamor, cukalo in ostajalo je strnišče. Zato sem jo po hitrem postopku vrgel stran in prvič preizkusil Treet žiletko (Made in Pakistan). Pri nadaljevanju WTG je šlo kot po maslu.
Očitno je bila Derby že po 4. prehodih neuporabna.
No, na koncu je izpadlo malce podpovprečno britje, BBSa ni na čeljusti in nekje po vratu, pa tudi na licih ni tisto ta pravo.
Vendar za to ne krivim Treet žiletke, ampak predvse Rimei, ki je enostavno sfali kakšna področja, pri ATG se pa zatika. Zato sem pridelal tudi kar nekaj urezninic, kar je v zadnjem času redkost, ALUM pekel konkretno.
Torej naslednjič je na vrsti Treet+37C.

Očitno je bila Derby že po 4. prehodih neuporabna.
No, na koncu je izpadlo malce podpovprečno britje, BBSa ni na čeljusti in nekje po vratu, pa tudi na licih ni tisto ta pravo.

Vendar za to ne krivim Treet žiletke, ampak predvse Rimei, ki je enostavno sfali kakšna področja, pri ATG se pa zatika. Zato sem pridelal tudi kar nekaj urezninic, kar je v zadnjem času redkost, ALUM pekel konkretno.
Torej naslednjič je na vrsti Treet+37C.

Evo, 4 dni brade, Arko in žiletka Treet(2) v slantu. Jasno, povsem druga pesem. Sicer nekaj malih urezninic, ampak to se mi je še pri vsaki žiletki kdaj zgodilo.
In spet prišel do spoznanja, da se pravzaprav lahko enako dobro obrijem s praktično katerokoli žiletko. In da je slant veliko boljši brivnik od Rimei.
OK, malo slabše izkušnje glede urezninic sem imel le s Feather in Polsilver. Drugih pa po mojem pri slepem testu ne bi razločil.
In spet prišel do spoznanja, da se pravzaprav lahko enako dobro obrijem s praktično katerokoli žiletko. In da je slant veliko boljši brivnik od Rimei.
OK, malo slabše izkušnje glede urezninic sem imel le s Feather in Polsilver. Drugih pa po mojem pri slepem testu ne bi razločil.
...torej ce prav razumem sta te Feather in Polsilver bolj poklali (da ne berem cele teme za nazaj)? Ce je tako potem mogoce da prevec pritiskas? Te 2 sta bolj ostri (ce se ne motim) in se vsaka napaka bolj pozna?
britev.si ruleeees 

Ja, mogoče malenkost bolj kot ostale. Tudi če nič ne pritiskam pri ATG pride do urezninic, predvsem na vratu.
Potem pa večkrat ko je uporabljena žiletka, manj urezninic.
Potem pa večkrat ko je uporabljena žiletka, manj urezninic.
Enostavno sta kot novi preostri za tebe in tvoj brivnik. Na mikronivoju si predstavljam, da kljub ostrosti rezilo ne zdrsi skozi dlako, pač pa pri ATG dlaka rezilo nekoliko potisne proti koži. To se gotovo pri manj ostri že bolj dogaja, vendar majša ostrina obenem ni agresivna do kože.
Drugi razlog bi lahko bile mikro - izbokline na koži. Gotovo je do njih ostrejša britvica bolj agresivna.
Sicer pa je itak jasno - obstajata dve filozofiji:
1.) Z odprtim, agresivnim brivnikom uporabiš manj ostro britvico. S tem zmanjšuješ iritacijo. Velja za tiste z manj trdimi kocinami.
2.) Če potrebuješ ostrino zaradi trdih dlak in imaš tudi občutljivo kožo, potem pa jasno - manj odprt, manj0 agresiven brivnik (manjši Exposure) in čim ostrejša britvica. Za razliko od situacije v prvi točki je tukaj potrebna večja pazljivost na kot a manjša pazljivost na pritisk in kak neroden gib. Problem je tudi gosta, dolga brada pri WTG.
Z nastavljivim brivnikom pa dobiš vse, in najbrž se zato pri meni Gillette Adjustable tako odlično obnese.
Drugi razlog bi lahko bile mikro - izbokline na koži. Gotovo je do njih ostrejša britvica bolj agresivna.
Sicer pa je itak jasno - obstajata dve filozofiji:
1.) Z odprtim, agresivnim brivnikom uporabiš manj ostro britvico. S tem zmanjšuješ iritacijo. Velja za tiste z manj trdimi kocinami.
2.) Če potrebuješ ostrino zaradi trdih dlak in imaš tudi občutljivo kožo, potem pa jasno - manj odprt, manj0 agresiven brivnik (manjši Exposure) in čim ostrejša britvica. Za razliko od situacije v prvi točki je tukaj potrebna večja pazljivost na kot a manjša pazljivost na pritisk in kak neroden gib. Problem je tudi gosta, dolga brada pri WTG.
Z nastavljivim brivnikom pa dobiš vse, in najbrž se zato pri meni Gillette Adjustable tako odlično obnese.
Bajkman: tisti fatboy gilette iz srbijeti pa ni bil prevec vsec ce se prav spomnim, je bil pokvarjen?
britev.si ruleeees 

Tisti ni fatboy, pac pa Slim. Bila sta dva, eden pa ima nekaj zamika v odprtosti. In tocno o teh dveh govorim sta mi super vsec, celo tako, da sem kupil se tretjega.