Nalivna peresa
Hmm, jaz bom rekel takole, tisti montblanc, gledano striktno iz vidika stroškov izdelava ima maržo 1000%, pa magari če ima dejansko kaj zlata v sebi ali je samo pozlačeno pero, kot mnogi drugi za 2% cene.. Kvalitetna izdelava, trpežni materiali in ime, to se prodaja. Treba je razumet da je trg za nalivna peresa zelo zelo majhen..Podobna situacija kot s švicarskimi urami. Vsak mobilni telefon kaže natančneje čas ko švicarska mehanska ura, na to je treba gledat kot statusni simbol. Če kakemu nepoznavalcu pokažeš montblanca in mu rečeš da si dal zanj preko 100 eur te bo šlatal za čelo..Mislim vsak človek ima svoje gušte..Bi bilo pa zanimivo dat skupaj enega original montblanca in to repliko enemu poznavalcu, pa naj ju loči, če upa. Razlog je v tem da so kitajčki postali zelo dobri pri izdelavah kopij (če se dajo seveda na to). V bistvu se ne bi čudil če sta oba montblanca iz iste fabrike..Tako se namreč dela v Turčiji, vem iz prve roke, ko te majstor pri ogledu fabrike, kjer šivajo srajce vpraša katero etiketo hočeš, da ti prišijejo na svileno srajco. On dobi plačilo po kosu, ko pride srajca v eu ali US pa lastnik znamke pribije 1000% maržo...
Nočem zanetiti kake verbalne vojne ampak tako to je..
Nočem zanetiti kake verbalne vojne ampak tako to je..
Re: Nalivna peresa
Glej, stvar je preprosta.
Kdor spada v skupino tedenskih migrantov, ki romajo v Arizono in tam bašejo v malhe 'Dolče Kafana' cunjice, okrog se vozijo z BMW-ji, doma pa so na kruhu in vodi, potem je pravi kandidat, da si 'Mantblunca' kupi na montblancpensforsale.co.uk.
Kdor pa ceni izdelek kot tak in mu ne predstavlja statusnega simbola, si ga bo kupil za previsoko ceno v trgovini, ali pri nekom, ki ga ne potrebuje.
Kdor spada v skupino tedenskih migrantov, ki romajo v Arizono in tam bašejo v malhe 'Dolče Kafana' cunjice, okrog se vozijo z BMW-ji, doma pa so na kruhu in vodi, potem je pravi kandidat, da si 'Mantblunca' kupi na montblancpensforsale.co.uk.
Kdor pa ceni izdelek kot tak in mu ne predstavlja statusnega simbola, si ga bo kupil za previsoko ceno v trgovini, ali pri nekom, ki ga ne potrebuje.
Nasmejali ste me!
Kvaliteto se itak plača,tako al drugače.
Prestižne zadeve...kupovat po netu...hm...
Previdnost je mati modrosti, pravijo. A tudi če se kdaj opečeš, nič zato!
Kvaliteto se itak plača,tako al drugače.
Prestižne zadeve...kupovat po netu...hm...
Previdnost je mati modrosti, pravijo. A tudi če se kdaj opečeš, nič zato!

Nothing less...than BBS
A misliš, da prefrigani italjanski trgovec ne bo kupil fejka in ti ga skušal prodat kot original? Če misliš da ne se globoko motiš, ko je že nanesla beseda o tržaških trgovcih...
Zadnjič spremenil Primorec, dne 24 Feb 2015, 14:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Zato pa jaz kupujem na letališčih, v zlatarnah in podobnih prodajalnah, kjer so dvomi odveč.
ehh, privatnik je privatnik, pošteni grejo najprej falit. A misliš da zlatarji ne goljufajo, he, he..Kaj si dobil zraven montblanca? Certificate of authenticity?
S tem ima kitajček 2 minuti dela..
Ne me imet za črnogledega, samo za nezaupljivega, sploh pri takih stvareh, ki imajo zelo visoko ceno v primerjavi z običajno robo..
Itak pa je moje natolcevanje brezzveze, če si z njim zadovoljen, ti verjetno nakupa ni žal, neglede koliko si dal zanj..Malčk sm fouš, pa kaj..
S tem ima kitajček 2 minuti dela..
Ne me imet za črnogledega, samo za nezaupljivega, sploh pri takih stvareh, ki imajo zelo visoko ceno v primerjavi z običajno robo..
Itak pa je moje natolcevanje brezzveze, če si z njim zadovoljen, ti verjetno nakupa ni žal, neglede koliko si dal zanj..Malčk sm fouš, pa kaj..
Glede na to, kakšen poznavalec manufakture in trga si, se resno sprašujem, kje in kaj ti sploh kupuješ, da si potem s tem na koncu zadovoljen. Pa s tem ciljam na vse, kar kupuješ, ne le na pisala, o katerih tule teče beseda.
Nimaš kaj biti nevoščljiv, nisem svojega Montblanca pokazal zato, da kogarkoli tukaj zrajcam, češ: "Glej, kako velikega imam!", ampak da pokažem, s čim vsakodnevno pišem in ga ne razstavljam v vitrini, da bi se hvalil z njim.
Bil je moja velika želja, izpolnil sem si jo, trajala bo dovolj dolgo, da me preživi, vse to pa daje tisto piko na "i" moji tuzemski pojavi.
Če ti je - in ti je - škoda vreči toliko denarja za nekaj, kar si ogleduješ pri meni, se sprijazni s tem, da to zate ni in pika. Vzameš v roke tisto, kar ti odgovarja, nakracaš željeno in se ne oziraš na to, s čim s pisal.
Simple as that.
Nimaš kaj biti nevoščljiv, nisem svojega Montblanca pokazal zato, da kogarkoli tukaj zrajcam, češ: "Glej, kako velikega imam!", ampak da pokažem, s čim vsakodnevno pišem in ga ne razstavljam v vitrini, da bi se hvalil z njim.
Bil je moja velika želja, izpolnil sem si jo, trajala bo dovolj dolgo, da me preživi, vse to pa daje tisto piko na "i" moji tuzemski pojavi.
Če ti je - in ti je - škoda vreči toliko denarja za nekaj, kar si ogleduješ pri meni, se sprijazni s tem, da to zate ni in pika. Vzameš v roke tisto, kar ti odgovarja, nakracaš željeno in se ne oziraš na to, s čim s pisal.
Simple as that.
jaz štartam od mojega načela da so tudi na drugem koncu žice ljudje....in kupujem na netu brez strahu...
ne vem kakšna situacija je na tržaškem kjer me ni bilo cca. 20 let (občasni izleti), ampak dvomim da bi si resen trgovec privoščil skandala s ponaredki...v mojem poklicu so ponaredki, fasifikati in kopije redni spremljevalci...eden največjih trgovcev in izdelovalcev v Cremoni je rekel: "Mi mogoče ne vemo kaj je original, vemo pa sigurno kaj ni."...tukaj seveda ne gre za nove izdelke...čeprav danes sinovi falsificirajo pokojne očete....
...kako je kaj s ponaredki pri DE brivnikih?...
da ne bo preveč OT...eden Japonec...Platinum...low budget...na njihove bombice...zraven adapter za naše + piston za tinto....

ne vem kakšna situacija je na tržaškem kjer me ni bilo cca. 20 let (občasni izleti), ampak dvomim da bi si resen trgovec privoščil skandala s ponaredki...v mojem poklicu so ponaredki, fasifikati in kopije redni spremljevalci...eden največjih trgovcev in izdelovalcev v Cremoni je rekel: "Mi mogoče ne vemo kaj je original, vemo pa sigurno kaj ni."...tukaj seveda ne gre za nove izdelke...čeprav danes sinovi falsificirajo pokojne očete....
...kako je kaj s ponaredki pri DE brivnikih?...
da ne bo preveč OT...eden Japonec...Platinum...low budget...na njihove bombice...zraven adapter za naše + piston za tinto....

...is a good man without a good knife really a good man ?
v čem "skrivate" svoje nalivnike?...dolgo nazaj sem odkril praktično zadevo ki se je valjala po predalih...usnjen etui za cigare...

na desni je Cohiba...kitajec za 10$

na desni je Cohiba...kitajec za 10$
...is a good man without a good knife really a good man ?
V Mladinski knjigi v Ljubljani (med namo in intersportom) so imeli v začetku februarja znižanega montblanca iz cca 260 na cca 75€, če je kdo zainteresiran. Nevem pa če je še ali več ni popusta.