Klasične DE žiletke
Dva sta iz Srbije. Eden ne bi mogel biti boljsi, drugi ima pa razkalibriran GAP. Tretjega sem kupil v Slo. 

Zadnjič spremenil Bajkman, dne 19 Avg 2014, 16:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Klasične DE žiletke
Mene je tudi malo zafrkaval, iz istega razloga, neenak gap, sva imela glih z bajkmanom debato glede tega tukaj v eni temi....Potem sem sicer dobil link za YouTube, kjer je opisano popravilo, ga popravil.. Kasneje sem kupil še black beauty..Tega z kovinskim dnom priporočam bolj kot slima. Ima daljši ročaj, kar je zame plus, obenem višjo letnico izdelave, se pravi da so ponavadi bolj ohranjeni + cenejši na ebayu...Če kdo rabi slima ga prodam, ga skorajda nisem rabil, naštelal pa sem ga po navodilih z youtuba, tako da je gap simetričen na obeh straneh..
Sodelavec mi je dejal,da je njegov star fotr brusil žiletke v navadnem kozarcu.Včeraj sem gledal staro nadeljevanko na htv Gruntovščani 1del in je brusil žiletko v kozarcu.Ogled jhttps://www.youtube.com/watch?v=3DHHiCHXyMke (41minuta nadeljevanke).Sem probu pa res dobi ostrino vendar morm še v praksi sprobat.Javim.
Po pripovedi stare mame je to delal tudi moj stari fotr, tako da to gotovo drzi in tudi deluje. Sam sem ze poizkusil na Astri, s katero sem se sicer obril 16x.
Po brusenju je bila ponovno ostra, da sem se lahko bril dalje. Vendar sem se je navelical. Vcasih pa DE britvice niso bile tako poceni, zato je tako brusenje imelo smisel. @ Fasan nam je celo postregel s slikami starega " brusilnika" za DE britvice.
BTW, si ze izluscil tebi ljubse britvice od manj zazelenih?
LP
Po brusenju je bila ponovno ostra, da sem se lahko bril dalje. Vendar sem se je navelical. Vcasih pa DE britvice niso bile tako poceni, zato je tako brusenje imelo smisel. @ Fasan nam je celo postregel s slikami starega " brusilnika" za DE britvice.
BTW, si ze izluscil tebi ljubse britvice od manj zazelenih?
LP
ja, tudi eni kupljeni oz namensko narejeni brusilniki ziletk o narejeni na ta nacin,.. steklo ali keramika ki sta ukrivljeni v obliki crke U ali parabole (oz nekaj temu podobnega) in potem smao drsas zilekto sem ter tja
..

britev.si ruleeees 

Sprobal nabrušeno žiletko,vendar bla že skrhana po uporabi,za probat je blo drugač pa če je odslužla svoje je to to.Drugače jih pa menjam na 4 britja(Personna,Astra,Gilette zel.,Feather)Ostale(Timor Solingen,Gilette rum.,bele,Wilkinson,Dorco 301,Derby pa na 3 britja.
Kaj pa vem, od kar mi ustreza tudi poceni Astra, ne vidim smisla, da bi kakorkoli podaljševal življensko dobo britvice...
10 centov na 3 tedne (6 britij) je smešna cena.
10 centov na 3 tedne (6 britij) je smešna cena.
Bil danes v Müllerju in njihove Mman žiletke tako kot je že nekdo prej napisal niso več personine temveč vietnamske.
Ko sem se nazadnje bril, sem po dolgem času uporabil Gillette Silver Blue. Takoj se mi je prikradel nasmeh, saj britvica reg gladko brije.