2014-06 SOTD
thx za tip in ponudbo. Bom poskusil najprej z zategovanjem ipd., ampak občutek imam, da bo treba britje ali dva tam iti na manj gladko, da se iritacija umiri.
Za pred britjem sicer imam tiste Prorasove pomade, vsaj glicerin bi moral imeti nek efekt, glede na to, da je magnet za vodo.
Sem ravno gledal tipa s shavenation na youtubu, zgleda tako enostavno, obrit je v 5 minutah, težko reči kako gladko, zgleda pa lepo. Zanimivost; na levi strani od ust k ušesom se brije z backhandom, jaz npr. sem še vedno v forehandu in zasukam roko.
Za pred britjem sicer imam tiste Prorasove pomade, vsaj glicerin bi moral imeti nek efekt, glede na to, da je magnet za vodo.
Sem ravno gledal tipa s shavenation na youtubu, zgleda tako enostavno, obrit je v 5 minutah, težko reči kako gladko, zgleda pa lepo. Zanimivost; na levi strani od ust k ušesom se brije z backhandom, jaz npr. sem še vedno v forehandu in zasukam roko.
Re: 2014-06 SOTD
ja se nekaj ne pozabi,.. vaja dela mojstra in ne smes na zacetku prevec pricakovati prehitro oz ne smes prehitro obupati zaradi prevelikih pricakovanj.. mogoce poizkusi se kaksne druge ziletke, drug brivnik, razlicne kombinacije,.. da o britvah niti ne govorim
...

britev.si ruleeees 

Pa še nekaj pokaže in razloži, glede tehnike britja, kar sem sam delal narobe, namreč da je dlan fiksna in se premika samo rama oz. cela roka, sam sem te gibe delal z zapestjem. In precej kratki se zdijo njegovi hodi, napove da cca. palec, potem se zdi nekaj več, polovica polovice pod vratom npr., nekako imam v spominu, da so prehodi drugih "demonstratorjev" daljši, čez celo dolžino vratu pod čeljustjo npr.
Drugo britev morda, ostalo sem preizkusil že vse. Ampak kot rečeno, čeprav morda v drugi temi, težave z iritacijo mandibule so se mi pojavile po sicer cca 2 mesecih zelo zadovoljnega britja od samega začetka.miha napisal/-a:ja se nekaj ne pozabi,.. vaja dela mojstra in ne smes na zacetku prevec pricakovati prehitro oz ne smes prehitro obupati zaradi prevelikih pricakovanj.. mogoce poizkusi se kaksne druge ziletke, drug brivnik, razlicne kombinacije,.. da o britvah niti ne govorim...
..sicer nas tukaj ze precej v offtopic nese, ampak: sedaj ko si omenil ,.. se strinjam tudi sam z britvijo delam give v komolcu ne z zapestjem, sicer podzavestno, ampak po moje to zato da lazje vzdrzujes pravi kot in da je gibanje bolj konstantno in "mocno", kar se tice kratkih potegov,.. to pa odvisno od pozicije,.. kratke najveckrat delam levo in desno ob bradi in pod nosom,.. drugje pa kakor kdaj,.. ce se moram opredeliti pa bolj na strani kratkih gibov,..
to z iritacijo pa ne vem kaj bi bil vzrok,.. je mogoce samo ziletka problem .. glede iritacije ima Bajkman kar dosti odgovorov , tako da bo on boljsi glede odgovora o tem..
ps. tisti ki pa se sedaj za-off-topic-a pa mora obvezno se SOTD slikico nalepiti,.. brez pardona

to z iritacijo pa ne vem kaj bi bil vzrok,.. je mogoce samo ziletka problem .. glede iritacije ima Bajkman kar dosti odgovorov , tako da bo on boljsi glede odgovora o tem..
ps. tisti ki pa se sedaj za-off-topic-a pa mora obvezno se SOTD slikico nalepiti,.. brez pardona

britev.si ruleeees 

Imaš prav. Pa tudi cene niso pretirano dražje od italijanskih. Na kakih znanih anglo-ameriških štacunah zna biti nerazmuno dražje, to pomeni več kot 2x italijanska cena.Jurbanowski napisal/-a:Obstaja precej internetnih trgovin kjer je na voljo večina izdelkov od Prorasa. Mila, kreme, AS, pre-shave, balzami ... Mislim, da se da mila dobiti celo v nekaterih stacionarnih trgovinah.
Primer internetne trgovine in njihove založenosti: http://facetaria.pl/golenie-c-148.html
Predvsem pa je Floid Blue celo malenkost ceneje kot v Italiji:
http://facetaria.pl/floid-floid-aftersh ... -1944.html
hohohoooooooooooooooo fantaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (Bajkman in Leiito).... vsak je po 1 SOTD slikco dolzan.. mislim da ob od obeh prva,.. pa ne mi zdaj stokat da ne znata,.. da ni fotoaparata,.. da vam slon stoji na densi roki in ne moreta fotkat,... NE, nobenih izgovorov... slikca mora biti
!

britev.si ruleeees 

Kdo ali kaj pa je Blue Floyd?
Znam, no prob, čez vikend, ko bo naslednja seansa, scout's honor.