Brivniki na kartuše

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!
Odgovori
Bajkman
Re: Brivniki na kartuše

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 19 Maj 2014, 21:31

Pravkar sem si po dolgem času pogledal Gillette Fusion brivnik, katerega sem uporabljal redni nekaj let. Stvar NI nedolžna, probal sem dati na kožo in je precej agresivna

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 27 Maj 2014, 07:21

Včeraj sem po dolgem času spet uporabil prince 3 rezilno kartušo - novo. WTG je bil slab, cukalo in slabo rezalo. Se je pa kasneje pri ATG zelo izkazal. Ta kartuša zelo dobro in na kratko poreže tam kjer se z žiletko nikoli nisem gladko obril, na problematičnih mestih. Ima tak zvok in da tak občutek da takoj veš kje moraš še potegnit in kje je gladko. Skratka z izjemo WTG zelo dobro BBS britje, brez ureznin..
Zraven sem rabil proraso belo milo, ki mi je z vsako uporabo bolj všeč v smislu vonja in ravno prav mentolovega hlajenja. Za 2 eur je to milo enostavno treba probat. Sicer sem pogrešal malo loja, ampak se odkupi z pre shave kremo..
Uporabil sem še liojuny čopič ki pa se mi zdi je bolj za delo v posodi kot za face lathering. Nalagat ga moram skoraj dvakrat več časa kot merjasca, pa še takrat se mi zdi da se ogromno 'materiala' kar skrije vanj, enostavno zato ker je vozel večji..

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 27 Maj 2014, 07:56

Verjetno si Princa primerjal z DE brivnikom, potem jasno prince bolj cuka WTG. Če pa ga primerjam z ostalimi kartušami, se mi zdi da se od kartuš (razen SensorExcel) še najmanj zatika. Vsekako pa se najmanj maši od večine kartuš, zaradi odprte zgradbe.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 27 Maj 2014, 13:21

Ja, primerjava je bila z DE brivnikom.. Če pustiš brado 3 ali 4 dni se z nobenim kartušnim ne boš v redu obril, je enostavno preveč materiala za odrez, se zatrpajo vsi, vsaj pri meni..Kar se tiče ATG pa je bilo s Prince res v redu.. Bolje kot z DE, bolj na kratko, bolj čisto, skratka pravi BBS, bonus brez ureznin.. Bril sem se tudi z sensor excell pa je bilo britje podobno, enako boleče WTG, ampak vseeno ne pomnim da bi se z njim bolj na bbs obril kot z Princeom.. Škoda, da nimam več excell ročke in kartuše za neposredno primerjavo.. Naj eden naredi 1/2 vs. 1/2 obraza z obema, da pridemo na čisto kako je s tem..

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 27 Maj 2014, 13:53

To sem jaz ze naredil. Izkazal pa se je Sensor. Morda zaradi specifike moje koze, a Prince pri meni nikakor ne deluje po predpisih. Na dolocenih delih moram zaradi iztegnjene rocke pritisniti. Ker je glava zelo slabo gibljiva, moram pritisniti dovolj in potem auuuu. Sensor s tem nima tezav.

Dopuscam pa moznost, da bi bila dm (personna) kartusa pri meni primerljiva, kakor tudi Lidlova tro-rezilna (Feintechnik). A Sensor ima povrhu se vzmetena rezila. Kaj pa vem, ce bi ze sel na kartuse, bi v primerjavi z ostalima kupoval 5 kosov Sensorja za 6 EUR. Mislim da odtehta teh 0,5 Eur vec na kartuso.

Edino ce bi se Muller kartusa za 0,25 Eur priblizala kvaliteti Sensorja, bi razmisljal.

Za mene osebno je nad Sensorjem edino Feather.

V tej temi pa pogresam informacije o Wilkinson kartusah. Z njimi nimam izkusenj, a lahko da so boljse od Gillette-ovih. Vem samo, da moj sosed najraje uporablja Wilkinson Quattro, Gillette-ovih pa ne mara. Ponujal sem mu Sensor nastavke, ker vem da ima rocko. A pravi, da ne ve ce bi jih ulorabljal, saj mu je Quattro veliko prijetnejsi.
Vendar on ima "p.uh", kartuso goni res dolgo. Puh pa seveda ne zapaca kartuse, kar bi morda znal biti problem pri nas s trsimi dlakami

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 27 Maj 2014, 14:05

Primorec napisal/-a:Škoda, da nimam več excell ročke in kartuše za neposredno primerjavo.. Naj eden naredi 1/2 vs. 1/2 obraza z obema, da pridemo na čisto kako je s tem..
To sem jaz pred kratkim naredil in je bilo tam-tam. Morda Excel za odtenek lažje WTG pri dolgi bradi.
Ne vem, meni se Prince čisto nič ne zabaše, pa sem si velikokrat bril že 5-dnevno brado (skoraj talibansko :) ). Splaknem ga kot vsak DE in gre takoj vse stran.
No, vseeno bi za brado starejšo od 4 dni v vsakem primeru uporabil Slanta, ker je užitek gledat, kako to leti stran. :twisted:

V glavnem meni je 0,5€ več za SensorExcel malo preveč, ker ne vidim dovolj velike prednosti. BAjkman, kje si ti že dobil Sensor kartuše za 1,2€/kos?
Mislim da so v Mullerju 1,4€/kos.

Wilkinsona nisem pa še nobenega sprobal, razlog je seveda cena.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 27 Maj 2014, 14:10

Še eno vprašanje: katera je potem boljša (uporabniško in cenovno) 3 rezilna kartuša: DM balea, hofer prince, in tista v muellerju sem pozabil ime..Da ne bom kupoval brez potrebe.. Pač pakunga z ročko stane, kolikor pač stane..Če velike razlike ni bom ostal pri princeu

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 27 Maj 2014, 14:13

Če se ne motim, je una iz Mullerja 3-rezilna identična DM Balea. Jaz zaenkrat glede splošne izkušnje preferiram Hofer Prince, DM ne zaostaja dosti - ima pa ožjo in bolje vpeto glavo, zato se lažje manevrira. Če si dosti urejaš zalisce, kozjo brado itd, se ti splača probat še DM.

Glede cukanja in končnega rezultata pa mi je morda za odtenek boljši Prince. Cena 65c(DM), 75c(Prince).

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 27 Maj 2014, 14:26

Mach3 napisal/-a:BAjkman, kje si ti že dobil Sensor kartuše za 1,2€/kos? Mislim da so v Mullerju 1,4€/kos.
Taka cena je v Italiji v trgovini Famila v Gorici. Lahko da je kje drugje še ceneje, a Italija je prevelika da bi raziskal. :lol: Všeč mi je tudi, da je narejena za zahodni trg, gor ni nobenih napisov v vzhodno-evropskih jezikih. Tiste v Mullerju bi morale biti identične.

@Primorec, Trorezilne DM Balea kartuše = Trorezilne MMan Tri-Flex = Personna Tri-Flexxx (več informacij najdeš v tej temi tukaj )
Mullerjeve so dobra 2 centa cenejše/kos. Za brivnike pa ne vem točno, pogosto pa imajo pri obeh trgovinah "akcijo".

Različne so edino trorezilne Lidl kartuše po ceni 50 centov/kartušo. Stavim pa, da so v italijanskem Lidlu v Gorici še kakih 20 % cenejše. Če je pri nas Lidl brivska pena po ceni 1,29 EUR, je v italjanskem cena 0,99 EUR.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 29 Maj 2014, 10:54

Včeraj pogledal v Hoferju tako ženske kot moške nastavke in brivnike:
Kartuše narejene na Kitajskem, vlažilni trakovi in rezila kartuš pa v Koreji. Torej je to Dorco.

Odgovori