Postonjski brivec na kanalu A

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!
Bajkman
Re: Postonjski brivec na kanalu A

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 10 Maj 2014, 23:12

Torej res tudi v nedeljo... :o

Kaj rečt, pravi frajer!!!

Bajkman

Re: Postonjski brivec na kanalu A

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 12 Maj 2014, 17:27

Madafaka, sem še enkrat gledal posnetek. Čopič je Omega Pro 48:
Slika

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: Postonjski brivec na kanalu A

Odgovor Napisal/-a miha » 12 Maj 2014, 21:29

ja sam opo moje ko je bil kupljen se ni bil pro ampak vajenec :D .. ko dela leather so scetin pravokotne na rocaj kolikor se jaz spomnem ;)
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Re: Postonjski brivec na kanalu A

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 12 Maj 2014, 21:33

Po obrazu dela zelo zelo podobno kot turški brivci z tisti njihovim velikim Jaguar svinjskim čopičem. ;)

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: Postonjski brivec na kanalu A

Odgovor Napisal/-a miha » 12 Maj 2014, 21:38

ja to sem veckrat videl po videih da drzijo z roko vozel pa ne vem ali za lazje in natencnejse doziranje ali zato ker je pac vozel toliko unicen...
britev.si ruleeees :)

kemik
Prispevkov:25
Pridružen:07 Apr 2014, 01:49

Re: Postonjski brivec na kanalu A

Odgovor Napisal/-a kemik » 23 Maj 2014, 17:30

Nekje sem že napisal, da bom odšel v Postojno na britje in potem po nakupih v Italijo. No, danes sem si vzel dan samo za to :D.

Vstal, se stuširal, umil glavo in hop v Postojno.

Mojster ima odprto vsak dan, od 7h-12h, tudi v nedeljo. Zaprto je samo v ponedeljek.

Vstopim notri, se zmenim za britje in sedem na stol. Možakar me kar nekaj časa maže z peno, neobrit sem 3 dni. Pena je dosti bolj tekoča kot doma moja, ampak maže pa res nekajkrat dlje kot jaz. Čopič pravi, da je Italjanski, firme ne ve. Na mizi sem kasneje opazil tubo Palmolive paste za britje. Vonj je bil po mentolu. Za britje uporablja shaveto, on sicer pravi da britev, v katero se vstavi napol prelomljena želetka. Tiste, ki se brusijo na usnjen pas, pa z rahlim nasmeškom pove, da se že 40 let ne uporabljajo več. Pobrije me prvič, v smeri dlak (WTG), nato zopet namili in zopet v smeri dlak. Nato samo še popravlja, pod spodnjo ustnico je šel tudi kontra smer (ATG) in po špici brade malo počez (recimo XTG). Nekaj dela je imel tudi pod nosom, okoli adamovega jabolka pa nič, oziroma skoraj nič. Na koncu me popivna z brisačo, ki jo imam okoli vratu, nato pa pobriše z papirčkom ali koščkom blaga, ki ga namoči z akoholom. Ni AS, po neintenzivnosti vonja in skoraj nepekoč bi rekl, da je mešanica alkohola in vode. Potem namaže še z Nivea kremo. Na moje vprašanje se izvedel, da imam srednje trdo brado.

Skratka zanimiva izkušnja, kot doživetje samo, pobrijem se pa bolje sam doma. Od tod pa v Italijo po nakupih brivske opreme. Poslikam v drugi temi.

Bajkman

Re: Postonjski brivec na kanalu A

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 23 Maj 2014, 17:58

Si mu omenil, da ga na forumu spremljamo? :D

Bajkman

Re: Postonjski brivec na kanalu A

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 19 Sep 2014, 18:08

Danes sem šel dopoldan mimo Postojne in ker mi je čas dopuščal, sem se ustavil pri gospodu Ozbiču na britju. Brivnica, pohištvo, stoli, lijaki,... čas je zastal, neverjetno.

Se usedem, mojster Uporabi Omego Pro 48, zelo znucano, ampak neverjetno mehko! Mislim da si nihče ne more predstavljati take mehkobe čopiča, edino v centru so ščetine že zelo uničene, zato je nekoliko drgnilo. Uporabil je brivsko kremo Nivea.
Čopič ni bil namočen v vročo vodo, pač pa kar z običajno iz pipe. Kot pravi @Kemik je res kar dolgo drgnil, pena je bila res obilna. Kot dedek mraz. :D Peno je odlagal na majhen časopisni papir.
Delal je zelo počasi, z občutkom. Izvedel sem, da imam trde dlake, a ni čisti ekstrem. Da pa lahko ekstrem pričakujem pozneje, najtrše dlake so pri 50 letih. Do tam je še kar nekaj časa.

Bril je v dve smeri, a ni bil povsod pravi WTG. ATG mi je odsvetoval, saj naj bi imel občutljivo kožo in prekratke dlake, da bi se koža od zadnjega britja dovolj umirila. Strinjal sem se, zato ni BBS. Občutek pa imam, da tudi z ATG BBS-a ne bi bilo.
Na koncu je uporabil neko razkužilo in namazal z modro Niveo.

Kaj reči. Priporočam vsakomur, saj je izkušnja neprecenljiva. BBS-a pa le ne pričakujte. ;)

Vsekakor veliko lepša izkušnja kot od brivca v Gorici, kjer tudi ni bilo BBS-a, a se mi je pojavila iritacija. Tudi sicer si naš postojnski mojster vzame več časa, naredi počasneje in tudi vidi se, da dela bolj previdno, z občutkom.

Odgovori