Cenovna primerjava razlicnih vrst britja

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!
Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5748
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Cenovna primerjava razlicnih vrst britja

Odgovor Napisal/-a miha » 04 Maj 2014, 23:25

evo, sem poskusil povzeti tele nase skupne napore po primerjavi cen za razlicne tipe brijta, ker je nekje zacetni strosek vecji in tekoci manjsi bsem se na koncu odlocil za to tabelo kjer se mskusal cim bolj nazorno predstaviti pricakovano porabo denarja ob uporabi dolocenega tipa britja, glede na podatke ki ste jih preracunali

Pri mokrem britju moramo pristeti se ceno gela ali mila in copica.


Slika

Upam da sem korektno povzel vase izracune in se nisem nikjer zmotil.
britev.si ruleeees :)

Mach3
Prispevkov: 557
Pridružen: 01 Okt 2013, 22:21
Kraj: LJ

Re: Cenovna primerjava razlicnih vrst britja

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 05 Maj 2014, 12:51

Pri kartušah in brivcu si povsod dal strošek na 1 leto.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5748
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Cenovna primerjava razlicnih vrst britja

Odgovor Napisal/-a miha » 05 Maj 2014, 19:44

Mach3 hvala , sem popravil ;)
britev.si ruleeees :)

splash
Prispevkov: 5
Pridružen: 06 Maj 2014, 21:36

Re: Cenovna primerjava razlicnih vrst britja

Odgovor Napisal/-a splash » 10 Maj 2014, 22:43

Moje stroški s kartušami žal niso tako majhni. Uporabljam Mach3 turbo in ena kartuša zdrži okoli tri britja, brijem sem pa glih trikrat na teden.
Mislim da je cena okoli 12 EUR za 4 komade kar znese 144 EUR na leto. Ne vem kako vam zdrži ena kartuša več kot 3 ali 4-krat. Jast delam dva pasa pri enem britju
in ko se četrtič briješ ostrine kartuše več ni prava -> posledično malo bolj pritisnem in se porežem. Druge kartuše nisem ni probal ker sem bolj zagovornik "originalnih" delov.

lp

Bajkman

Re: Cenovna primerjava razlicnih vrst britja

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 11 Maj 2014, 11:39

Če je z Mach3 taka situacija, je to indic, da imaš občutljivo kožo + trde dlake --------> potencialni novi uporabnik SLANTA. ;) :D

trance0
Prispevkov: 43
Pridružen: 12 Mar 2014, 13:33

Re: Cenovna primerjava razlicnih vrst britja

Odgovor Napisal/-a trance0 » 26 Maj 2014, 03:57

Spet se oglašam jaz. :D Glede cene britja z električnim brivnikom imam pripombo. Konkretno za svoj Philips lahko preračunam koliko bi prišel letni strošek britja z modelom PT877. Proizvajalec priporoča menjavo brivne glave na 2 leti. HQ8 Dual Precision glave, ki pašejo na moj brivnik, se pri nas dobijo za okoli 34 EUR, kar pomeni, da znaša letni strošek britja 17 EUR, če privzamemo, da brivne glave menjamo na 2 leti, kot priporoča proizvajalec. Jaz uporabljam še sprej za podmazovanje brivnika, ki naj bi še bistveno podaljšal življenjsko dobo rezilom. Sprej stane drobiž na amazonu, hkrati pa še lepo razkuži rezila in mrežico. Če s sprejem podaljšam življenjsko dobo za dvakrat, znaša letni strošek britja le še cirka 8 EUR, plus še recimo par EUR za sprej za brivnik, torej okoli 10 EUR letno ali manj kot 1 EUR na mesec. Temu je treba prišteti še začetni strošek nabave brivnika, v mojem primeru je bil PT877 v Merkurju 85 EUR. Če privzamemo, da je pričakovana življenjska doba aparata recimo 10 let, to pomeni še recimo dodatnih 8-9 EUR na leto zaradi amortizacije samega brivnika. V mojem primeru bi bil torej desetletni strošek britja s Philips PT877 okoli 200 EUR.

Računica je pa povsem drugačna, če izberem drug električni brivnik. Strošek britja je lahko še konkretno nižji od zgoraj opisanega ali pa tudi bistveno višji. Dražji brivniki imajo običajno tudi dražje rezervne dele, življenjska doba pa ni nujno daljša kot pri cenejših brivnikih. Koliko bo torej stalo britje z električnim brivnikom je odvisno predvsem od samega brivnika, njegove cene in vzdržljivosti, pa tudi od pogostosti in intenzivnosti (zlo)rabe s strani uporabnika. :twisted: Aparat lahko deluje brez problema tudi bistveno več kot 10 let ali pa, če imaš smolo, crkne že kmalu po izteku garancijske dobe. Moj sostanovalec je recimo svojega Brauna uporabljal več kot 10 let, v tem času pa je le enkrat zamenjal mrežico, medtem ko je imel rezila ves čas originalna in ni opazil nobene razlike v kakovosti britja. Na koncu je prej crknil brivnik, kot so se iztrošila rezila. :D Aja, brije se vsak dan, res pa nima pretirano goste brade. Njegov strošek desetletnega britja je bil verjetno precej pod 100 EUR, ker je imel nek osnovni Braunov model.

Bajkman

Re: Cenovna primerjava razlicnih vrst britja

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 26 Maj 2014, 12:38

Hm, potem je pa pravzaprav najcenejše britje z brivskim aparatom. Je tudi najhitrejše, lahko se obriješ kjerkoli. Namreč, ne potrebuješ nobenih čopičev, mil niti AS, kar lahko kar nekaj nanese.
Če je tako britje najcenejše, še ni rečeno, da je tudi najugodnejše. Ugodno jaz razumem kot dobro razmerje kvaliteta/cena, kar pa se pri meni z električnim ni izkazalo. A kot sem že omenil, mi morda brivnik ni ustrezalo. Gladkosti na nivoju mokrega britja nikakor nisem dosegel. Jasno sem se želel približati, ampak potem je trajalo dlje in sem bil že dreč kot puran, koža pa me je še dolgo srbela.
Motil me je tudi izgled kože po britju. Po mokrem britju koža izgleda veliko bolj sveža.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5748
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Cenovna primerjava razlicnih vrst britja

Odgovor Napisal/-a miha » 26 Maj 2014, 13:16

se strin jam z Bajkmanom,.. vem da ti trance0 mislis drugace, ampak po moje niti pod razno z elektricnim brivnikom ne prides kvalitetno gledano do britja z britvijo ali DE pa ce se drgnes cel dan ..
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Re: Cenovna primerjava razlicnih vrst britja

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 26 Maj 2014, 13:45

Da ne bo pomote, nisem apriori proti električnim brivnikom in dopuščam možnost, da je britje lahko boljše. V sosednji temi je @trance0 navedel par načinov/navodil, kako doseči boljše britje. Moram biti pošten in poudariti, da se nisem bril tako kot on svetuje. Ko bo čas in možnost, bom na določeno obdobje testiral tudi el. brivnik po njegovem postopku in upam, da me preseneti.

Svoj električni res skoraj več ne uporabljam. Včasih sem ga imel v načrtih za na morje, kadar bi se moral iz nenada obriti. A v praksi ni bilo takih primerov ali pa so bili res redki.

Čeprav sedaj, ko razmišljam, če bi se moral iti takoj in čimprej obriti in se ne bi pred tem tuširal, bi posegel po električnem. Razlog je, da bi si za DE MORAL najprej umiti obraz, ampak s tem še mi dlake še ne zmehčajo dovolj. In britje ne bi bilo na nivoju. Električni brivnik pa lahko takoj nateram, se direktno obrijem, na koncu vzamem dol mrežico, jo spiham skupaj z rezili. Samo še z vodo splahnem obraz in morda dam na kožo nekaj bepanthola.

Je pa meni velika slabost električnih, da so potem dlake povsod po lijaku in za robom ogledala, katere celo težko očistim. To pa je meni osebno tečna stvar in tudi velik razlog, zakaj se električnemu izogibam.

trance0
Prispevkov: 43
Pridružen: 12 Mar 2014, 13:33

Re: Cenovna primerjava razlicnih vrst britja

Odgovor Napisal/-a trance0 » 26 Maj 2014, 23:05

Vidim, da ste se kar razpisali. :) O samem britju z električno mašinco bom še nekaj novih spoznanj napisal v za to namenjeno temo. Kar se tiče samih stroškov, pa mislim, da sem bil dovolj temeljit. ;)

Odgovori