Slant

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Mach3
Kraj:LJ
Re: Slant

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 10 Apr 2014, 10:29

Saj nisem rekel, da bom obupal :)
DE britje bom imel za kakšna "vikend" britja, ko bo dosti časa in mi bo s kartušo dolgčas. Ali pa če si bom moral kdaj obriti 1teden+ staro brado. :twisted:

kemik

Odgovor Napisal/-a kemik » 26 Apr 2014, 22:45

Še moja izkušnja z iKon slantom.

Moje izkušnje z De brivniki so dokaj omejene, poiskusil sem Muhle R89, iKon slanta, Gillet, ne vem kateri tip in to je to. Čeka če nek low cost od dedka na preizkušnjo in stari Gillet od očeta.

Od vseh zgoraj naštetih iKon slant zelo iztopa po nežnosti. Ima tudi to prednost, da se zelo sliši, ko reže dlake. @crom mi je rekel, da je melodičen, sedaj zagotovo vem, kaj to pomeni. Iritacije zelo malo ali nič, če se bol potrudim z predpripravo.

To so prvi vtisi, po treh britjih. Moram še dosti menjat žiletke in mila.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 27 Apr 2014, 14:08

Kaj pa tako imenovano centriranje žiletke ti ne dela nobenih težav?

Predvsem pa me zanima tvoje mnenje, če bi bilo kot začetniku lažje začeti s Slantom Ali Muhle R89? ;)

LP

kemik

Odgovor Napisal/-a kemik » 27 Apr 2014, 18:40

Za lažjo primerjavo si bom naslednjič polovico obraza obril z slantom polovico pa z R89, to bo najbolj poštena primerjava. ;)
Če bi pa danes odgovoril, bi rekel slant.

Danes sem se sicer obril z low cost kitajskim brivnikom od dedka. Urezal se nisem, je pa zelo neugoden, ker cuka (želetka je bila nova), ampak obrije pa zelo uredu.

Centriranje britvice ni nobena umetnost, mi je @chrom pokazal, kako se to naredi.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 28 Apr 2014, 11:28

Hvala za odgovor.

Tudi sam imam občutek, da bi novincem lahko predlagali direktno kakega od Slantov. Torej bom popravil temu primerno temo. Če ima kdo pomisleke, pa le z besedo na dan.

Sam imam pomisleke za tiste z manj trdimi dlakami. Mislite da bi njim dejansko bolj odgovarjal navaden brivnik?

LP

kemik

Odgovor Napisal/-a kemik » 30 Apr 2014, 21:05

Danes sem se obril, polovico obraza z R89 in polovico z iKon slantom.

Milo je bilo cella, obe ritvici sta bili rabljeni 4x (R89 polisilver, iKon slant Astra).
Morda bi bilo bolj pošteno, če bi bila v obeh primerih nova britvica.

Iritacije je v obeh primerih zelo malo, povečini samo okoli adamovega jabolka. Iritacijam se najlažje izognem z dobro predpripravo.

Bolj udobno in gladko me je obril slant.

Po britju sem uporabil Loccital balzam po britju, ki ne peče nič.

Poiskus bom še ponovil z novima želetkama in alkoholnim after shavom (moram še nabavit).

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 30 Apr 2014, 21:41

Hvala za test in predvsem poročilo. BTW, v R89 si imel boljšo žiletko, pa je slant vseeno bolje bril. ;)

Če boš res še enkrat ponovil z novimi žiletkami, prosim uporabi dve enaki žiletki. Po možnosti dve Astri.

Uporabniški avatar
simon

Odgovor Napisal/-a simon » 02 Maj 2014, 12:11

TMB napisal/-a:RazoRock bo tudi kmalu imel aluminijast slant, ki bo bolj poceni - prvih 150 komadov bo samo. Glava slanta je modelirana po tistem bakelitnem slantu, ki ga je prodajal.

Slika
Pojavili so se prvi posnetki in komentarji.Trenutno je še vedno na testiranju in izdelano je le določeno število prototipov.
http://www.youtube.com/watch?v=HKA8sxgSPfo#t=363

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 05 Maj 2014, 19:31

Torej, vse naše ugotovitve je postavil na glavo! Vse pohvale, katere tukaj pišemo, so zrastle samo v naših glavah. Tako da je efekt Slanta samo navaden placebo!

Ampak se ne strinjam.

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 05 Maj 2014, 21:13

Bajkman napisal/-a:Torej, vse naše ugotovitve je postavil na glavo! Vse pohvale, katere tukaj pišemo, so zrastle samo v naših glavah. Tako da je efekt Slanta samo navaden placebo!

Ampak se ne strinjam.
Eh, ta video sem že videl. Tudi jaz se ne strinjam, slant pač precej bolj učinkovito poreže dlake kot povprečen DE z ravno glavo in to sem občutil že pri prvem britju.

Sicer pa sem se ravnokar obril z 37C in se spet čudil, kako z lahkoto pobere v prvem prehodu večino kocin. Imel sem pač 4-dnevno brado, pa sem si rekel, da naredimo malo premora s kartušami in 4-dnevna brada je taprava zadeva za slant. Uporabil sem Polsilver (4) in DM sensitive peno iz piksne. Ko vroč nož skozi maslo, pri prvem prehodu je lahkotnost slanta res neprimerljiva s kartušo. No, po 3 prehodih sem dosegel eno mojih najboljših britij z DE brivniki, praktično brez iritacije, kar se mi še ni zgodilo pri DE. Le po vratu je ostalo za odtenek več šmirgla kot pri kartuši. Vprašanje zdj, ali je ratal odličen rezultat zaradi dolgega časa med britji in se je koža res dobro opomogla, ali pa je to zaradi odsotnosti čopiča (ki tudi mene očitno iritira).

Skratka 37C bo še vedno moja izbira pri daljši bradi.

Odgovori