Čopiči lahko iritirajo kožo!!

Vse o čopičih...
Mach3
Prispevkov:557
Pridružen:01 Okt 2013, 22:21
Kraj:LJ
Re: Čopiči lahko iritirajo kožo!!

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 29 Apr 2014, 10:11

Hmm, Bajkman mogoče imaš prav. Včeraj sem po dolgo časa spet uporabil čopič in milo namesto pene iz piksne... in pojavila se je iritacija predvsem po vratu, danes pa imam male rdeče lise (cca. 2mm) povsod, kjer sem si nanašal peno. Pa sem peno naredil v posodici, ampak očitno me čopič popika ob nanašanju.
Brivnik je že 11 britij isti (3-rezilna kartuša), tako da je ta faktor konstanten.
Imam pa HJM merjasca, ki je že dodobra udelan, nekaj dlak se tudi cepi.

Če se bo ta zadeva še ponavljala, pri peni iz piksne pa ne, imam krivca.

Bajkman

Re: Čopiči lahko iritirajo kožo!!

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 29 Apr 2014, 11:37

Ja, tudi meni se pojavijo rdeče lise po vratu, kadar uporabim milo ali kremo. Najbolj intenzivno je s strani na konkavnem delu. Lahko rečem, da je po obrazu na videz v redu in iritacije ni videti, ampak žiletko pa precej čutim na koži. Precej neprijetno - morda bi najboljša primerjava bila s skelenjem, kadar se dotakneš manjše rane na koži. Še posebej, če imaš malo slane prste od potu. Na primer pri nogometu.

Pri katerikoli piksni je vse OK. Pa prosim, naj se nihče ne spotika ob kvaliteto mojih mil ali krem, ker je med njimi tudi MWF. Isto se dogaja tudi s @simonovimi vzorci, kjer mislim da je kar nekaj odličnih - dražjih produktov.

Pri meni sta lahko dva razloga (dve neznanki):
1.) Čopič
2.) Mila in kreme so slabše od piksen :D

Najti moram samo še odgovor, ali 1 ali 2.


@simon, BTW, O Melhor mi je zelo všeč! ;)

Mach3
Prispevkov:557
Pridružen:01 Okt 2013, 22:21
Kraj:LJ

Re: Čopiči lahko iritirajo kožo!!

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 29 Apr 2014, 11:54

Grem stavit, da je krivec čopič. Bom pa za štos naredil peno v šalci in si jo nanesel le z rokami. Bomo takoj videli.

Bajkman

Re: Čopiči lahko iritirajo kožo!!

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 29 Apr 2014, 12:07

Tudi jaz bom na ta način ugotavljal.. ;)

Sicer pa sem že potrdil, da sem s peno iz šalce imel velik velik napredek, a kaj ko sem potem s čopičem nanašal grobo kot majmun. :lol:

Bajkman

Re: Čopiči lahko iritirajo kožo!!

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 30 Apr 2014, 07:05

Torej, slovesno potrjujem, da mi čopiči kožo zelo iritirajo. :!: Pravkar sem se na sveže obril in to 17. z isto Astro SP.

Isti brivnik, ista O Melhor krema, a danes se obraza s čopičem nisem dotaknil. Brez iritacije. Pa čeprav so bili ostali pogoji še slabši. Vzel sem si manj časa za pripravo, povrhu vsega je bila skoraj mrzla voda. Nekdo je pred mano praktično porabil cel bojler.

Če ne veste, kaj je problem -------------> Kriv je čopič
Po tej ugotovitvi se ne slepiti ----------> Silvertip ne bo rešil težav.

Vedno, kadar sem si delal peno na obrazu, sem po britju opažal "svaljke" od povrhnjice. Če imate občutljivo kožo, uporabite posodo za peno. Če nimate občutljive kože, a kake pol minute do minuto več časa --------> uporabite posodo. ;) :D

Mach3
Prispevkov:557
Pridružen:01 Okt 2013, 22:21
Kraj:LJ

Re: Čopiči lahko iritirajo kožo!!

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 30 Apr 2014, 21:51

Zanimivo. Morda sem imel tudi jaz zaradi tega probleme? Ker pri DE brivnikih sem se ponavadi uporabljal milo in čopič, pri kartuši pa peno iz piksne.
Moram še to preveriti.

Bajkman

Re: Čopiči lahko iritirajo kožo!!

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 30 Apr 2014, 23:00

Ej, bom pošten in kratek. :D

Ves čas sem čakal točno nate, da omeniš točno to. Jaz ti nisem omenil, da ne bi izpadel vsiljiv.
Bom pa sedaj direkten - Prosim, uporabi Slant + navadno peno iz piksne + tebi najljubšo britvico. Če ne veš, katera bi bila, vzemi Astro.

Tako boš imel direktno primerjavo Kartuša vs Astra v Slantu. Po pravici rečeno, res me močno matra firbec, kakšen rezultat boš dosegel.

LP

Bajkman

Re: Čopiči lahko iritirajo kožo!!

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 09 Maj 2014, 23:28

Ker se na forumu nič ne dogaja, sam tudi nimam nobene ideje, pišem tole sporočilo samo da nekaj napišem... :lol:

No ja, obenem tudi naznanjam veliki test. Po prihodu izpod tuša, tistega dolgotrajnejšega :D , bom ponovno delal peno direktno na obrazu. Tokrat bom uporabil: jojoba olje za pred britjem + Polsilver (3.) + Merkur 37C + MWF + Semogue Texugo (posodil @simon).

Ker je petek, bom še nekaj časa pokonci in zna se zgoditi, da bom britje končano precej pozno. Lahko da bo komentar šele jutri.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: Čopiči lahko iritirajo kožo!!

Odgovor Napisal/-a miha » 10 Maj 2014, 00:34

jutri je ze,.. kje je pol ta komentar :D ...
se pa res nic ne odgaja na forumu zadnje dni,... e dobro da mam nov sotd :)
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Re: Čopiči lahko iritirajo kožo!!

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 10 Maj 2014, 04:33

No, da povem pred spanjem še izkušnjo. Najraje bi jo pozabil. Iritacija, že med britjem pekoča koža. Trpljenje pri doziranju AfterShave-a. Sedaj zelo neprijeten občutek na obrazu, kot bi me ožgalo sonce. Edino morda malo blažja oblika. Vsi pogoji so bili idealni, rezultat pa kot opisano.
Razmišljam celo, da me poleg čopiča dodatno iritira še lanolin, kateri me morda ne bi, če ne bi bila pred tem s čopičem poškodovana koža.

Pri stvareh, ki me zanimajo sem vztrajen, a tukaj mislim da moja vztrajnost res ne bi bila poplačana. Karkoli preizkusim, vedno se na koncu z veseljem vrnem k Omegi Pro 49 in posodi. A za posodo mislim da bi bila Pro 98 še primernejša.
Trenutno me veseli samo eno dejstvo, da je Pro 49 za v posodi dobila konkurenco v Semogue SE 2012, katerega mi je v uporabo zaupal @simon. Tukaj bo potrebnega še nekaj časa za test.

Najbolj pa me skrbi, da se ne bom več bril na pravi tradicionalni način, pač pa hibridni - gel (pena) namesto čopičev + mil in krem. Morda si ne upam priznati, a če sem iskren sam do sebe, se mi zdi da je zame GEL iz piksne še najboljša rešitev.

Odgovori