Brivniki/britvice od a do ž...
-
Mach3 - Prispevkov:557
- Kraj:LJ
Re: Slant
Odgovor
Napisal/-a Mach3 » 20 Mar 2014, 19:25
Se strinjam, kvaliteta izdelave ni ravno superiorna. Kot sem že omenil sem našel na navoju delčke medenine, ki sem jih moral očistiti, no včeraj sem pa še ugotovil, da so 3 zobčki na safety baru krajši od vseh ostalih, kot bi jih po nesreči nekdo odbrusil. Na srečo to ne vpliva na britje.
Skratka Merkur sem vzel samo zato, ker sem hotel slanta, sicer bi sigurno raje nabavil Mühle. Za 35€+ bi moral biti brivnik perfekten.
Glede na to da je Rimei praktično perfektno izdelan...

-
Bajkman
Odgovor
Napisal/-a Bajkman » 20 Mar 2014, 19:38
Se sploh kje govori za Muhle Slant?
Morda bi jim bilo treba pokazati zanimanje. Celo bi rekel, da bolje na badgerandblade kot preko emailov.
-
Primorec - Prispevkov:475
Odgovor
Napisal/-a Primorec » 20 Mar 2014, 20:37
Čisto tehnično gledano je slant taka revolucija za britje kot je bil izum giljotine za obglavljanja v preteklosti. Dosti boljši odrez z manjšo silo. Če bi bil razvoj tak kot je treba, navadnih 'ravnih' de brivnikov sploh bilo ne bi več. Ampak razvoj se je ustavil, povečini zato ker so ven prišli električni brivniki in ostali kartušni umotvori z 6 rezili..De brivniki pa se niso več masovno prodajali in ostali so samo 'butični' proizvajalci, ki zadev ne razvijajo naprej..
-
Odgovor
Napisal/-a Primorec » 21 Mar 2014, 17:28
No, še moj test brivnika 37c. Najprej sem potegnil z priloženo merkur britvico, ni šlo..Tisto je en kos železa, ki zgleda kot britvica, v resnici pa temu ne moreš reči britvica. Takoj sem jo zamenjal z drugič voženo polsilver. Takoj je bilo boljše. 1x wtg in 1xatg pa je bil rezultat že zelo sprejemljiv..Ker sem uporabil ogallala milo sem vedel, da bo drugi atg malo neprijeten, ampak po njem sem bil bbs..
Sedaj pa še slabe stvari. Ročaj je odločno prekratek za tiste, ki smo se navadili na feather popular in black beauty. Pri merkurju je kake 4 cm krajši v primerjavi z omenjenima brivnikoma. Zame, pa imam majhne dlani je prekratek za vsaj kak centimeter. Če bi bila cena za 39c enaka kot za 37c bi sigurno vzel prvega.
Tako pa..je kar je..Brivnik bo ostal pri hiši..
Me prav zanima kako se bo permasharp obnesla v 37c...
-
Bajkman
Odgovor
Napisal/-a Bajkman » 21 Mar 2014, 17:40
Vidiš hudiča, meni je pa ravno zaradi kratke ročke precej všeč.
-
Odgovor
Napisal/-a Primorec » 21 Mar 2014, 18:50
Ja, kakor se navadiš...Malo težje mi je z kratkim ročajem loviti pravi kot in z mezinčkom podpirat brivnik..Se mi je zdelo kakor da držim v rokah otroško igračko..Samo centimeter daljši ročaj bi bil verjetno perfect zate in zame..
-
Bajkman
Odgovor
Napisal/-a Bajkman » 22 Mar 2014, 15:04
Verjetno je ta brivnik tisti, katerega prihod se je omenjalo:
https://twitter.com/razorockJoe/status/ ... 24/photo/1
Gledal sem slikovno primerjavo bakelitnih slantov 37C in ikona Slanta. Se mi prav zdi, da imata bakelit in Ikon britvico pod večjim kotom?

-
Odgovor
Napisal/-a Mach3 » 22 Mar 2014, 20:09
Tudi meni se tako zdi, da ima Merkur slant najmanjši kot.
-
Odgovor
Napisal/-a Mach3 » 09 Apr 2014, 22:16
Po nekaj "kartušnih" britjih me je spet zamikal slant, ker sem imel ravno 4-dnevno brado. Polsilver(3) in DM pena iz piksne.
Precej dober rezultat BBS skoraj povsod, le z več iritacije po vratu kot s kartušo, pričakovano.
Razmišljam, da bi bila morda odlična kombinacija zame, če bi uporabil Slanta za pvi WTG prehod, za vse ostale pa kartušo. Hibridno britje

-
Bajkman
Odgovor
Napisal/-a Bajkman » 09 Apr 2014, 22:22
Me veseli, da nisi še obupal. Vztrajen si.