Slant

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Bajkman
Re: Slant

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 18 Mar 2014, 13:52

Hm, sedaj sem malo treniral in brez pridržanja zategnil vse skupaj obrnjeno "na glavo". Ampak britvico je vseeno zarotiralo. Po tem zategovanju sem slikal situacijo, ki je vidna pa prvih dveh slikah:
Slika

Slika

In sedaj pridržanje in drugi dve sliki:
Slika

Slika

Lahko da je slučaj, da se je britvica zarotirala, ker je očiščen brivnik in nova, lepila očiščena britvica. Omenjam, da se ve, da tak način ni garancija za dobro centriranje.

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 18 Mar 2014, 14:27

Rotira tudi meni, praktično ne glede na čistočo. Zato vedno naštelam, da zgleda s tlorisa simetrično.
Skratka - glede tega sem malce razočaran, vodila bi morala biti tako narejena, da jo samodejno nacentrira v nulo.
RiMei za 3€ jo praktično v nulo nacentrira, ker ima vodila na sredini + še pri straneh, kjer gleda žiletka ven.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 18 Mar 2014, 14:32

Opravilo ni zabavno, ampak med britjem si nagrajen. Vsako 3. do 5. britje narediti centriranje mi ne bo muka.

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 18 Mar 2014, 14:50

Glede na prebrano na B&B sem še bolj prepričan, da je prav ta 2. slika. Torej da je britvica poravnana z pokrovom.

Če pustiš, da je poravnana s safety barom, je sicer gap bolj enakomeren, je pa totalno različna izpostavljenost (ki je po mojem glavno oz. celo edino merilo za agresivnost). Na levi imaš potem malo izpostavljenost, na desni pa veliko - ni OK.

Vsekakor pa bi bilo super, če nekdo z Ikon slantom slika s tlorisa in s strani.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 18 Mar 2014, 17:26

V glavnem, ko gledam te slike me kar strah prijema kako se bom s tem bril...Zgleda zlovešče, je v bistvu skoraj open comb, plus slant, plus kar velik gap če prav vidim..Upam da se z nakupom nisem zeznil..

Aja še off topic moj pearl open comb je še na razpolago, če kdo hoče ugotoviti kaj je agresiven brivnik :lol: 10€ anyone? Going once....

Uporabniški avatar
simon

Odgovor Napisal/-a simon » 18 Mar 2014, 18:55

Kot prvo sem zelo vesel ,da je Bajkman dobil slanta ter ,da je zelo zadovoljen z njim.Na slikah je zelo lepo prikazal zamik žiletke v slantu.Popolnoma ista zgodba se dogaja v Ikon slantu in na tujih forumih je ogromno negodovanja glede tega zamika!Osebno pritisnem žiletko v zgornji del ,se prepričam, da je poravnana ,dodam spodnjega in gledam ,da zadnji zavoj ročaja naredi svoje.Vprašanje pa je kako sploh deluje zamik žiletke na samo kvaliteto britja? ;)Kljub temu ,bi vsaj Ikon moral v svojem cenovnem razredu odpraviti to pomanjklivost, ki očitno moti večino uporabnikov.

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 18 Mar 2014, 20:50

Primorec napisal/-a:V glavnem, ko gledam te slike me kar strah prijema kako se bom s tem bril...Zgleda zlovešče, je v bistvu skoraj open comb, plus slant, plus kar velik gap če prav vidim..Upam da se z nakupom nisem zeznil..
Ej, to samo tako zgleda. Ko se briješ je pa povsem pohleven, vsaj meni se je tako zdelo že pri prvem britju. Še enkrat - po mojem mnenju in vedenju gap nič ne pomeni. Izpostavljenost je tista, ki določa agresivnost.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 18 Mar 2014, 20:59

37C res ni agresiven in lahko ga teraš brez skrbi po obrazu. Opažam, da se zaradi tega precej hitreje obrije. Ni potrebna tolikšna pazljivost.

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 19 Mar 2014, 21:23

Evo danes po 4. dneh pvo britje s 37C in Polsilver SI. Rekel bi, da je nekje na enaki ravni kot GSB in Feather, ki sem ju že sprobal. Nič boljše in nič slabše. Skratka BBS, po vratu pa nekaj ureznin zaradi ATG. Bil je pa enkraten občutek, ko sem prvič potegnil skozi 4. dni staro brado, kot da ne bi bilo kocin, ko po maslu. Seveda sem prej namakal ene 4min z vročo brisačo.
Aja, še vedno uporabljam peno iz DM in gre odlično.
Poleg tega nekako prihajam do spoznanja, da se slabo obrijem tam, kjer imam kožo konkavno, torej vbočeno (na vratu pri straneh). Ampak tam ni variante, kako bi jo izbočil. Zato morda dosegam odlične rezultate s kartušami, ker prvo rezilo napne kožo pred naslednjimi rezili. Skratka naslednja 1-3 britja bodo s 3-rezilno kartušo iz DM, da vidim primerjavo s Slantom.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 20 Mar 2014, 19:11

Danes sem ga dobil po pošti..Za zadevo, ki toliko košta, je izdelava podpovprečna. Še indijski Pearl je bolje izdelan. Če ga primerjam z jagger-jem, ki ga imam ni merkur vreden niti 15 eur.. Sem moral popravljat naležno površino, ker mi je britvico na eni strani privzdignil slabo pobrušen rob. Dan D zanj bo jutri, ker danes sem se že zjutraj spravil v red.. Je pa britvica res lahko neenakomerno vpeta, v bistvu je zelo slaba tehnološka izvedba centriranja. Še Feather popular za 12 eur je bolje izveden kar se tega tiče..Hočem reči, da bi se z eno uro inženiringa več dalo narediti čudež glede tega.. Ker sem nekoč delal v kontroli kakovosti vem kaj je dobro izdelan izdelek in kaj ni..Ta merkur izgleda kot da bi bil dizajniran in narejen 1880 leta..Zgleda, da je res malo pametne konkurence v tem segmentu, ker to tehnološko sploh ni zahteven izdelek in se lastniki lahko igrajo s ceno, brez da bi investirali v proizvodnjo, tehnologijo in razvoj..

Za ta denar me mora zjutraj obrit kot še nobena reč dosedaj, upam da me vsaj v tem ne bo razočaral..

Odgovori