Slant

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
chrom
Re: Slant

Odgovor Napisal/-a chrom » 16 Mar 2014, 10:22

Bajkman napisal/-a:Slanti so mi res uganka. Včeraj sem na youtube gledal, geofatboya, ki je ravno za Merkur 37C opozarjal, kako hudičevo je potrebno biti previden in da to nikakor ni za novince. A kaj ko sem jaz okrog adamovega jabolka bril brez problema, pa je bila še vedno rezerva.
Nimam pojma, zakaj ta fama. slant brije enako kot vsak brivnik, tudi urežeš se lahko enako kot z drugim brivnikom in nič bolj.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 16 Mar 2014, 10:39

ja pol pa nisi vec novinec I'd say :twisted:
britev.si ruleeees :)

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 16 Mar 2014, 19:25

To o neprimernosti za novince je po mojem za lase privlečeno. Jaz sem se skoraj vedno in precej porezal tudi s plastičnim Wilkinsonom, čeprav velja za izjemno blagega.
Z vsakim se lahko porežeš, če ne delaš pravilno, tudi z Mach3. Tako da jaz bi kateregakoli slanta komot predlagal tudi popolnemu novncu.

Sicer pa jaz še enkrat probam Merkur 37C s Polsilver, potem pa bom ene parkrat uporabil Prince (3 rezila), da primerjam s 37C.

Uporabniški avatar
simon

Odgovor Napisal/-a simon » 16 Mar 2014, 21:10

Vsak nov brivnik pomeni nekaj novega.Recimo Feather Stainless Steel Razor ASD2 je brivnik, ki deluje popolnoma drugače od vseh ostalih in edini, ki se mu lahko približa je Ikon standard.Večina, ki ga je prodajala na forumih po enkratni uporabi se sploh ni zavedala pod kakšnim kotom ga naj uporablja?Zato za vse, ki pa uporabljate slanta priporočam ,da na šuhi koži en en dan po britju ugotovite kdaj DELUJE.Tukaj zagovarjam nakup brivnikov v treh delih, ker nudijo menjavo ročajev.Pri uporabi Feather Stainless Steel Razor ASD2 in ročaja namenjenega Ikon slantu sem doživel zelo lepe poškodbe kože in to nikakor ni bil več blag brivnik ampak se je uvrščal na nivo Titan H1 .Skratka tudi zeeelo blag brivnik lahko poškoduje, vse ostalo pa je odvisno od znanja in pravilne uporabe! ;)

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 17 Mar 2014, 23:51

Da vprašam poznavalce, kako je treba pravilno centrirati žiletko pri slantu ali še konkretneje pri 37C. Ko brivnik zategnem, se britvica žali zavrteti okrog osi ročke brivnika. Vem, da sem nejasno napisal, a če si predtavljamo, , da bi ročko podaljšal skozi glavo brivnika, si morda lažje predstavljamo, kaj želim povedati. Torej, naj poizkusim zavrteti v kontra smer, ali naj pustim, da se prosto obrne? Za lažje razumevanje še sliki.

1.) Prosto zategovanje:
Slika

Narisal sem smer, v katero se zasuka žiletka, ter označil, kateri premici v tem primeru nista vzporedni

2.) Če pri zategovanju britvico pridržim:
Slika

Tukaj sem označil, s katero premico v tem primeru ni vzporedno.

Sedaj pa bistveno: je prav 1.) ali 2.) ???
To bi res rad pravilni odgovor, zato Vas vljudno prosim za pomoč.

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 18 Mar 2014, 09:10

Heh, točno to sem jaz že pisal, ko sem dobil 37C.
Jaz jo pridržim, da je tako kot na sliki 2. Mogoče je to napaka in je bolje pustiti kot na sliki 1? :geek:

Zdaj šele vidim, ko si označil, da se na 1. sliki bolje ujema z safety barom..
Po drugi strani žiletko dejansko "drži" oz. se je dotika pokrov, safety bar pa bi moral ob pravilnem kotu britja načeloma biti v zraku. Po mojem bo to vprašanje za na B&B ali celo direktno v Solingen..

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 18 Mar 2014, 11:32

Ja, tukaj bi rad dobil odgovor. Meni je to velika dilema. Ker če pogledaš s tlorisa, je v tem našem primeru (ko pridrživa britvico) tudi večji razmak med britvico in "Safety Barom" na eni in drugi strani.

Ampak tisti del britvice, ki na straneh štrli ven in se ga na sliki malo vidi, je v primeru prostega zategovanja tudi postrani glede na glavo in pokrov. To bo treba raziskati, ker mislim da bom ta brivnik uporabljal kot primarni brivnik. Morda ga bom imel za stalno.

LP

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 18 Mar 2014, 12:47

Po mojem mišljenju je slika 1 pravilna. Gap je namreč bolj enakomeren. Mislim da je pri slantu bistvo da je žiletka postrani glede na smer gibanja, ne pa da na eni strani 'grabi', na drugi pa ne pokosi v celoti. Striktno tehnično gledano bi bil poteg z slantom po sliki 2 na eni strani agresiven, na drugi strani blag. Kocina pride odrezana postrani v obeh primerih.
Skratka jaz ga bom naštelal po sliki 1. Koliko je pokrita žiletka z pokrovom se mi zdi manj pomembno kot enakomeren gap.

@bajkman: prosim za še dve enaki sliki vendar s strani pri kateri se vidi gap..Zanima me koliko se spremeni naklon žiletke glede na horizontalo pri obeh nastavitvah.

Nisem še prebral ampak na B&B so že obdelali temo:
http://badgerandblade.com/vb/showthread ... -alignment

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 18 Mar 2014, 13:08

Hvala za temo!

Priznam, da nisem niti iskal. :oops: Sem doma, vsak čas bodo še slike... Bom dodal v nov prispevek, tako da boš videl novo sporočilo. Grem v akcijo z namenom čim boljše slike.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 18 Mar 2014, 13:20

Po brskanju po B&B sem našel thread ko je eden dejansko pisal proizvajalcu glede tega. Odgovor je bil tak: Pokrov obrneš okoli, vložiš britvico, nato od zgoraj navzdol priviješ spodnji del in ročaj. Tako se britvica avtomatsko centrira.
In v nasprotju z mojim prepričanjem pride tako britvica paralelno z pokrovom (tvoja slika 2.)...

V vsakem primeru bom probal oboje...Ko končno pride poštar..

Aja, stvar je dejansko easy ugotovljiva: kako stoji žiletka v Ikon slantu ali bakelitnem ali hoffritz, fasan in drugih. Naj napiše tisti ki jih ima več različnih, pa bo stvar definitivno razjasnjena...upam vsaj...

Odgovori