tako iz glave bi rekel: precej lahek je in po moje ne gost, jaz sem ga imel za precej puhlega, sem pa na netu veckrat zasledil da delajo iz tega razne stvari, tako da ima glede a lahkost kar dobro trdnost. Ni pa to ravno nek plemeniti, tezak, trden, gost les. Glede na stevilo palm je seveda odvisno tudi za katero gre in koliko je stara.
Hvala, vedel sem, da moram tebe vprašat! Prej sem dobil kos čisto sveže podrtega debla, pa sem upal, da se mi morda splača počakat, da se v 2-3 tednih toliko posuši, da ne bo več težak kot vreča opek, da ga lahko odnesem domov in iz njega kaj izrezljam. Definitivno pa bom poskusil kje izbrskat kaj gostega, eksotičnega.
O, zanimivo, da zna vsrkat tudi pesek! Hvala, @Puskin!
Stric Google pravi, da tu iz tega izdelujejo tudi pohištvo.
Kakorkoli, upam, da se mi posuši, če ne, ostane tu. Ko sem včeraj dobil kos debla, je bil tako svež, da se je sok prav cedil iz njega in kapljal po meni, 30 cm dolg kos je bil težak kot cent.