danes je prispela nova, ravno pravi cas
Miha, cianokol (sekundno lepilo) rešuje življenja v tem primeru. Jaz sem že večkrat kak razpaden lesen predmet kar solidno rešil na tak način. čez celo površino na obe strani malo lepila, ko se posuši pa še eno kapljico in nato stisneš skupaj in zadeva spet delamiha napisal/-a:Smrk na 2 kosa je sla ;(, verjetno od kaksnega udarca ko kdaj po tleh pade..
gasper, hvala za info. Ponavadi uporabim cianoakrilatna lepila z kaj kar se ree nikoli ne premakne, saj je spoj zelo trd in v primetu torzisjkih sil popusti. Zato sem raje uporbil epoksi, naredi lsme tocno tako kot si ti napisal, najprej zlepil in potem se okrog "nasral" lepilo, da je dodatn ostaabiliziralo spoj,.. ki pa je zal zdrzal nekaj dni in spustil.. Bom kdja ko pridem do cajta naredil kaj novegabregargasper napisal/-a:Miha, cianokol (sekundno lepilo) rešuje življenja v tem primeru. Jaz sem že večkrat kak razpaden lesen predmet kar solidno rešil na tak način. čez celo površino na obe strani malo lepila, ko se posuši pa še eno kapljico in nato stisneš skupaj in zadeva spet delamiha napisal/-a:Smrk na 2 kosa je sla ;(, verjetno od kaksnega udarca ko kdaj po tleh pade..
Malo si me narobe razumel. jaz sem imel v mislih dva koraka leplenja. v prvem namažeš vsak kos posebej z lepilom in počakaš da se posuši, nato pa ju z minimalno količino dodatnega lepila zlepiš skupaj. Se pa strinjam s tabo glede krhkosti sekundnega lepila.miha napisal/-a:gasper, hvala za info. Ponavadi uporabim cianoakrilatna lepila z kaj kar se ree nikoli ne premakne, saj je spoj zelo trd in v primetu torzisjkih sil popusti. Zato sem raje uporbil epoksi, naredi lsme tocno tako kot si ti napisal, najprej zlepil in potem se okrog "nasral" lepilo, da je dodatn ostaabiliziralo spoj,.. ki pa je zal zdrzal nekaj dni in spustil.. Bom kdja ko pridem do cajta naredil kaj novegabregargasper napisal/-a:Miha, cianokol (sekundno lepilo) rešuje življenja v tem primeru. Jaz sem že večkrat kak razpaden lesen predmet kar solidno rešil na tak način. čez celo površino na obe strani malo lepila, ko se posuši pa še eno kapljico in nato stisneš skupaj in zadeva spet delamiha napisal/-a:Smrk na 2 kosa je sla ;(, verjetno od kaksnega udarca ko kdaj po tleh pade..
.
Recimo da sem zamiha napisal/-a:
...btw.. ce je kaj interesa lahko naredimo enega skupinca za tele hand spinnerje.. ce bo naredimo loceno temo, da ne bomo tukaj smetili