Grill, roštilj...

Za vse teme ki nimajo blage veze s klasičnim britjem..
kavka
Prispevkov:448
Pridružen:21 Jan 2016, 19:48
Grill, roštilj...

Odgovor Napisal/-a kavka » 18 Mar 2017, 17:33

Počasi se začenja sezona roštiljanja. Sam sem letos malo zabušaval. in jo odprl šele danes. Včeraj sem zaklučil z teraso, danes pa ob 7ih zjutraj napadel moj smoker, ki je dobil nov podstavek. Prejšnji je rjavel in ni imel koles. Tale pa je iz SS in ima bicikle na valjčnih ležajih (sploh si ne morete mislit, kako "leti") :mrgreen: .
Za kosilo ČEVAPI!
Je pa tole moj izdelek in moj design :D .
smoker.jpg
smoker.jpg (95.8KiB)Pogledano 8321 krat
Na čem pa vi "kurite" meso?
LP Gorazd

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov:2490
Pridružen:05 Nov 2014, 22:59

Re: Grill, roštilj...

Odgovor Napisal/-a olly » 18 Mar 2017, 18:08

Na ponvi, itak :)

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: Grill, roštilj...

Odgovor Napisal/-a miha » 18 Mar 2017, 19:29

Lep izdelek, na zalost rostilja nimam in ga uporabljam samo ob priliki. Koliko ti je pa vzela izdelava? Kaj je namen spodnje posode?
britev.si ruleeees :)

Puskin
Prispevkov:1181
Pridružen:03 Dec 2014, 12:43

Re: Grill, roštilj...

Odgovor Napisal/-a Puskin » 18 Mar 2017, 20:38

Jaz jem "valda" surovo meso!
Nothing less...than BBS

kavka
Prispevkov:448
Pridružen:21 Jan 2016, 19:48

Re: Grill, roštilj...

Odgovor Napisal/-a kavka » 18 Mar 2017, 20:49

miha napisal/-a:Lep izdelek, na zalost rostilja nimam in ga uporabljam samo ob priliki. Koliko ti je pa vzela izdelava? Kaj je namen spodnje posode?
Spodnja posoda je kurišče za dimljenje.
V zgornje (klasično) kurišče vstavim pladenj z cca1l vode, čez gre klasična mreža na mrežo ponavadi krača kralja živali.
Spodnja ima svoja vratca, notri, pa je inox košara 50*10 cm na katero naložim oglje. Prižgeš na zunanji strani, potem pa čaaaaaaakaš cca 4ure počasi gori, temperatura je cca 120-140 oC, vmes pospraviš par pirčkov, potem imaš pa počasi kračo lepo prepečeno in z hrustljavo kožo :D .
LP Gorazd

kavka
Prispevkov:448
Pridružen:21 Jan 2016, 19:48

Re: Grill, roštilj...

Odgovor Napisal/-a kavka » 18 Mar 2017, 20:50

Puskin napisal/-a:Jaz jem "valda" surovo meso!
Samo, da nisi vegi :mrgreen: .
LP Gorazd

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: Grill, roštilj...

Odgovor Napisal/-a miha » 18 Mar 2017, 21:39

kavka napisal/-a:
miha napisal/-a:Lep izdelek, na zalost rostilja nimam in ga uporabljam samo ob priliki. Koliko ti je pa vzela izdelava? Kaj je namen spodnje posode?
Spodnja posoda je kurišče za dimljenje.
V zgornje (klasično) kurišče vstavim pladenj z cca1l vode, čez gre klasična mreža na mrežo ponavadi krača kralja živali.
Spodnja ima svoja vratca, notri, pa je inox košara 50*10 cm na katero naložim oglje. Prižgeš na zunanji strani, potem pa čaaaaaaakaš cca 4ure počasi gori, temperatura je cca 120-140 oC, vmes pospraviš par pirčkov, potem imaš pa počasi kračo lepo prepečeno in z hrustljavo kožo :D .
LP Gorazd
Televizija v farbah :)!! Tega se pa nebi branil :)! A bi se ti teoreticno dalo se enega delati? :)
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
brico
Prispevkov:2606
Pridružen:25 Jan 2015, 18:10

Re: Grill, roštilj...

Odgovor Napisal/-a brico » 18 Mar 2017, 22:46

dva.... :cry: ...?????
...is a good man without a good knife really a good man ?

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov:2490
Pridružen:05 Nov 2014, 22:59

Re: Grill, roštilj...

Odgovor Napisal/-a olly » 18 Mar 2017, 22:51

@kavka, mi te ne bomo žicali za tole dodelano remek delo od žara, ampak ... khm ... samo za vabilo na kračo :mrgreen:

Uporabniški avatar
brico
Prispevkov:2606
Pridružen:25 Jan 2015, 18:10

Re: Grill, roštilj...

Odgovor Napisal/-a brico » 18 Mar 2017, 22:52

@olly@, koji ste to vi?... :lol: ...
...is a good man without a good knife really a good man ?

Odgovori