EDC (every day carry) in žepni noži

Za vse teme ki nimajo blage veze s klasičnim britjem..
Odgovori
Uporabniški avatar
bregargasper
Re: EDC (every day carry) in žepni noži

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 13 Dec 2016, 17:57

za to bi bila primerna kroglica kakega majhnega ležaja, čeprav se že sedaj lepo vrti, z železom pa bi bilo le več dela pa še glasneje bi se vrtela...malo bo treba eksperimentirati....eno pivo, nekaj prostih ur in kak zanimiv kos lesa, pa menda bo
If you don´t have a razor, make one

Uporabniški avatar
brico

Odgovor Napisal/-a brico » 13 Dec 2016, 23:58

bregargasper napisal/-a:za to bi bila primerna kroglica kakega majhnega ležaja, čeprav se že sedaj lepo vrti, z železom pa bi bilo le več dela pa še glasneje bi se vrtela...malo bo treba eksperimentirati....eno pivo, nekaj prostih ur in kak zanimiv kos lesa, pa menda bo
si že začel komplicirat....huh....baxa pive, kroglice???, vse kar ti pride pod roko...glasnost?!?....pa koga to zanima ... bolj je glasna, bolj veš veš da si živ...in v družbi boš zbudil več pozornosti in zanimanja....bodo vsaj telefone umaknili...najbrž....juhuuuuu
...is a good man without a good knife really a good man ?

Uporabniški avatar
brico

Odgovor Napisal/-a brico » 15 Dec 2016, 23:28

sranje fantje...danes sem vzel v roke vse konusne šilčke in svedre....najboljša volja da skup spravim en top spinn iz ebenosa....in lih na koncu pr fine tuningu mi ga je razneslo v tisoče (tri) komadičkov...dobro da sem imel očala...prsti so na broju....dvakrat ista pesem...huh...ni bil moj dan....bomo ponovili vajo.... ;)

baje vsak dobi 1000 evrov za 1000 postov....nekje....

Uporabniški avatar
olly

Odgovor Napisal/-a olly » 16 Dec 2016, 05:34

Čestitke za tisočaka :)

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 16 Dec 2016, 05:37

Uf to pa ni zdravo :(! A je mogoce to da je ebenovina pretrda in v dolocenem trenutku na spicki solcek prevec zagrabi in odkrusi kos ki ga zagrabi .... po moje rajsi struznica..

Bravo za toliko objav :) (kakor tudi Ollyju). Jurja ne ne dobis, dobis pa bon za britje pri brivcu ce zelis :) ...? KLIK
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
brico

Odgovor Napisal/-a brico » 16 Dec 2016, 10:20

ni kriva ebenovina...jaz sem kriv....prehitro sem vse delal....iz dveh delov....potem še scentrirat kolikor se da...pa ni šlo....sekunda nepažnje pa vse leti v luft...ni se mi dalo vpenjat v stružnico....pol dneva bi izgubil....drugič bo boljše....

hvala za bon, ampak to me ne zanima...sploh ne te moderne "finokjere"...unem 90letnem Postojnčanu bi se prej vsedel na stol...čudi me da med "začetniki" ni nobenega interesenta...jaz se še sponmem old school bivcev...sicer so me takrat samo strigli.... :lol: ....

če gdo rabi, mu odstopim 100 postov....

Uporabniški avatar
bregargasper

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 16 Dec 2016, 20:18

Evo ga še enega hudika :lol: v tole je šlo precej več dela, kot pa v tisti prvi prototip, ker sem vmes že eno zlomil in se nekaj stvari naučil glede lesa...ročaj je iz bresta, vztrajnik/trup pa iz bukve, za konico pa sem uporabil 5mm jekleno kroglico iz ležaja, kot je predlagal @brico

Čas vrtenja na stekleni podlagi je spoštljivi dve minuti in petnajst sekund, napram prvi vrtavki s popolnoma nekonkurenčnim časom slabe minute
_IGP1793.jpg
_IGP1793.jpg (45.59KiB)Pogledano 6575 krat
_IGP1790.jpg
_IGP1790.jpg (54.67KiB)Pogledano 6575 krat
_IGP1788.jpg
_IGP1788.jpg (49.77KiB)Pogledano 6575 krat

Uporabniški avatar
olly

Odgovor Napisal/-a olly » 16 Dec 2016, 20:23

Zelo impresivno!

Uporabniški avatar
bregargasper

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 16 Dec 2016, 20:28

največ težav je povzročala namestitev in centriranje kroglice, ker se luknja ni in ni hotela naravnost izvrtat...nazadnje sem jo postružil kar s konico šublerja, ki je ravno priročne oblike in ostrine...očitno bo počasi čas, da si umislim (naredim) extra mini dleta ravno za take podvige

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 16 Dec 2016, 20:31

bregargasper napisal/-a:Evo ga še enega hudika :lol: v tole je šlo precej več dela, kot pa v tisti prvi prototip, ker sem vmes že eno zlomil in se nekaj stvari naučil glede lesa...ročaj je iz bresta, vztrajnik/trup pa iz bukve, za konico pa sem uporabil 5mm jekleno kroglico iz ležaja, kot je predlagal @brico

Čas vrtenja na stekleni podlagi je spoštljivi dve minuti in petnajst sekund, napram prvi vrtavki s popolnoma nekonkurenčnim časom slabe minute
bravo, super, sploh tale kombinacija lesa in lagerja mi je zelo vsec, ne vem ce sem ze kje zasledil,.. cas vrtenja,... kapo dol :)!
britev.si ruleeees :)

Odgovori