Za vse teme ki nimajo blage veze s klasičnim britjem..
-
brico
Re: EDC (every day carry) in žepni noži
Odgovor
Napisal/-a brico » 12 Dec 2016, 20:39
moj pogled na to je tak: gniloba je gniloba....gnil les je za nič, ker nikoli ne veš gdaj se bo spomnil in začel nanovo ali naprej gnit....kemično ga pripravit na to da se ustavi in ostane "lep", "gnil", je že ekološko vprašljivo....

...Stradivarius je , hmmmmm baje, les pacal v gnojnici in scalnici....pa tako naprej in nazaj...dober tek.....

...
...is a good man without a good knife really a good man ?
-
bregargasper
Odgovor
Napisal/-a bregargasper » 12 Dec 2016, 21:04
To je bil edini kos, ki je bil priročne oblike, na novo se mi pa za nekaj tako enostavnega ni dalo štartat polena...bom šel verjetno kar k mizarju po materjal...bo najmanj dela
If you don´t have a razor, make one
-
brico
Odgovor
Napisal/-a brico » 12 Dec 2016, 21:18
bregargasper napisal/-a:To je bil edini kos, ki je bil priročne oblike, na novo se mi pa za nekaj tako enostavnega ni dalo štartat polena...bom šel verjetno kar k mizarju po materjal...bo najmanj dela
a se hecaš...naredil si si stružnico, zdaj boš šel mizarju po "kvaliteten" kos lesa????....uf....a ni doma sekire in suhega polena???....
-
bregargasper
Odgovor
Napisal/-a bregargasper » 12 Dec 2016, 21:31
glej...iz polena sem naredil tri posodice in verjemi da mi zaradi pomanjkanja velikih žag (tračna ali cirkular) tak način dela že malo smrdi...pri mizarju pa imam namen vzet kaj drugega kot bukev, če bo seveda imel...a bi se ti branil ebenovinaste vrtavke?

If you don´t have a razor, make one
-
brico
Odgovor
Napisal/-a brico » 12 Dec 2016, 22:54
bregargasper napisal/-a:glej...iz polena sem naredil tri posodice in verjemi da mi zaradi pomanjkanja velikih žag (tračna ali cirkular) tak način dela že malo smrdi...pri mizarju pa imam namen vzet kaj drugega kot bukev, če bo seveda imel...a bi se ti branil ebenovinaste vrtavke?

kje si mene najdel?....orkodindio....gren spat...
-
brico
Odgovor
Napisal/-a brico » 13 Dec 2016, 11:17
bregargasper napisal/-a:a bi se ti branil ebenovinaste vrtavke?

Jutro
a naj žrtvujem te ebenovinaste gramofonske clampe za zvrk?...
še Scrati so se preplašili...

...

-
brico
Odgovor
Napisal/-a brico » 13 Dec 2016, 12:10
EDC-Antistres program...

...

-
olly
Odgovor
Napisal/-a olly » 13 Dec 2016, 17:40
Stavim, da nima žiroskopa

-
brico
Odgovor
Napisal/-a brico » 13 Dec 2016, 17:41
hmmmmmmm....good question....

....
trenuto nimam nobenega blanka da bi ti dal za postružit vrtavko...ne v normalnih gabaritih...vsaj 30 do 40mm fi...
če se boš slučajno spravil še kaj stružit naredi odspodaj okroglo vdolbino, primerno kaki železni kuglci ki se ti sigurno nekje valja po predalih...ali pa pri sosedu mehaniku...ali pa navadni frnikoli...mi smo temu rekli špigula....zalimaj jo in testiraj...maybe, večja teža, bolj precizen stik s površino...ne vem, samo razmišljam....