2016-11-SOTD

Britje dneva oz Shave OF The Day (SOTD) je del foruma namenjen deljenju slik in opisov "setupov" ki ste jih uporabili za "današnje" britje
Odgovori
Uporabniški avatar
olly
Re: 2016-11-SOTD

Odgovor Napisal/-a olly » 06 Nov 2016, 22:25

Pa še ena z druge perspektive ...

Slika

Uporabniški avatar
G_man

Odgovor Napisal/-a G_man » 06 Nov 2016, 22:59

Bjutiful.

In kako se torej izogneš odsevu kobre? :oops:

Uporabniški avatar
olly

Odgovor Napisal/-a olly » 06 Nov 2016, 23:10

Ne odsevu Cobre, ampak odsevu v njej.

Ujeti moram pravi kot, pod katerim fotkam, pa flash usmeriti z odbojem v strop za seboj.

Uporabniški avatar
G_man

Odgovor Napisal/-a G_man » 06 Nov 2016, 23:24

bregargasper napisal/-a:Brivnik me je navdušil s svojo efektivnostjo in agresivnostjo kar pa je bil za mojo še vedno malo poškodovano stresno in me je AS kar konkretno zapekel. Očaral me je Audio feedback, ki ga ne more zagotoviti noben DE brivnik...PERIOD.
Sem imel pripravljen Feather, ampak si me inspiriral, da sem tudi jaz posegel po SE brivniku. Uporabil sem GEM Featherweight, ampak kar je pomembneje, GEM SE žiletko - takšno kot ti. Zdaj pride pa alarmantni del: uporabljena je bila le dvakrat, zato sem veselo začel. Začuda se je neznosno zatikalo in cukalo. Zato sem vzel novo... Kot dan in noč skoraj. Nova klingica je brez težav rezala kocine.

Zakaj to pišem. Isto stvar sem opazil zadnjič pri Feather DE žiletkah. Pri četrti uporabi me je grozno cukala in ko sem menjal z novo, vse okej.

Edina logična razlaga tukaj se mi zdi, da imam tako trde kocine, da Feather zdrži 3 britja, GEM očitno le 2. Za ostale (Polsilver, Astra, permasharp) bom zdaj bolj pozoren, ampak pričakujem podobno kot s Feather, 3 dobra britja, potem pa šlus :(

In to je pravzaprav ponavljajoč problem pri mojem britju, ki si ga do sedaj nisem znal razložiti. Namreč na vsake "kvatre" sem imel slabo britje. Zdaj zgleda da zato, ker sem se pri življenjski dobi žiletk opiral na statistiko in sploh nisem razmišljal, da se na trši bradi pač hitreje iztrošijo.. Očitno zelo trdi :o

Šment!

Uporabniški avatar
olly

Odgovor Napisal/-a olly » 07 Nov 2016, 06:55

Ležanje na statistikah in tujih reviewih je slaba stvar. Vsak nekaj dela po svoje, potem pa to prodaja kot splošno resnico.

Dobro je @blaz nekje napisal: prav rad bi videl rezultat britja tistih 'znanih' tipov, ki se nam prodajajo preko YouTubea. Tudi jaz bi rad enega od teh v živo videl, da sam ocenim, kakšen super-duper naj bi bil njihov brivski rezultat.

Jaz sem nekje omenil, da mi je Featherjeva DE britvica zdržala 9 britij. Nisem tega pisal zato, da bi kogarkoli spodbujal k temu, da še sam tako dolgo maltretira tisto eno ubogo britvico, ampak sem ta podatek navedel kot zanimivost, ker je presenetilo tudi mene, da je toliko zdržala.

Jaz vsako britvico vržem v smeti takoj, ko začutim, da se matra, pa četudi to moram naredit sredi britja.

No, ni treba tega 'metanja v smeti' jemati dobesedno. Imam eno tako luštno staro konzervico od čaja, ki sem ji v pokrov izrezal odprtino.

vostok

Odgovor Napisal/-a vostok » 07 Nov 2016, 12:31

off topic: Zanimivo, da vam britvice zdržijo tako dolgo. :shock: Ne glede na znamko jih moram zamenjati najkasneje po drugem britju. :end of off topic
Nič od tega danes:
SOTD18.jpg
SOTD18.jpg (94.59KiB)Pogledano 7585 krat
milo: MWF
čopič: Omega 10048
britev: Giesen&Forsthoff
AS: Speick

Topla voda na obraz, merjaščev čopič in MWF. Tehnika penjenja by olly. Mi ne gre in ne gre. Mogoče imam drugačno trdoto vode. Tokrat sem čopič naložil res obilno, po nekoliko daljšem času dosegel lepe vrhove pene, ki pa se je zopet (pre)hitro sušila in sem posledično pod linijo brade pridelal malček rdečice. Britev je namreč rahlo poskakovala, kakor hitro se je pena malo osušila. Britje sicer povsem gladko.

Ne glede na rezultate kavica na koncu vedno "sede" :)

Lp, G
Shaven haven. Respect!!

Tangerous

Odgovor Napisal/-a Tangerous » 07 Nov 2016, 12:42

Vostok, te lahko samo neki vprašam, vem da je bilo že nekaj govora o temu ampak koliko € je vreden tale Omega 10048? In seveda, če je kaj od njega po tvojem mnenju.

vostok

Odgovor Napisal/-a vostok » 07 Nov 2016, 13:28

Jaz sem jo pred dobrimi dvemi leti kupil za cca 10€, mislim, da se cene še vedno gibljejo okrog te številke. Od takrat me še ni razočarala. Na samem začetku ogromno hrbtenice in malo naravnega vonja, ki se je po nekaj uporabah in pranjih s šamponom unesel, vozel pa se je zelo lepo razcvetel, brez pretirane izgube hrbtenice. Je moj največji čopič in edina potencialna težava je nalaganje mil iz manjših posod (npr. Cella, Proraso), ki pa jo več kot kompenzira z obilico pene, tudi za več kot tri prehode. Od merjasca imam še manjši Semogue in Wilkinson. Wilkinson ni omembe vreden, metanje denarja stran. S Semogue-om sem po drugi strani tudi zelo zadovoljen in pri odločitvi o uporabi upoštevam velikost posodice z milom.
Upam, da to kaj pomaga.

Lp, G
Shaven haven. Respect!!

Uporabniški avatar
G_man

Odgovor Napisal/-a G_man » 07 Nov 2016, 14:03

vostok napisal/-a:off topic: Zanimivo, da vam britvice zdržijo tako dolgo. :shock: Ne glede na znamko jih moram zamenjati najkasneje po drugem britju. :end of off topic
Sem bil prav vesel, ko sem tole prebral. Sem že mislil, da je kaj narobe z mano :)

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 07 Nov 2016, 16:37

Vostok, probaj delati peno z destilirano vodo, za referenco...
britev.si ruleeees :)

Odgovori