DE Brivnik za začetnike

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Edmond Dantes
Kraj:Château d'If
Re: DE Brivnik za začetnike

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 22 Nov 2013, 22:56

Hočeš reči, da tudi Cella ni najboljša? Doma ima še brivsko kremo Proraso in bom naslednjič za hec poizkusil to. Čeprav dvomim, da bi imela žajfa tak pomen na britje. :o

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 23 Nov 2013, 00:27

Žajfa ima več kot očitno velik pomen na britje. Od Proraso kreme ne pričakuj preveč. Do sedaj sem poizkusil samo nekaj krem in mil, Arko in Cella me najbolj prepričata. Ostalo pa manj. ampak očitno Cella ni na nivoju (če @simon tako sumi), verjetno je najmanj slaba od tega, kar jaz poznam. Hm, čisto sem zmeden. :shock:

Imam še kremo Speick, katere še nisem preizkusil, morda bom presenečen. Sumim pa, da bom prisiljen v nakup kakega dražjega angleškega mila.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 23 Nov 2013, 14:31

Po moje je takole največji vpliv ima predpriprava, nato žiletka, nato brivnik in šele zadnje je izbira mila. Če sem vse naredil tako kot je treba sem se tudi z peno iz pixne dobro obril. Kakšen dan pa enostavno ne gre dobro, ne vem od česa je odvisno. Pri meni se je vse sestavilo, ko sem našel tapravo žiletko..
Se mi je že zgodilo predvsem pri trdih milih, da kakšen dan nisem mogel naredit dobre pene pa da se postavim na glavo. Skoraj zagotovo zaradi trdote vode..Eni spet pravijo da se najboljše obriješ po tuširanju, pri meni nikoli. Že če sem pred britjem umil obraz z navadnim milom je šlo težje..Recimo če se brijem vsaki 3. dan je spet boljše kot če bi se vsak 2. dan..
Edina stvar, ki ti jo še lahko svetujem je da eksperimentiraš. Da pa ne bi mislil da se boš toliko bolje obril če kupiš milo za 20 eur v primerjavi z kremo za 1,5 eur. Cena tu ne igra nobene vloge, recimo Arko za 1 eur poseka gladko kaka zveneča angleška imena za 15 eur, ni pa to pravilo pri vsakemu in vseh enako. 100 ljudi 100 čudi.. Samo najti moraš kombinacijo, ki ti najbolj ustreza, jaz še sedaj rotiram mila, par vrst žiletk, AS-e in jih bom tudi v bodoče...
Problem je v tem da na koncu imaš polno omaro mil in žiletk, ki jih ne boš porabil v 10-ih letih..Vsaj pri meni je tako..Zato mi je toliko bolje če od nekoga dobim samo sample da se 3x obrijem, potem že vem ali je zadevo za kupit ali ne..

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 23 Nov 2013, 14:41

@bajkman: pri nas dobiš še refill za Tabac (mislim da v mueller-ju v LJ)..Definitivno za probat...Jaz itak kupujem samo refille in jih dajem v prazne lončke od nivea kreme..Tabac milo gladko izenačim z ostalima angležema, ki ju imam (MWF in TOBS)

@simon: s čim si primerjal cello? Meni je res dobra, zanima me katero milo je v tvojem primeru boljše..

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 23 Nov 2013, 14:47

Bom kupil takoj ko pridem do muellerja.

Koliko so ti 3je omenjeni boljsi od Celle ali Arka?
MWF imam pa itak v nacrtu

Uporabniški avatar
simon

Odgovor Napisal/-a simon » 23 Nov 2013, 14:58

Da se razumemo,Cella je na nivoju in glede na ceno 1 kg. mislim da nima konkurence.Zelo enostavno ustvariš kvalitetno čvrsto peno in edino kar milu lahko dam kot pripombo je premajhna mazavost, ter to da je občutljiva na preveliko količino vode.
Po britju mi ničesar ne nudi in je zato nujna uporaba kvalitetne kreme. Ne vsebuje pa dodatkov kot recimo MWF ,Barrister & Mann itd.
Danes bom dodal samo glicerin!Treba je pač priznati, na tgu so mila ki ponujajo malenkost več vendar je tudi cena. :twisted:
Poraba mila je minimalna in niti predstavljam si ne koliko časa potrebuješ da zdrobiš 1 kg.To sem omenil za tiste ki pehajajo v D.E. in si želijo cenejše kvalitetno britje. :mrgreen:

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 23 Nov 2013, 15:05

torej MWF ima vse te dodatke za "nego" in je tudi mazav? Velja isto za Tabac?

LP

Uporabniški avatar
simon

Odgovor Napisal/-a simon » 23 Nov 2013, 17:00

Še enkrat preberi članek Primorca.MWF pač vsebuje veliko lanolina ,ki meni odgovarja zate pa :?: .Žal je pač tako ,če nisi testiral več izdelkov na trgu ne veš kaj je zate.Pa naj bo to Arko za 0.5 eur ali M.D.C za 56 eur ?
Z Primorcem se edino ne strinjam o pomembnosti mil.Svoje brivnike poznam tako kot žiletke in zato testiram samo še različna mila. Ko se brijem grem vedno na polno in šele po enem dnevu ocenjujem kvaliteto.
Edine žiletke ki bom še testiral pa so http://www.shaving.ie/products/10-usa-m ... lades.html

In kombinacija ki je trenutno zame :mrgreen:
Predbritje-O Melhor Exfoliating soap
-Brivnik-Ikon Slant-Ikon Standard
-Britvica-Astra platinum
-Čopič-Wiborg manchurian
-Milo -Lavanda-444-lanolin-glicerin-karite
-Posoda-Steve Woodhead :
-Po britju-0

Danes sem nabavil Speick Men pa da vidimo?

Uporabniški avatar
TMB
Kraj:Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a TMB » 23 Nov 2013, 18:30

Simon, ko bi le prej vedel, da bi rad poskusil te žiletke bi ti jih prinesel danes. :D Lahko mi na zs napišeš naslov in ti jih nekaj pošljem zastonj.
Tradicionalno Mokro Britje
facebook.com/TradicionalnoMokroBritje
obrijse.wordpress.com
instagram.com/obrijse

Lp, Matjaž

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 23 Nov 2013, 19:42

Jaz sem itak mahnjen na tallow mila, drugače imam občutek, kot da praskam po koži s smirkovim papirjem. Tabac-a še nisem do konca pogruntal, kako se zmeša, včasih se mi zdi, da se prehitro posuši med nanosi, mwf pa je klasika. Obe mili pa popolnoma izenačujem medseboj, obe sta enako kvalitetni. Po mojem mnenju sta obe vseeno za kak % boljši od arko..Glede na ceno pa se itak ne moreta primerjat..Obrijem se z vsemi tremi omenjenimi perfektno..S cello sem se dosedaj le dvakrat obril, tako da dokončne ocene ne morem še dat, bo pa vsekakor visoka.

Aja, ker me je bajkman vprašal še za figaro oceno..Meni no go, slabše kot zeleni proraso, mi ne ustreza, pikajočega občutka pa nisem imel..

@simon: če imaš čas mi opiši malo tvoje recepture, če sem prav zastopil vmešaš v milo še lanolin, glicerin in karite? to imam že dolgo v planu samo ne vem kakšna razmerja si pogruntal..Predvsem me zanima izboljševanje celle..Bi experimentiral malo..

@tmb: mi lahko primerjaš persona red vs. med prep...Persona red se mi kar dopadejo včasih..

Odgovori