Ker sem želel poizkusiti OC brivnik, sem si po nekaj prebranih recenzijah kupil Parker 26 C. Cena za ta brivnik je zelo pristopna, Parker pa je v zadnjem času tudi zelo popravil izdelavo svojih brivnikov. Kar se same izdelave tiče jo lahko označim kot zelo dobro, ne bi pa tega primerjal recimo z EJ. Problem ki ga vidim pri brivnikih nižjega cenovnega ranga se pojavi pod samim zgornjim delom, kjer je vijak. Ali tam površina ni povsem pokrita (tako je recimo pri brivniku Pearl, ki je tudi izdelan v Indiji) ali pa kot pri Parkerju, kjer se mi zdi, da vijak ni popolnoma pokrit. Ampak bomo videli, kako se bo to obneslo s časom. Brivnik je težji od EJ, kar mi v bistvu ustreza, saj mi nekako ne ustrezajo prelahki brivniki, ker jih avtomatsko preveč pritiskam.
Kaj lahko rečem o samem britju? Pred tem sem bil precej prepričan, da OC brivniki niso zame, saj sem se bal njihove agresivnosti. Do sedaj sem se s tem brivnikom obril dvakrat, tako da težko delam neke zaključke, ampak prvi vtis je bil zelo pozitiven.
Prvo britje sem delal na neke 3 dni stari bradi in sem šel samo WTG in XTG (ker sem se bal

Drugo britje je bilo slabše, ker sem šel tudi ATG in britje je bilo po 2 dneh. Ne vem, če se bom kdaj sposoben briti vsak dan.

Kakorkoli, moram popraviti tehniko ATG, ampak rezultat je bil zadovoljujoč, obrit sem bil tako kot z EJ s katerim se brijem že dalj časa.
Obakrat je bila v brivniku Polsilver britvica.
Vsekakor bom brivnik še dalj časa ''znanstveno'' testiral in poročal.