Kaj če bo izbirčnim tudi R89 preblag? Morda potrebuje R41 Ali pa nastavljivi Merkur FuturDoche napisal/-a:Bomo tud ta drugo varjanto sprobali enkrat. Očitno bo treba nek Muehle nabavit v kratkem za izbirčneBajkman napisal/-a:Obljuba dela dolg, Rimei Ima 2,5 obrata, da se razstavi na 3 dele. Muehle, če govorim na pamet, ima več.
Je pa @Mach3 ugotovil brilijanten izzum: Pod novo žiletko je podložil neko rabljeno, če se me notim malo odrezano na koncih in tako pridobil agresivnost in obenem tudi trdnost. Mislim da boš brez problema našel njegov prispevek pri nasvetih glede DE britja.
DE Brivnik za začetnike
-
- Kraj:Château d'If
Re: DE Brivnik za začetnike
Mühle R89 sem naročil pri Connaughtshaving, ker pa si mi poslal link za ugoden WEISHI 9306 G, sem naročil tudi tega.Bajkman napisal/-a:Edmond Dantes napisal/-a:Pravkar sem naročil Mühle R89. Weishi pride na vrsto malce kasneje, ker se mi ne čaka 1-2 meseca na pošiljko. Naročeni Rimei še ni prispel, jaz pa sem praktično brez brivnika.
Si naročil pri Connaughtshaving? Pred koncem nasl. tedna bi ga moral dobit.
@Bajkman tudi R41 je opcija, glede na to da je bolj grob kot 89
Tudi na prvi strani te teme bi po podatkih moral bit 9306, čeprav ni omenjeno. Je pa še 1,5 EUR ceneje.Edmond Dantes napisal/-a:Mühle R89 sem naročil pri Connaughtshaving, ker pa si mi poslal link za ugoden WEISHI 9306 G, sem naročil tudi tega.Bajkman napisal/-a:Edmond Dantes napisal/-a:Pravkar sem naročil Mühle R89. Weishi pride na vrsto malce kasneje, ker se mi ne čaka 1-2 meseca na pošiljko. Naročeni Rimei še ni prispel, jaz pa sem praktično brez brivnika.
Si naročil pri Connaughtshaving? Pred koncem nasl. tedna bi ga moral dobit.
-
- Kraj:Château d'If
Nihče mi še ni odgovoril, kaj storite pred prvim britjem, ko kupite nov brivnik!? Ga samo splaknete z vodo, prekuhate,ali kaj drugega...?
Jaz ne kompliciram, samo splahnem ga. Konec koncev sterilno ni itak nič.
ce je rabljen bi ga jaz najprej malo razkuzil z alkoholom pa potem dobro umil s kaksnim detergentom in vroco vodo (ce lahko) potem pa se enkrat z alkoholom fino razkuzil.... ce je nov pa naceloma nebi smelo biti tezav... pravzaprav niti ne vem koliko pri DE britju pride do stika med brivnikom in kozo?
TMB je v eni temi pisal kako on to spuca... tukaj je tema (KLiK)
TMB je v eni temi pisal kako on to spuca... tukaj je tema (KLiK)
britev.si ruleeees 

Ja Mühle R 41 je moj prvi D.E brivnik.

Na forumih je bil proglašen za zelo agresivnega,kjub temu da sem se na R 41 učil, sem na koncu spoznal ,da je zame najboljša kombinacija z super iridium žiletko ,ki je verjetno ena najbolj ostrih na trgu. V lasti sem imel tudi http://www.weberrazor.com/products
Žal z njim nisem dosegel britja kot ga je nudil R 41 zato sem ga prodal.Osebno raje izbiram agresivne brivnike, kjer lahko z primernimi žiletkami britje prilagodiš svojim potrebam.

Na forumih je bil proglašen za zelo agresivnega,kjub temu da sem se na R 41 učil, sem na koncu spoznal ,da je zame najboljša kombinacija z super iridium žiletko ,ki je verjetno ena najbolj ostrih na trgu. V lasti sem imel tudi http://www.weberrazor.com/products
Žal z njim nisem dosegel britja kot ga je nudil R 41 zato sem ga prodal.Osebno raje izbiram agresivne brivnike, kjer lahko z primernimi žiletkami britje prilagodiš svojim potrebam.
Smem vprašati, kako ti je uspelo dobiti Weberja? Vprašam, ker iz uradne strani ne pošiljajo v Slovenijo...
Tradicionalno Mokro Britje
facebook.com/TradicionalnoMokroBritje
obrijse.wordpress.com
instagram.com/obrijse
Lp, Matjaž
facebook.com/TradicionalnoMokroBritje
obrijse.wordpress.com
instagram.com/obrijse
Lp, Matjaž
TMB- osebno sem kontaktiral z proizvajalcem.Takrat je bilo skoraj nemogoče kupiti ta D.E. brivnik, kar itak sam najbolje veš.Opazil sem da ga redno uporabljaš in me je zanimalo tvoje mnenje.Osebno priporočam agresivne brivnike pri katerih lahko zmanšuješ stopnjo agresivnosti z cenenimi žiletkami.Če pa brivnik v osnovi ni agresiven se pač moramo sprijazniti z tem kar ponujajo.
Weber je bil zame tipičen primer in tudi britje z super iridium je trajalo celo večnost.R 41 mi je nudil nekaj več 
Samo v vednost vsem ,to so moje osebne izkušnje.Edini brivnik ki sem ga posojal je bil Weber in nikoli mi ni bilo jasno kako se lahko nekdo z njim poreže.
Sam osebno pa z njim nisem okusil kvalitetnega britja,žal.

Samo v vednost vsem ,to so moje osebne izkušnje.Edini brivnik ki sem ga posojal je bil Weber in nikoli mi ni bilo jasno kako se lahko nekdo z njim poreže.

Sam osebno pa z njim nisem okusil kvalitetnega britja,žal.