brico napisal/-a:
@miha@, bil sem pazljiv maximalno kolikor se je dalo z britvo...dodatno sem je ščistil in spoliral...nisem šel do skrajnosti kot neki ko poberejo napise samo zato da se britev sveti kot pasja jajca...tako da ni neke škode...še zmeraj lahko naredim novega....zapira se odlično...vsaj zaenkrat ko še ni zanetana....rez in luknjo sem delal ko je vse še bilo kvadratno...šele pol sem izrezljal okrogline...rez je izpadel neraven ker sem šel dvakrat skozi z zamikom pol mm...tukaj je tračna žaga vzela svoj davek...mogel bi enkrat
zarezat in potem na palentu brusit...to se mi ni dalo...drugič bo boljše...pa če nisem v delavnici to delam zunaj tudi če je 35 stopinj...še z večjim guštom...
občutek imam da je lažje centrirat če je scale izenega kosa...pin bom dal zato ker ga imam...1,6 vide nimam...sem ih iskal pa ne najdem...in mi niso všeč te hexagonske oblike...če bi najdel imbus ali torx glave bi šlo...
ja po moje je prav da si pustil napis,.. ce se prav spomnem niti ni tako plitev..
naceloma lahko britev ki je spodaj in zgoraj netana z zico bolj stimas in centriras saj imas 4 spremenljivke prek okaterih lahko s kladivom centriras, ce imas kupljene nete imas samo 2 spremelnjivki (na 1 strani je kot zebelj, na drugi je dejansko narejena zakovica s kladivom), ce imas iz 1 kosa rocaj pa pac funkcijo zakovice pri wedge-u (ki je sicer manjsa od tiste v pivot-u) izgubis..
debelino rocaja lahko probas porihtat z brusenje debelejse polovice na zunanji strani in jo pac ustezno stanjsas... tu je verjetno tezav s centriranjem manj ker polovici rocaja nista sponani ker nista vpeti v wedge oz pod kotom oz v obliki crke V.
Sraufi: vso sreco,.. po moje pri nas prej najdes diamant kot pa srauf ki je manjsi od 2 mm (pivot ima ponavadi cca 1,6mm luknjo) to govorim o sraufih na matic.. torx oz imbus sraufi s tka omajhno glavo pa se tezje (jih nisem nasel 2 mm pri nas). Lahko jih kupis iz amerike, a znajo biti dragi,.. ce pa pristjes postnino pa SO dragi

, potem moras se naumiti kako jih sestaviti... na koncu se ti kdo ob to obesi da ni klasicno narejeno..
Kar ti jaz svetujem je da naredis zakovico, prej potreniraj na npr palckah od sladoleda lucka.. rabis mesin zico ali nickel silver zico in iz zice naredis zakovice,.. inox zakovice dobis v BTCju ce zelis (za 2mm sraufe) .. ce zelis lahko zakovico naredim magari jaz ce ne bo slo...